Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az Orbán-Matolcsy-féle gazdasá...

Az Orbán-Matolcsy-féle gazdaságpolitika a veszteségeihez képest négyszer többet hoz?

Figyelt kérdés

Ezt a meglepő kijelentést tette Matolcsy a Heti Válaszban megjelent véleménycikkében. Erre a következtetésre a cikk végén jut, miután egy csomót halandzsázott a kreativitásról és a jobb agyféltekés gondolkodásról.

Engem már az is meglepett, hogy egyáltalán elismerte, hogy a "szabadságharcuknak" vannak veszteségei is a magas kamatokban, a csökkenő hitelezésben, a költségvetés csökkenő bevételeiben és növekvő kiadásaiban. De akkor miben van a négyszeres nyereség?

[link]

2012. máj. 17. 21:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy ő úgy látja vagy azt szeretné látni, hogy a gazdaságpolitikája hoz a konyhára, de az emberekéről - főleg a kicsikéről - csak visz.Egyetértek veled a "halandzsa" szó használatát illetően, mert még egyetlen átfogó makrogazdasági magyarázatot sem hallottam tőle.
2012. máj. 17. 21:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, teljesen röhejes, ahogy megpróbálja ő is, és Orbán is elhitetni, hogy ez a primitív, dilettantizmus, amit gazdaságpolitika címén csinálnak, valójában valami világraszóló, zseniális megoldás.
2012. máj. 17. 21:37
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Dilettantizmus az hogy olyan dolgot ócsárolsz, amihez neked aztán az ég egy adta világon semmi közöd és rálátásod. Egyébként meg még mindig jobban csinálják, mint gyurcsányék alatt.
2012. máj. 18. 09:58
 4/5 yossarian44 ***** válasza:

Abszolút nem csinálják jobban. Magasabb adók mellett durvább tandíjat vezettek be, mint Gyurcsány akart, a gazdasági növekedés azóta sem indult be (3 év telt el Gyurcsány óta) az államháztartás finanszírozásának kamatai magasabbak, az alapkamat magasabb, az infláció rosszabb.

Sehol nem jobbak az újak, mint Gyurcsányék, sőt, ha lehet rosszabbak.

2012. máj. 18. 11:28
 5/5 A kérdező kommentje:
# Hát közöm az bőven van, mert itt élek, és az én pénzemmel is játszanak igenis dilettánsok. És rálátásom is akad, elég ha csak az elmúlt pár hónap adóötletit tekintem.
2012. máj. 18. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!