Hitelt hitelre halmozunk, újabbakat veszünk fel, mégis miben különbözik ez a rendszer a Kádár-rendszertől? Miért mondják akkor, hogy volt rendszerváltás?
A hitellel nincs baj, ezt kéne végre felfogni, ha arra költöd, amire való. Állami szinten hitelből nem "plazmatévét veszünk" azaz jóléti kiadásokat finanszírozunk, hanem "felújítjuk a tetőt", azaz fejlesztünk. Ezt kú...szóval szúrtuk el nagyon.
Btw, a hozzászólásod mutatja, mekkora katyvasz van a fejekben. A jobboldali gondolkozás alapja, hogy az állam hagyja békén az embert, és minél kevesebb dologba szóljon bele.
A Kádár-rendszerben felvették a hitelt, aztán odaadták a jónépnek. "Hagyták élni."
Ma azért a hiteleknek legalább egy részéből olyan beruházásokra fordítunk, amik termelnek. Annyi kéne csak, hogy minden hitelt lehetőleg ilyesmire fordítsunk. Talán majd egyszer eljutunk oda is.
Végigéltem a kádár korszakot,ezért nem könyvekből meg a nettől van a tapasztalatom.A 60-as években még majdnem végig dolgoztam az évtizedet háborús jóvátétel keretében. még folytak háborús újjáépítések.Részben hitelből felépült a 2-es metró.Szintén hitelből épült a rengeteg lakótelep. Meg voltak jóléti kiadások is
Mindig utáltam a kommunizmust, de nem is sejtettem, hogy annál sokkal rosszabb is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!