Szerintetek jobb vagy rosszabb az új btk. Tervezet?
egy nem jogász nem látja át mi a jó és mi nem az
egy laikus nem tud megítélni egy törvénytű
érzelmek alapján nem lehet kijelenteni hogy mi a helyes
egy-egy pontot tud csak értékelni a laikus
elmondani véleményét
tegnap du. került fel OGY honlapjára a tervezet,
még a szakértők sem elemezték végig
ami nagyon jó hogy az aki termőföldet eladta külföldinek az szabadságvesztéssel büntetendő
12. életévét betöltő egyén ha embert öl, legyen büntethető ez is jó - - CSAK élet elleni bcs. esetén büntethető
Most kezdem el olvasgatni, de ez a rész
"Nem büntethető, aki a büntetendő cselekmény elkövetésekor a tizennegyedik életévét
nem töltötte be, kivéve az emberölés [160 . § (1)—(2) bekezdés], az erős felindulásban
elkövetett emberölés (161 . §) és a testi sértés [164 . § (8) bekezdés] elkövetőjét, ha a
bűncselekmény elkövetésekor a tizenkettedik életévét betöltötte, és az elkövetésko r
rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással ."
nem tetszik, mert lehet továbbra is a purdét küldeni lopni, csak arra kell vigyázni, hogy ne gyilkoljon.
Igen is minden bűncselekményre alkalmazni kellene!
Na már kellő idő eltelt. Nekem a régi jobban tetszett, a mostani baromi bonyolult egyes helyeken, bár mondjuk én egyelőre nem alkalmazom csak vizsgázom belőle. De ilyen szempontból szerintem utálatos egy törvény lett.
Viszont a purdét régen sem lehetett elküldeni lopni, a felbujtó régen is tettesként, közvetett tettesként felelt a gyerek lopásáért.
előző, gondolom a kérdző ara volt kiváncsi hogy jobban elrettenti e a bűnözőket és hatékonyabban véd e minket nem pedig arra hogy könnyebb e tanulni.
ami a felbújtós sztorit illeti: egyszeri lopásnál (pláne "családi vállalkozás"esetén) elég elenyésző számban lehet bizonyítani azért a felbújtást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!