Megérem szőrös fejjel, hogy a baloldaliak nem fognak ajvékolni mindentől ami 1945 előtti és nemzeti érzelmű?
Kedves bumbi02!
"Az, hogy a "nemzeti érzelműek" 95%-a azt hiszi, hogy ő attól lesz nemzeti, hogy Horthyt (ne adj isten Szálasit) élteti, és azt kiabálja hogy vesszen trianon."
- Mivel tudod alátámasztani ezt a számadatot?
Úr Isten, Bumbi!
Gyk-ból indulsz ki? Ha ez lenne a reprezentáció, akkor az ország 80%-a munkáspárt-2006 aktivista lenne, a maradék meg SZDSZ-es és Jobbikos.
Mivel Te inkább balközép beállítottságú vagy, én meg jobbközép, ezért sok ponton találkozhat a véleményünk. De azért az ilyen kijelentéseket, miszerint "a nemzeti érzelműek 95%-a csupán Szálasit élteti", hanyagold a jövőben. Egyszerűen nem igaz. Üres sárdobálás. Ugyanolyan, mintha azt mondanád, az iszlamisták 95%-a terrorista, holott egy elhanyagolható kis részük az, csak ők a leghangosabbak, legszembetűnőbbek.
Szapolyait meg főleg kár ide felhozni a 64%-os kommentelőnek. Éppen a baloldaliak számára testesíti ő meg a "gaz elnyomó földesúrt, aki véresen leverte a hős Dózsa által vezetett bocskorosok felkelését."
Nekünk ellenben az utolsó magyar királyt jelenti, aki uralkodása alatt meg tudta akadályozni, hogy a Habsburgok teljesen bekebelezzék az országunkat.
Mondom hogy nem gyk-ból indulok ki, hanem személyes tapasztalatokból.
Közvetlen környezetemben szoktam történelemről beszélgetni, és azt veszem észre hogy a Horthy korszak az kiválóan megy, de azon kívül semmi, sokszor még az alapok sincsenek meg (ez egyénfüggő, nem oldal függő)
Csakhogy..
Aki nemzeti érzelmű, és napmintnap hangoztatja hogy már pedig a magyar kultúra a fontos, meg az 1000 éves történelem, attól jogosan várhatom el, hogy ne csak az általános műveltséghez tartozó dolgokat tudja a nap mint nap felemlegetett 1000 éves történelemből, hanem kicsit többet.
Persze csúnya általánosítás azt mondani, hogy 95%-uk, de a mondani valóm akkor is ugyanaz: nagy részük. Trianon revíziója témakörben volt Kárpát-medencés töri verseny, megjelent egy csapat Árpád-sávos zászlóval, vagy kendővel nemtom mi volt az.. Hát a 60 jelenlévő csapatból valahol az utolsó 5-10ben végeztek... pedig ők beszélnek folyton az ezer éves múltról, akkor legalább ismerjék is egy kicsit.
18 éves vagy. Meg merem kockáztatni, hogy a baráti köröd is a 17-18 éves korosztályt képezik. Innentől kezdve meg is válaszoltam, amit írsz.
"Persze csúnya általánosítás azt mondani, hogy 95%-uk, de a mondani valóm akkor is ugyanaz: nagy részük."
- Ez sem igaz. A hiba ott van, hogy rossz a definíciód a nemzeti érzelműekről. A magavillogtató pávák =/= nemzeti érzelműek.
A történelem terén pedig sajnos általános tapasztalatom, hogy alig vannak az embereknek ismereteik, és azok sem pontosak. Veled is volt már néhány vitám, ahol erre magad is példát adtál. (lásd: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__276..
Mikoris arról szólt, hogy volt e nagy nemzetiségi ellentét, nacionalista háború zajlott-e, a magyarok elnyomása és a nemzetiségi mozgalmak ébredezése miatt, avagy társadalmi küzdelem. Eztán bemutattam néhány törvénykezést, illetve felszólalásokat magyar, és nemzetiségi politikusoktól, értelmiségiektől, valamint pár tényadatot.
Idézek tőled: "Oké, ezekben tévedtem."
Nem azért mondom, hogy cikizzelek. Ez a 45 év szocializmus eredménye, és hosszú lesz az út, míg ki lehet köszörülni a csorbát, amit okozott.
Vannak történelmi hiányosságaim, de én nem hivatkozok úton útfélen az 1000 éves történelmünkre.. De azért még így is többet foglalkozok törivel, minthogy csak iskolában olvassak, tanuljak róla.
Amúgy a korosztály amiből a következtetésem levontam inkább a 17-25 éves korosztály..
Az viszont jogos, hogy nem mindenki nemzeti érzelmű aki annak mondja magát. Vannak akik divatból nacionalisták, csak nincsenek tisztába ajelentésével, és igazándiból soviniszták. És nem azért hungaristák mert ők úgy érzik, hanem mert látják hogy a többiek is úgy viselkednek, és akkor tartozik valahova.
Ui.: Egy évvel tévedtél, 19 vagyok. (mintha osztana/szorozna ez a +/- 1 év):)
"Vannak történelmi hiányosságaim, de én nem hivatkozok úton útfélen az 1000 éves történelmünkre.. De azért még így is többet foglalkozok törivel, minthogy csak iskolában olvassak, tanuljak róla."
- Ez kétségtelen, de azok, akiknek a "nemzetszeretetük" külső jegyekben mutatkoznak meg, nem is azok. Ahogyan keresztény sem attól lesz valaki, ha fennhangon imádkozik, meg csilivili keresztet hord a nyakában.
"Amúgy a korosztály amiből a következtetésem levontam inkább a 17-25 éves korosztály.."
- Még így is egy szűk, behatárolt réteg, ráadásul - gondolom - a saját környezetedből. Ahol te élsz, Kaposvár sajnos nem az ország fejlettebb része (ne sértődj meg), az iparosodottabb részeken kevésbé divat a jobbik-hullám.
"Ui.: Egy évvel tévedtél, 19 vagyok. (mintha osztana/szorozna ez a +/- 1 év):)"
- Be is töltötted már? Mert úgy emlékszem, hogy 1 évvel vagy nálam fiatalabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!