Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 1990 óta miért mondták mindig...

1990 óta miért mondták mindig hogy jobb lesz, de minden 4 évente csak rosszabb?

Figyelt kérdés
2012. máj. 6. 22:22
 1/9 anonim ***** válasza:
1994-től (2009-et kivéve) minden évben nőtt a GDP. Így én nem mondanám, hogy minden 4 évben rosszabb lett.
2012. máj. 6. 22:30
 2/9 anonim ***** válasza:
A minimálbéren tengődő rétegnek csak rosszabb lesz. Nem tudom, mire számítanak egyébként. Pedig 22 év alatt azt hinné az ember, hogy felfogják.
2012. máj. 7. 00:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Mert a remény hal meg utoljára és a magyar arról lett hires,hogy egy szép szó hallatán olyanná válik ,mint a birka. Viszont ha elveszíti a TÜRELMÉT ,akkor ...
2012. máj. 7. 07:36
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát 1998 és 2002 között nem lett rosszabb, az biztos.
2012. máj. 7. 10:15
 5/9 anonim ***** válasza:

Erre a kérdésre elég nehéz jól válaszolni. Annak akinek van egy munkája, ami a minimálbér másfélszeresét már megfizeti, nem mondom, hogy jól megy neki, de megélni pont meg tud. Akinek ez nincs meg, annak sajnos tényleg rosszabb, mert vagy hitelekből él, vagy ilyen-olyan feketemunkából vagy bűnözésből.

A probléma szerintem az, hogy azt a fajta jólétiséget, amihez hozzászoktunk, jelenlegi formájában nem lehet fenntartani. Szóval, hiába mondja Orbán, hogy "a nyugdíjak vásárlóértékét megőrizzük", ha ezt mondjuk az elkövetkező 20-30 évre teljesíteni akarjuk, akkor az irgalmatlan nyugdíjjárulékokat fog még jelenteni a demográfiai helyzet miatt (egyre több idős, egyre kevesebb fiatal, akik lassacskán még vándorolnak is kifelé).

Viszont abban a percben, hogy a jóléti funkciók leépítésre kerülnek, az emberek ezt megtorolják (lásd.: Görögország. Szerintem most ott fogják kipróbálni az új fajta gazdasági modelleket, a jóléti rendszerek leépítése már folyamatban van, lásd 13-14. havi járandóságok megvonása, ami megint csak egy rossz döntés következményeit próbálta javítani igazságtalanul, de ez már más terület és nem is voltam benne ebben a vonalban még),

Egyszóval az a lényeg, hogy szerintem az a munka, amire nincs szükség elkezd majd folyamatosan leértékelődni, úgyhogy a jövőtervezés a mostani években még fontosabb, mint bármikor. Hogy ez jó vagy rossz-e, majd történelmi távlatból megítélik a 200-1000 évvel későbbiek, már ha leszünk addig...

2012. máj. 9. 18:23
 6/9 anonim ***** válasza:
18.23 Rettentő sok hülyeséget összehordtál, de nem baj,mert valószinű még zöldfülű vagy. Milyen munka értékelődik le, milyenre nincs szükség? A válaszom köztisztviselők, közalkalmazottak, politikusok. Szemetesek mennyit keresnek? Miért nincs rájuk szükség?
2012. máj. 9. 20:01
 7/9 anonim ***** válasza:

18:23 vagyok. Épp arról beszélek, hogy átalakulás van, ezt nagyjából mindenki látja. Az, hogy a szemetesek pl. minimálbérért dolgoznak, még most van, később akár ez is változhat, bár nem valószínű.

Leértékelődés alatt azt értem, hogy a túlfizetett munkák, amiknek a költségét leginkább hitelből finanszírozzák egyszer majd beárazódnak. Lásd.: 4-es metró vagy a 2-es metró felújítása, ahol persze a mezei dolgozók megkapták a nagyjából éhbérüket, míg a vezetők és cégtulajdonosok vígan zsebrerakták a maguk jókora zsákmányát. Aba Botond prémiuma pl.: csak a bedobott csont volt, hogy rágódjon azon a nép, hogy az mennyire igazságtalan, hogy egy veszteséges cégből csak egy még inkább veszteségeset csinált, nem hűtlen kezelés ügyben nyomoznak, hanem prémiumokat osztanak.

A munka leértékelése lehet rossz kifejezés volt, inkább az átértékelés szót kéne használni. Azt belátom, hogy nem látok rá a témára, mivel annyi időm azért nincs, hogy megengedhessem magamnak, de egy ilyen általános irányt felfedezni vélek.

2012. máj. 11. 10:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Köszönöm a korrekt válaszodat és elnézésedet kérem,hogy kiosztottalak. Nekem van rálátásom a dolgokra, mégsem gondolom azt, hogy a munkabért a diplomák száma határozza meg.Idáig a kereslet kínálat vagy a társadalmi munkamegosztásban az igény határozza meg azt, hogy ki mennyit ér.Nyilván való, hogy lehetnek eltérések regionálisan a munkaerőpiacon , de ez nem torzíthat annyit !
2012. máj. 11. 15:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy nyilván nem azt írtam le, hogy mi az én vágyálmom. Csak azt írtam le, hogy szerintem jelenleg hogy haladnak a folyamatok.
2012. máj. 12. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!