Ki ez a Nyírő József, és miért kell újratemetni?
Én sose hallottam róla, de az egyik temetési illetékes szerint korszakalkotó író. E mellett mellesleg Szálasi nyilas parlamentjének tagja volt, aki az összeomlás elől végül a Német Birodalomba menekült. De ez állítólag nem fontos, mert külön kell választani az írói és a politikai tevékenységét.
Ahogy a jobbos tévékbe bepillantottam, valami kolosszális esemény készül, amit a Duna Tv egyenes adásban közvetít. Csak az a bökkenő, hogy a román hatóságoknak csípi a szemét ez az egész (talán nem véletlenül), és próbálják nehezíteni a temetést. Pl. nem engedik, hogy a koporsót a csíksomlyói MÁV zarándokvonat vigye.
",,Európa első nyelve, a román". "
Ez kb. olyan, mint: minden fontos dolgot a magyarok találtak fel, szívcsakra, stb.
"És akik a Honfoglalás előtt itt éltek, csak kiűztük őket azoknak mi a helyzet az ősi jussával?"
Tudtam hogy valamelyik tudatlan idióta előhozakodik ezzel. Csak úgy habzik a szátok a magyarellenességtől. Szégyen.
"Tudtam hogy valamelyik tudatlan idióta előhozakodik ezzel. Csak úgy habzik a szátok a magyarellenességtől. Szégyen."
Ezt mondják a románok is amikor rázzátok a kapudrótot, hogy "márpedigmivótunkitelőbb". Csak a magyarellenesség szót román ellenességgel cserélik fel. Az igazság az, hogy ugyan olyanok vagytok. A nacionalisták egyformák. Főleg szellemileg.
Szerintem a hazaszeretetnek ott kellene lennie minden ember lelkében, megfogadva a Szózat intelmét, miszerint "hazádnak rendületlenül légy híve, óh magyar!".
Az én olvasatomban a hazaszeretet nem egyenlő más népek és nemzetek gyűlöletével, elvégre ha van egy nő, akit szeret a férfi, attól még nem fogja gyűlölni a többi nőt. Ellenben valahányszor rá gondol a szeretett nőre (hazára), összeszorul a szíve vagy épp megdobban - ezt jelenti számomra a hazaszeretet, s ugyanúgy állok hozzá, mint az ember a gyermekeihez: előnyt élvez a többiekkel szemben, de ha valami rosszat csinál, ostorozni kell és kritizálni, hogy tanuljon a hibájából.
tegnap 17:20
Ebben nincs semmi nacionalizmus ez csupán normális gondolkodás. Történelmi tény hogy mi vagyunk jogosultak a Kárpát-medencére. Egyetlen egy nép sem birtokolta annyi ideig mint mi. A mi kultúránkat, történelmünket hirdeti így jogosult az ősi magyar juss névre.
Ebben nincs semmi nacionalizmus ez csupán normális gondolkodás. Történelmi tény hogy mi vagyunk jogosultak a Kárpát-medencére. Egyetlen egy nép sem birtokolta annyi ideig mint mi. A mi kultúránkat, történelmünket hirdeti így jogosult az ősi magyar juss névre.
Amerika pedig az indián törzseké, mert milyen sokat voltak ott...
Vagy gondoljunk bele az Osztrák Birodalomba.. Ők is elég sokáig fenn voltak..
El kéne fogadni végre: nincs oylan hogy történelmi jog.
Vannak nemzetközi szerződések, és békeszerződések azoknak van jogalapja. Ez a "történelmi jog" mondvacsinált indok, amivel magyarázni akarjuk a "jogunkat" hogy mienk a föld. Nevetséges.
"Történelmi tény hogy mi vagyunk jogosultak a Kárpát-medencére.
A románok is ezt mondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!