Támogatnád az 51%-tól kettes érettségit? (Hoffman Rózsi)
Szerintem ez tarhatatlan, hogy ma érettséági, olyan szinte hülye emberek kapnak, akik olvasni is alig tudnak. Ez a 10-20%os minimális ponthatár egész egyszerűen kínos, röhej kategória. Emiatt értékelődöt le az érettségi, hogy a leghülyébbnek is már van. Általános 6os gyerek is megcsinálja.
Erre fel egy szülői egylet vén, kommunista vezetője azt mondta -figyelj!- , hogy 5 helyett csak háromból kellene érettségizni, de azt is a kölyök válassza meg. Na bakker, az én gyereken már énekből, rajzból és etikából fog érettségizni, de számolni már nem fog tudni.
Én gondolkodás nélkül felemelném 51%-ra a kettes szintet. Fősulin is így van, akkor meg ?? Akinek nem tetszik, íratkozzon ki.
53
Hogyne. Polgári konzervatív az ilyet nem csinál, legfeljebb közgyűlésen zsidózik. Az meg, hogy Magyart emlegeted, amikor már Tell Vilmos óta nem ő az oktatási miniszter, minimum komikus.
Végül is tényleg lehetne 20% a minimum, de akkor legyenek már értelmes feladatok. A mostani matek érettségi első felét egy nyolcadikos játszva megoldja - és az már 30%.
Elnézést az érettségizőktől, de néhány feladaton sírni támad kedve az embernek:
"Egy mértani sorozat első tagja 3, hányadosa (−2) .
Adja meg a sorozat első hat tagjának összegét! "
Írjunk fel egy mértani sorozatot és adjunk össze hat számot. Kb. hatodikos anyag.
"András 140 000 forintos fizetését megemelték 12%-kal. Mennyi lett András fizetése az
emelés után?"
Szorozzunk be egy számot 1.2-vel. Ötödikes anyag.
"A testtömegindex kiszámítása során a vizsgált személy kilogrammban megadott tömegét osztják a méterben mért testmagasságának négyzetével.
Számítsa ki Károly testtömegindexét, ha magassága 185 cm, tömege pedig 87 kg!"
Váltsunk cm-t méterbe és végezzünk el egy négyzetre emelést és egy osztást. Ez is kb. ötödikes anyag.
Persze van nehezebb feladat is, pl.:
"14. Az ABC hegyesszögű háromszögben BC = 14 cm, AC = 12 cm, a BCA szög nagysága
pedig 40°.
a) Számítsa ki a BC oldalhoz tartozó magasság hosszát!
b) Számítsa ki az AB oldal hosszát!
Válaszait cm-ben, egy tizedesjegyre kerekítve adja meg!
Az AB oldal felezőpontja legyen E, a BC oldal felezőpontja pedig legyen D.
c) Határozza meg az AEDC négyszög területét!
Válaszát cm2
-ben, egy tizedesjegyre kerekítve adja meg!"
De még ezt is megoldja egy általános iskolás. És 12 pontot ér a 100-ból..
Igazából nem is feltétlen a 20% a gond, hanem ezek a feladatok. Gyakorlatilag egy nyolcadikos gond nélkül leérettségizik..
Az viszont jó ötlet lenne még mellé, amit mondtatok, hogy kétfelé választani. Humán jellegű tárgyak a jogászoknak közgazdaságinak, míg matek/fizika/kémia a mérnök pályára.
+ nyelvismeret alapfokú. jaja így is jó, de csak 51% mellé.
Aki humán beállítottságú és olyan érettségit választ ő a humán tárgyaknál tényleg 51 százalék legyen a minimum de a nem humánokból viszont olyan amilyen most.
Aki jogász lesz mondjuk ő minek tanuljon úgy és annyi matekot mint aki mérnök lesz?
Én nem támogatnám. Ha valaki kiemelkedően jó valamiből és azon a téren szeretne tovább tanulni akkor tegyen belőle emelt érettségit a többi meg bár semmitmondó eredmény lesz hiszen 20%-tól megvan, de legalább megvan. Erre épít a mostani rendszer és ez alapján szabják a követelményeket. Ha most bekavarnak hogy 51%-tól kettes akkor mi lesz a helyzet az emelt érettségivel? 90% alatt egyes vagy mi?
Amúgy nem igazán izgat mert én már leérettségiztem és ez nem az én problémám.
"Erre épít a mostani rendszer..."
A monsatni kizárólag arra épít, hogy a közmunkásoknak is legyen diplomája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!