Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hiszik azt sokan, hogy...

Miért hiszik azt sokan, hogy a baloldaliak utálják a magyar népet, megtagadják a szokásokat, stb?

Figyelt kérdés
A legtöbb baloldali szereti Magyarországot, de nem helyezi mások felé a magyarságot. A szokásokat is ugyan úgy tartják. Viszont sokaknak nem tetszik, hogy az államot és vallást egybe akarják mosni. Mindenkinek magánügye, hogy milyen vallásban hisz. Most nem a hazug, korrupt és nem valódi baloldali eszméket valló MSZP-re gondolok. Amit a baloldali értelmiség is megtagad.
2012. jan. 28. 16:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
90%

Csak az agyament jobbosok gondolják így. Ők pedig abból a tézisből indulnak ki, hogy aki nem ért velük egyet, az nem magyar.

Én még csak balos sem vagyok, csak épp nem vagyok szélsőjobbos. Többször jártam már úgy, hogy csak annyit írtam a hozzászólásomban, hogy mi van akkor, ha mégsem az az egyedüli üdvözítő megoldás, amit a jobbosok akarnak? Ekkor kiderült, hogy én nem is vagyok magyar :D

2012. jan. 28. 16:55
 2/21 anonim ***** válasza:
63%

Én meg ugyan Jobbikos vagyok, de felőlem pezseghet a liberalizmus.

Csak valahogy az a furcsa a számonűmra, hogy amit az Szdsz csinált az a liberálisok szerint sem a liberalizmus.

Most meg látom hogy mi megy az Eu ballíb oldalon, na az sem jobb mint az szdsz, de akkor........?

De megfogalmazom mi is a baj:

Élek egy országba amit jobban szeretek mint a többi országot, ahol jól szeretnék élni, jobban mint máshol.

Ezze azt mondják a liberálisok, hogy ne legyek nacionalista és gondolkodjak a nagy Európába a világba, ahol meg azt látom hogy minden nemzet úgy alakít mindent amit csak tud hogy nekik legyen a jó!

Akkor ez csak azt jelentheti hogy nekünk csak egyre rosszabb!

Valami nagyon nem stimmel!

2012. jan. 28. 17:06
 3/21 anonim ***** válasza:
10%

"A szokásokat is ugyan úgy tartják. Viszont sokaknak nem tetszik, hogy az államot és vallást egybe akarják mosni."

Miért teszel fel olyan kérdést, ami után rögtön cáfolod is?

De lehet én értem félre a szokásokat. Ha szokásokon arra gondolsz pl., hogy a fekete macska rosszat jelent, vagy sörrel nem koccintunk, akkor azt nem tudom.

De előbb tedd fel magadban a kérdést:

Kik törölték el (kinek volt a fő célja) Magyarországon a monarchiát?

Kik hirdettek egyenjogúságot és kik fosztották meg a nemességet címeiktől?

Kik iktatták ki 1946-ban, majd 1949-ben véglegesen a történelmi magyar alkotmányt?

Kik hirdettek internacionalizmust?

Kik csonkították meg a Hősök terét és miért? Hagyománytiszteletből?

Kik teszik nevetségessé és idejétmúlttá a vallást és az egyházakat?

Ha ezeket megválaszoltad térj vissza a kérdésedhez, ha még mindig nem érted, hogy a baloldal és jobboldal eredetileg tűz és víz.

2012. jan. 28. 17:11
 4/21 anonim ***** válasza:
36%
Ja és mint jobboldali, nem felételezem, hogy a baloldaliak utálják a magyar népet, én azt mondom, hogy rengeteg kárt okoztak és okoznak ma is.
2012. jan. 28. 17:14
 5/21 Shai-Hulud ***** válasza:
91%

Ne is izgasd magad!

Mikor velem közlik, hogy nem vagyok Magyar, én azt szoktam írni, hogy tudom, én egy olyan magyar vagyok, aki nem Magyar, nekem más a családnevem. Mert ha mindenki Magyar lenne, hogy különböztetnénk meg egymást, mi magyarok?

Ez egyébként jellemzően a szélsőjobbosok megnyilvánulása, hogy aki nem ért velük (eléggé hevesen) egyet, az mindenki antimagyar-hazaáruló-posztkommunista-balliberalista-szociálburzsoá-emeszpés-cigánybarát-zsidóbérenc-szadeszes-jaéselempésis, meg egyikük sem "Magyar"... (Tisztelet a kivételnek, mert van ám olyan is!!! Csak sajnos elég kevés, legalábbis itt a GYK-n.)

A magam részéről én ezt csak úgy szoktam fogalmazni, hogy "nekem más a véleményem". De hát különbözőek vagyunk.

Pedro

2012. jan. 28. 17:19
 6/21 A kérdező kommentje:

"Élek egy országba amit jobban szeretek mint a többi országot, ahol jól szeretnék élni, jobban mint máshol."

Ezzel teljes mértékben egyet értek, mint baloldali. Szerintem a liberálisok között is vannak szélsőségesek és méréskeletek. Nem hiszem, hogy nagy Európában kell teljesen gondolkodni, hiszen ezen belül védeni kellene a magyar érdekeket. Egyébként az EU sem működik megfelelően. Nem úgy, ahogy kellene. Egyéni meglátásom, hogy az EU-ba korlátozni kellene a behozatalt. Minek nekünk chilei bor? A magyart és a Kelet-európai szőlőt meg kivágatják. Ezzel növelik a belső munkanélküliséget. Ahelyett, hogy EU-s szinten leosztanák, hogy mely országok milyen terméket/terményt állítsanak elő. Természetesen, aminek van hagyománya. Például szarvasmarhát és tejtermékeket előállíthatnák Dánia, Franciaország. Olyan növényeket, amelyek csak hidegebb éghajlaton teremnek, mint a krumpli, káposzta termelhetnék a lengyelek, németek. Virágokat Hollandia. Magyarország hagyma, paprika. Természetesen emellett más országok is foglalkozhatnának vele, csak kisebb tételben. Az a legnagyobb baj, hogy maga az EU sem védi a piacát rendesen. Helyette kitelepítik az ipart Kínába, a kínaikat gazdagítják, Európában meg válságot okoznak.

2012. jan. 28. 17:21
 7/21 A kérdező kommentje:

"Kik törölték el (kinek volt a fő célja) Magyarországon a monarchiát?

Kik hirdettek egyenjogúságot és kik fosztották meg a nemességet címeiktől?

Kik iktatták ki 1946-ban, majd 1949-ben véglegesen a történelmi magyar alkotmányt?

Kik hirdettek internacionalizmust?

Kik csonkították meg a Hősök terét és miért? Hagyománytiszteletből?

Kik teszik nevetségessé és idejétmúlttá a vallást és az egyházakat?"

Én meg azt kérdezem, hogy mi köze a 21. századi baloldaliaknak a 100 évvel korábban elkövetett KOMMUNISTÁK (szélső baloldaliak) bűneiért? Ez olyan, mintha én most a jobboldaliakat hibáztatnám a szélső jobboldali diktatúrák bűneiért? Hmm? Miért hibás egy mai jobboldali, aki még csak nem is élt a 2. világháború idején Hitler okozta vérengzésért? SEMMI Mint ahogyan a mai baloldaliaknak sem, amik gyerekek voltak a diktatúra idején.

2012. jan. 28. 17:26
 8/21 A kérdező kommentje:
*akik
2012. jan. 28. 17:27
 9/21 anonim ***** válasza:
0%

Tudod drága azért, mert a mai baloldal ugyanezen az elven gondolkozik(hagyjuk most az olyan kivételes helyeket, mint Svédország, mert ott a királyi család is olyan amilyen). Hallottál e már baloldalit arról beszélni, hogy mennyire fontos Magyarország esetében a hagyomány? Hallotad e bármelyiket, hogy az mondja: milyen rosszul tették ideológiai testvéreim, hogy a monarchiát megdöntötték, és köztársaság van helyette? Vagy, hogy milyen fontos, hogy a politika és az erkölcs szorosan összekapcsolódik?

A baloldal és a homoszexuálisok jogai, abortusz, női egyenjogúság stb. most sem azt az állításodat bizonyítják, hogy mennyire hagyománytisztelőek.

2012. jan. 28. 17:37
 10/21 A kérdező kommentje:
Én örülök, hogy megbukott a monarchia és a szocializmus is. Voltak mind a kettőnek jó oldalai is, de több rossz, mint jó. Nekem ugyan nem ideológiai testvéreim a kommunisták! Miért neked a nácik azok? És igen, hallottam már baloldaliakat beszélni a magyar értékekről is. Lehet, hogy nem jó helyen keresed őket. Az erkölcsökkel is teljesen egyet értünk, ami teljesen hiányzik a mai politikából mind a jobb, mind a baloldalon. Ez okozza a legnagyobb bajt az országban.
2012. jan. 28. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!