Ki ez a Nyírő József, és miért kell újratemetni?
Én sose hallottam róla, de az egyik temetési illetékes szerint korszakalkotó író. E mellett mellesleg Szálasi nyilas parlamentjének tagja volt, aki az összeomlás elől végül a Német Birodalomba menekült. De ez állítólag nem fontos, mert külön kell választani az írói és a politikai tevékenységét.
Ahogy a jobbos tévékbe bepillantottam, valami kolosszális esemény készül, amit a Duna Tv egyenes adásban közvetít. Csak az a bökkenő, hogy a román hatóságoknak csípi a szemét ez az egész (talán nem véletlenül), és próbálják nehezíteni a temetést. Pl. nem engedik, hogy a koporsót a csíksomlyói MÁV zarándokvonat vigye.
Egy nyilas, aki állítólag tehetséges író volt ( nem olvastam tőle semmit, nem tudok nyilatkozni a témában. )
Hogy miért kell blamálnunk magunkat azzal, hogy Szálasi egyik legnagyobb, és legodaadóbb hívét újratemetjük, nem tudom. Oktatni esetleg lehetne, ha megüti azt az esztétikai mércét, amit Wass nem, de Szabó Dezső igen, de emberként nem kellene vele foglalkozni, vagy pláne újratemetni.
63
Szerintem olvastak, de rendkívül sokat elmond arról a közösségről, hogy egy Wass féle dilettáns az irodalmi csúcs náluk, egy Szabó Dezsővel szemben.
Wass-féle dilettáns...
Mondd csak, hogyan méred valakinek az irodalmi nagyságát? Az igék, a melléknevek vagy a többszörösen összetett mondatok számának különbözőségéből? Esetleg máshogy?
Az irodalom, a művészet nem egzakt, nincs benne 2+2=4, nem lehet megmérni, ki futja le gyorsabban a 100 métert, csak hatásokról, katarzisról és érzelmi mélységről beszélhetünk.
73
Bármikor elemzek neked tetszés szerinti Wass szöveget.
,,Egyszerűen milyen dolog az hogy magyarország államilag temetést rendez egy másik ország területén?A világ egyetlen országának ilyen eszébe se jutna!A román hatóságoknak minden joga meg van hogy ezt megakadályozzák!"
Ezt előadtad volna a szlovákoknak is, amikor megemlékezni jöttek a Hejce mellett lezuhant gép utasaira? (Nem a meghalt katonákkal van bajom, hanem akik ilyen beszűkülten bírnak gondolkodni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!