Támogatnád -e a helyi pénzekhez hasonló magyar nemzeti valuta bevezetését?
Nem. Én azt szeretem, hogy ha az a valuta, amivel fizetek, illetve, amiben a megtakarításaimat tartom, fedezettel bír, azaz, valami komolyabb áll mögötte, mint a közmegegyezés. Egy helyi pénznek nincs semmi a hátterében, ami valódi alapot adna neki. A hamisítás kérdéskörébe bele sem megyek, ha jól rémlik, ezeket a hagyományos pénzpapírnál gyengébb minőségben nyomtatják.
Összességében, nem tartom jó ötletnek a helyi pénzeket. Egy országban egy pénz legyen, egy lehetőleg a mindenkori kormányzattól független jegybank, vagy hasonló jogkörrel felruházott kereskedelmi bank kezében.
"Nem. Én azt szeretem, hogy ha az a valuta, amivel fizetek, illetve, amiben a megtakarításaimat tartom, fedezettel bír, azaz, valami komolyabb áll mögötte, mint a közmegegyezés."
Tehát te sosem használtál még Forintot, Eurót, vagy Dollárt? Ezek mögött ugyanis nincs fedezet a helyi pénzek pedig épp azért jönnek létre, hogy fedezettel bíró valutája is legyen egy országnak.
"Az átváltásról nem is beszélve."
Arról tényleg felesleges beszélni, hiszen egy erős nemzeti valutát nem hiszem hogy bárki is át akarna váltani egy gyenge és fedezetlen pénzre.
ja, ha értéktelen, akkor add nekem mind amid van. Ha értéktelen lenne, akkor nem tudnál rajta vásárolni. Épp az ország termelése a fedezet mögötte.
De ha gazdasági alapfogalmakkal sem vagy tisztában akkor szerintem kár veled vitatkozni.
Nem nem használnék ilven "pénzt"
Kalergi!
„... fedezettel bír, azaz, valami komolyabb áll mögötte...”
Kíváncsi vagyok hogy mit tart komoly fedezetnek!
Ha leírta és is elmondom mi a fedezete a nemzeti valutáknak világszinten kevés kivétellel.
(Andor!)
"Ha leírta és is elmondom mi a fedezete a nemzeti valutáknak világszinten kevés kivétellel. "
Semmi, kizárólag egy ígérvény, de egyik mögött sem áll valós érték (fedezet).
" A hamisítás kérdéskörébe bele sem megyek, ha jól rémlik, ezeket a hagyományos pénzpapírnál gyengébb minőségben nyomtatják."
Ne is menj bele, mert nagyon nem vagy képben. Ugyanis ennek a legkisebb címlete is a 20 ezer forintos biztonsági elemeit tartalmazza, számodra is érthetően fogalmazva : a Forintnál nehezebben hamisítható.
"Minden valuta mögött van fedezet!"
Ugye ezt még te sem gondolod komolyan? Amúgy elmúltál már 12 éves?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!