Megérem szőrös fejjel, hogy a baloldaliak nem fognak ajvékolni mindentől ami 1945 előtti és nemzeti érzelmű?
Nem vagyok és nem is voltam soha baloldali! De éltem 45 előtt,mint sokan mások is.
Te viszont aligha!Fogalmad sincs,hogy milyen élet volt akkoriban!
A nemzeti érzelem nem azt jelenti,hogy dicsőítsük Horthyt és Szálasit!
Hanem azt,hogy ismerjük a történelmünket,az irodalmunkat,azokat a magyarokat,akikre valóban büszkék lehetünk.
Ha valóban nemzeti érzelmű vagy,akkor légy szíves válaszolj az alábbi kérdéseimre:
Ki volt Kanizsai Dorottya,és miért lehetünk büszkék rá?
Ki volt Szapolyai János?
Ki volt Dugonics Titusz?
Melyik költőnk melyik versében írta az alábbi sorokat?
" Testvér testvér elad.
Mégis,ne szóljon erről ajakad,
Nehogy ki távol él a nemzeten,
Megutálni is kénytelen legyen!"
Vagy kitől idézem az alábbiakat?
" Hass,alkoss,gyarapíts,
és a haza fényre derül!"
Ha nem tudsz ezekre választ adni,akkor a nemzeti érzelmed csak üres szólam.
Várom a válaszodat!
legújabb kutatások szerint dugovics titusz nem is létezett
kitalált alak -
ill. volt egy ismeretlen nevesincs katona
akire később ráaggatták ezt a nevet
(ld. rubicon folyóirat)
Kedves 64%-os!
Először is állj már le azzal, hogy "te éltél akkor". Ahhoz, hogy a Horthy-korszakra még emlékezz, legalább 13-15 évesnek kellett volna lenned. A Horthy-korszak 70 éve volt.
Te komolyan azt gondolod, hogy bárki is elhiszi, hogy 85-90 évesen itt írogatsz az interneten?? Szerintem olyan fiatal gyerek vagy még (14 év körüli), hogy nincs realitásérzéked, azok képesek ilyen hülyeségekkel előállni.
Más: mi köze Kanizsai Dorottyának, Szapolyainak, Dugovicsnak, a Kölcsey-idézetnek a kérdéshez??
Az, hogy a "nemzeti érzelműek" 95%-a azt hiszi, hogy ő attól lesz nemzeti, hogy Horthyt (ne adj isten Szálasit) élteti, és azt kiabálja hogy vesszen trianon.
Csak hogy ennél több "magyarnak lenni". A "nemzeti érzelműek" nagyobb hányada azt meg tudná mondani, mikor született Horthy Miklós, napra pontosan, anyja neve, + minden adattal.. De azt hogy Istvánt mikor és ki avatta szentté, na ezt meg nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!