Nem röhej, hogy egyesek itt nyafognak, hogy mennyire utálják ezt az országot, milyen szar itt minden, a Nyugat sokkal jobb, de mégse mennek ki?
A komcsi időkben úgy mentek ki emberek, hogy nem volt más tulajdonuk, csak a ruha ami rajtuk volt, most meg bármit vihetsz magaddal bárhova. Lehet, hogy akkoriban voltak menekülttáborok, akik segítettek letelepedni a menekülteknek, de ezek kb. egy hajléktalanszálló színvonalával értek fel, most viszont annyi forintot váltasz valutára, amennyit akarsz, azt viszel magaddal, amit akarsz, és oda mész ahova akarsz, akkor mégis mire fel a nyafizás?
A komcsi időkbeli menekülésekhez képest már akkor is kinti létbiztonsággal indulsz ki, ha van a zsebedben 100 euró, 1-2 hónapra kifizetve egy albérlet, meg makogsz 10 szót németül, ez egy olyan embernek aki "ennyire utálja az országot" és mindennap azzal henceg, hogy ő majd elmegy innen nem igazán számít nagy kiadásnak nem?
Ez a kérdés inspirálta a kérdésemet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__eszak-amerika__3010212..
Van egy kis különbség a kiköltözés és a menekülés között.
Ha menekülsz, nem számít mi van itt, hagyod, csak ne légy itt.
Akik kiköltöznek, vagy ki akarnak általában megszervezik, befejezik előtte az egyetemet, elintézik a dolgaikat. Mert munkát keresni akarnak és megélni belőle, nem csak vaktában kimenni és tengődni.
A legkevesebben a tanult rétegből költöznek ki. Akinek ér valamit a diplomája, az itthon is jól el tud helyezkedni. Persze, kevesebb a fizetés, de itthon olcsóbb is az élet, az ingatlanok, stb.
A legtöbb kivándorló a tanulatlan rétegből kerül ki. Ők nyelvtudás nélkül mennek, és jórészt alja munkát végeznek. Nem mondom, hogy nincs kivétel, az orvosok pl. igen, de ez a tendencia.
Mert az nem úgy megy hogy egyik napról a másikra.Be kell fejezni az iskolát meg minden elintézni valót az országban nyelvet tanulni majd össze kell szedni a lóvét és útra kelni.Az emigtálásnál az ember felkészül a befogadó országra , tanulmányozza annak kultúráját és jó esetben már úgy meg ki hogy tudja a nyelvet.
A disszidálásnál az embereknek nem volt ideje felkészülni a befogadó országra , nem volt lehetőség nyelvtanulásra meg semmi egyébre.Ott csak vagy mész vagy maradsz volt.
A legtöbb nyavalygó ki fog menni.Én is most nyelvet tanulok és utána kimegyek.
"A legkevesebben a tanult rétegből költöznek ki!"
Én ezzel nem értek egyet (vélemény és nem adat). A tanult rétegnek jobbak a lehetőségei és sokkal szembetűnőbb a kinti különbség. Nem mindegy hogy valaki 120-150, vagy 4-600ezer Ft-nyi fizetésre számíthat. És nem mindegy, hogy egy olyan országban, ahol egyre többet vesznek el és ehhez képest irreális alacsony színvonalú infrastruktúrát kapunk, vagy egy olyan helyen ahol viszonylag stabil a gazdaság, karbantartott igényes FEJLŐDŐ!!! infrastruktúra van.
Azért nem mennek ki, mert nincs nyelvtudásuk és piacképes szakmájuk. Anélkül meg külföldön sem rózsás a helyzet.
Egyébként tényleg akármelyik európai országban jobb az életszínvonal, mint itt. Ez már rabszolgatartó társadalom.
Én egyébként készülök kimenni.
"A legtöbb kivándorló a tanulatlan rétegből kerül ki. Ők nyelvtudás nélkül mennek, és jórészt alja munkát végeznek."
Mi számít alja munkának nálad? Mondhatnál egy pár példát.
Pl. az esztergályos, amelyik mondjuk 3000 eurót megkeres?
A kamionsofőr, amelyik 5000-et? Vagy pl. cserépkályha építő, amelyiket inkább nem is mondom milyen pénzeket visz(hoz ide) haza? Burkoló, kőműves, autószerelő? Ezek a szép szakmák lennének az alja munka... hát legyen, de szerintem csak itthon alja munka ez(bár némelyikből itt is tisztességesen meg lehet élni) , főleg azoknak a gyökereknek, akik lábujjhegyen állva mutogatják informatikus diplomájukat.
Definiálni kéne az alja munkát. Szerintem is van olyan (bár szerintem munkára ilyet nem helyes mondani) , de érdekes, hogy kint abból is meg lehet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!