Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Visszaállítsák a halálbüntetést?

Visszaállítsák a halálbüntetést?

Figyelt kérdés
Szerintem a brutális gyilkosságok(Móri mészárlás,Olaszliszka..stb)esetében az elkövetőket(ha elkapták őket és rábizonyították a vádakat)ki kellene végezni.Már csak az elrettentés miatt is.Ti hogy vélekedtek erről?
2009. jún. 25. 15:03
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
43%

"megtanulnák az emberek tisztelni egymás életét és dolgait"

Hány éves vagy, hogy ilyen naív vagy? Több száz évig volt halálbüntetés, az emberek mégsem tisztelték egymás dolgait.

Akit itt annyira nem zavarna az egy-két kivégzett ember, annak kívánom, hogy hozzák vissza a halálbüntetést, és legyen benne abban az egy-kettőben!

2009. jún. 25. 16:33
 12/31 anonim ***** válasza:
72%

kedves 16:33-as

22 éves vagyok történelem diplomával ugyh van egy kis sejtésem azért arról hogy hogyment a régi korokban:)

és nem naív vagyok, csak idealista, magyarul h azért mert most vmi nemjó, nem feltétel h így is maradjon, vagy mindig is így volt....

de egyébként ehhez nem kell semmilyen történelmi végzettség, a régi korokban igenis hogy tisztelték egymás dolgait az emberek, csak elszoktak tőle...erre mondják h az ember nem átprogramozható, de nevelhető, és ez a legfontosabb!

azmeg a másik h egyébként csak nézd meg, most a halálbüntetéstől elvonatkzotatva, másfél évszázada annyit mondtak egy nőre h "ledér" és már ment a párbaj...most a "k.rva anyád" teljesen megszokott formula...és szted akkor a régi világban a szavaknak nem volt akkora súlya? jóval nagyobb súlya volt, ahogy a tetteknek is

2009. jún. 25. 16:39
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kicsit összetett javaslatom van. Aki halálos bűnt követ el, és rábizonyítják (de nem úgy mint a Tánczos-ügy), akkor életfogytiglani kényszermunkára ítélném. De ha lázad, vagy szökik, esetleg felkelést szít, azonnal helyben kivégeztetném. Kétszer is meggondolná a többi mielőtt nem jó dolgot tesz.
2009. jún. 25. 17:09
 14/31 anonim ***** válasza:
53%
Én idősebb vagyok, és még emlékszem, arra, amikor volt halálbüntetés (1990-ben szűnt meg). Nekem ne magyarázd a 22 éveddel, hogy akkor becsülték egymás dolgait az emberek, mert nem igaz.
2009. jún. 25. 17:11
 15/31 anonim válasza:
30%
Az állatkínzóknak mindenképpen!!!!
2009. jún. 25. 17:42
 16/31 anonim ***** válasza:
58%
amit írtam az komcsi diktatúrára és a totalitárius rendszerekre nem vonatkozik. sőt, még vmien szinte a dualizmus korszakára sem. de 1850-60 előttre bőven, tehát a modernizmus elterjedése előtti időkre
2009. jún. 25. 17:42
 17/31 anonim ***** válasza:
98%

Én támogatnám a visszaállítását!

Nincs a bűncselekményekkel szemben elrettentő büntetés! 15-20 év múlva kint vannak a gyilkosok, mert "jó magaviselet", meg felezünk, meg beszámítjuk az előzetest...

Bent meg arany élete van némelyiknek a kintihez képest! Nem fagy halálra, van mit ennie, tanul és fene nagy jogai vannak! Az állam, azaz a mi pénzünkön tartjuk őket, legalább dolgoznának!

Én személyesen érintett vagyok a témában! Ha valamelyik hozzátartozódat halálra verné egy alkoholista állat és 6 év múlva az utcán látnád flangálni, te is hinnél benne!

2009. jún. 25. 17:47
 18/31 anonim ***** válasza:
96%
Nem ,de pl kőfejtőbe, vagy Szibériába havat lapátolni- ezt miért nem lehet megvalósítani? Jaaaa, hogy nem humánus vagy mi a lóf..sz?
2009. jún. 25. 18:02
 19/31 anonim ***** válasza:
48%

Most komolyan azt hiszitek, hogy a rabló majd megfontolja, hogy "nem lövöm le, és gyújtom fel az őrt, mert már nem húsz évet kapok érte, hanem lehet, hogy kivégeznek"?

A 80-as években évente átlag 3 kivégzés volt. Előtte sem volt sokkal több. Mitől, és kit tartana az vissza?

A történész gyerek mért gondolja, ha 150 éve visszatartó erő volt a kivégzés de 20 és 30 éve nem, akkor most újra visszatartó lenne?

2009. jún. 25. 18:13
 20/31 anonim ***** válasza:
98%

Igen támogatom.Méghogy nem visszatartó erő...

Neked mindegy,hogy nyaralsz a sitten,ahol konditerem,tv,internet van,vagy beleülsz egy villamosszékbe?

2009. jún. 25. 18:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!