Ki ez a Nyírő József, és miért kell újratemetni?
Én sose hallottam róla, de az egyik temetési illetékes szerint korszakalkotó író. E mellett mellesleg Szálasi nyilas parlamentjének tagja volt, aki az összeomlás elől végül a Német Birodalomba menekült. De ez állítólag nem fontos, mert külön kell választani az írói és a politikai tevékenységét.
Ahogy a jobbos tévékbe bepillantottam, valami kolosszális esemény készül, amit a Duna Tv egyenes adásban közvetít. Csak az a bökkenő, hogy a román hatóságoknak csípi a szemét ez az egész (talán nem véletlenül), és próbálják nehezíteni a temetést. Pl. nem engedik, hogy a koporsót a csíksomlyói MÁV zarándokvonat vigye.
kertész imre jobb író mint wass albert?
olyan válaszoljon aki mindkettőt olvasta
Érdekes dolgot találtam a Wikipédián:
"2012-ben újratemetik Nyirő Józsefet. A csíksomlyói búcsúra induló Boldogasszony Zarándokvonattal érkeznek haza Nyirő József székely író hamvai Erdélybe. Május 24-én, csütörtök reggel a Nyugati pályaudvarról indul az erre az alkalomra kialakított Nyirő emlék kocsival együtt a Boldogasszony Zarándokvonat. Máriaradnai megállás után többek között Tövis, Marosvásárhely és Maroshévíz érintésével érkezik meg Gyergyószentmiklósra. Másnap a hamvak Gyergyószentmiklóson lesznek. A zarándokvonat ekkor elmegy a Gyimesekbe, ahol a zarándokok együtt imádkoznak, szentmisén vesznek részt és zarándokolnak is egy szakaszon a gyimesi csángók keresztaljával. Pünkösd szombatján a zarándokvonattal együtt érkeznek meg Nyirő József hamvai Csíkszeredába. Innen aztán újabb díszkísérettel megy át a Hargitán Székelyudvarhelyre. Ahol pünkösd vasárnapján ünnepélyesen újratemetik."
Ők mindezt tényként közlik (jövőbelátók?), nem is foglalkoznak a románokkal. Így legyen!
"Látszik a válaszokon a gyűlölködés a magyar nemzet iránt. Ezek mindet gyűlölnek ami magyar és nemzeti mindent ami ősi jussunkról ír mindent ami nem a magyarság alsóbbrendűségéről ír. Gratulálok ti hazaáruló kutyák a bolsevikok elérték a céljukat kineveltek egy idegen, magyarellenes generációt amely nemzeti nagyjainkat mocskolja. Horthy és Nyírő után ki lesz a következő? Kit szemeltek ki ti magyarellenes uszítók?"
És akik a Honfoglalás előtt itt éltek, csak kiűztük őket azoknak mi a helyzet az ősi jussával?
,,És akik a Honfoglalás előtt itt éltek, csak kiűztük őket azoknak mi a helyzet az ősi jussával?"
Ha hitelt érdemlően tudnák bizonyítani a hamarabbi jelenlétüket, talán foglalkoznának is velük... És most nem ilyen jellegű irományokra gondolok:
azaz ,,Európa első nyelve, a román".
Egyábként is fölösleges ez ügyben nyelvészkedni, mert a genetikai térképek szerint pár ezer (!) éve a mi géntípusunk domináns a Kárpát-medencében és környékén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!