Támogatnád az 51%-tól kettes érettségit? (Hoffman Rózsi)
Szerintem ez tarhatatlan, hogy ma érettséági, olyan szinte hülye emberek kapnak, akik olvasni is alig tudnak. Ez a 10-20%os minimális ponthatár egész egyszerűen kínos, röhej kategória. Emiatt értékelődöt le az érettségi, hogy a leghülyébbnek is már van. Általános 6os gyerek is megcsinálja.
Erre fel egy szülői egylet vén, kommunista vezetője azt mondta -figyelj!- , hogy 5 helyett csak háromból kellene érettségizni, de azt is a kölyök válassza meg. Na bakker, az én gyereken már énekből, rajzból és etikából fog érettségizni, de számolni már nem fog tudni.
Én gondolkodás nélkül felemelném 51%-ra a kettes szintet. Fősulin is így van, akkor meg ?? Akinek nem tetszik, íratkozzon ki.
Reálos tárgyakból nem, mert azt nem lehet beverni, mint pl. a töreszt. Azt vagy tudod, vagy nem, és marha sokan sosem értik meg (már eleve a tanítási módszere is rossz a reáltárgyaknak nálunk).
Minden másból viszont igen, legyen 51% a legalsó határ.
23-as hozzászóló
Van egy halom olyan állás, amire bőven elég lenne az érettségi, de főiskolai diplomát kérnek, ha jelentkezel rá. Például, a legprofibb irodavezető, akivel találkoztam, simán érettségizett volt.
Így van, ha jövőre 51%-tól lenne kettes, akkor nehezebb lenne megszerezni, és mivel kevesebb van belőle, így a ti érettségitek is felértékelődik.
:D:D:D Na ne röhögtessetek, mert mindjárt BESZAROK!
Komolyan azt hiszitek, hogy a mostani 30-40-50 évesek érettségijének értéke hirtelenjében az egekbe szökik azért egyik évről a másikra, mert behozzák ezt a szabályt? Ettől függetlenül az ő korosztályukban ugyanannyi érettségi van. Hosszú-hosszú évek folyamán kopna ki annyira az egész rendszer, hogy nagy dolognak számítson az érettségi. 20-30 év minimum, ha jövőre bevezetnék.
Ugyanezen szakadtam akkor is, mikor ment a duma, hogy "jó lesz, ha kevesebb diplomás lesz, mert akkor felértékelődik az én diplomám, hahaha"! Ja, de a gyökér sügérje arra már nem tudott rájönni, hogy az ő korosztályában, az ő szakterülete telített. És telített is marad, mert a diplomát nem szokták elvenni senkitől. Majd rengeteg év múlva, ahogy lassan felnő legalább egy generáció úgy, hogy abból a diplomából kevés lesz. Na de akkor már az illető lesz vagy 45. Mégis mit akar akkor, ha semmilyen ésszerű tapasztalatot a telítettség hiányában nem tudott szerezni?
Gondolkodjatok már.
Hoffman is olyan ember, aki könnyen magyaráz. Azért annyira ne tegye már magasra a mércét, még a végén ő is megbukna, egy adott tárgyból.! Reális százalékok lennének ezek szerintem.:
2-es: 35%-tól
3-as: 50%-tól
4-es: 70%-tól
5-ös: 85%-tól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!