Kinek mit hozott az elmúlt év? Jobb lett vagy rosszabb? Jobbra számít vagy rosszabbra?
Jobb semmiféleképpen nem lett.
A helyzet majdnem hogy változatlan.Kicsit lehet érezni,hogy hullámhegy fele tartunk válsággal kapcsolatban.
Most a következő 8(?) évben talán egy picivel könnyebb lesz.
Persze ez függ a mindenkori kormánytól is.
"Rosszabb. Csökkent a fizetés, nőtt a létbizonytalanság."
Igen, ezt mondja a média, de mit gondolsz te?!
11:52
Szerinted én "média" vagyok? Civil emberként ezt tapasztalom.
Igaz, nem szoktam az Orbáni nagyszónoklatokat hallgatni.
Nem a fizu csökkent jelentősen, bár van akinek az az átlagos havi 3-4-5000 is sokat számít.
Hanem az alapélelmiszerek ára nőtt jelentősen.
Persze az infláción ez nem jelentkezik,mert össze rakják a szögvasat a plazmát meg a hagymát,akkor nem növeli annyira a kasszát! Ugyanis a nem alapvető termékek ára a válság hatására csökkent,nemhogy nőtt volna.
De sajnos ha elmény bevásárolni, amit megvehettél másfél éve 5000 ért az ma csak 6500 ért tudod.
Ha így összeadjuk a jövedelem csökkenést és az alap vásárlási kosár inflációját, az elég dúrva.
És még nincs is itt a vége!
Ugyanis orbánnak a rödeszmélye hogy a munkát még jobban el kell értéktelebníteni." +4 ó nem kifizetett munkaidő hetente, ami magában 20% kal csökkenti a bérértékeket.
Nembeszélve hogy mekkora munkaerő amortizáló hatása van. Hiszen na nincs több munka, de nő a munkaidő, akkor minek annyi ember, és minden 5.iket el lehet kűldeni.
Ami még jobban leértékeli a munkaerőt.
Már eddig sem volt rózyás a helyzet, de nagyon sötét jövőt látok kirajzolódni.
"Nem a fizu csökkent jelentősen, bár van akinek az az átlagos havi 3-4-5000 is sokat számít.
Hanem az alapélelmiszerek ára nőtt jelentősen."
Na látod itt van a kutya elásva. Aki már eddig is alig boldogult, az most mit csináljon?
Nem azokkal kéne foglalkozni, akik esetleg a válság miatt nem 2 évente tudják cserélni az audiukat hanem mondjuk 4.
Az egykulcsos adóval ráb*sztam, mint oly sokan.
Általánosságban: a szegény, szegényebb lett, a gazdag gazdagabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!