Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Maradjon legális az abortusz...

Maradjon legális az abortusz vagy törvényileg tiltsák be?

Figyelt kérdés
A véleményetekre vagyok kíváncsi.A nemzeti,konzervatív oldalon(Jobbik,Fidesz) azt képviselik hogy "tiltsák be".Mivel magyarázatuk szerint az emberi élet a fogantatástól kezdődik(és ez biológiailag így is van) és a magzat elpusztítása megegyezik az embergyilkossággal.A kozmopolita,balliberális oldalon(SZDSZ,MSZP)az abortusz legalizációjának megmaradása mellett foglalnak állást.Az egyén személyi és döntési szabadságára hivatkozva.....A magánvéleményem nekem az hogy:A személyes szabadság jogának semmiképp sem szabad odáig elmennie hogy egy másik élet fennmaradása felől döntsön.Tehát emberiességi okok miatt ellenzem az abortuszt.Hisz aki abortuszra megy az a saját gyermekének(magzatának) a brutális meggyilkolásában vállal kezességet.
2009. jún. 24. 15:01
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
 151/152 anonim ***** válasza:
86%

Mi köze más embernek ahhoz, hogy megyek-e abortuszra vagy sem?! Én fogom eldönteni!

Amúgy meg túlnépesedés van, és ebbe fog belepusztulni a föld.

2009. jún. 26. 14:23
 152/152 anonim ***** válasza:
53%

[link]

Nem akartam új toipikot nyitni érte. De újra aktuális. Vitába sem kívánok szállni senkivel. 4 gyerek van, de a gyermekvédelemben dolgozom (gyermekotthoni nevelőként), és látom, hogy beláthatatlan következményei lennének egy ilyen törvénynek. Nem csak az esetlegesen állami gondoskodába megszülető, kilátástalan jövő elé néző gyermekek miatt, hanem a már nálunk nevelkedő fiatalok miatt is. Azt nem tudjuk nekik megtiltani, hogy ne szexeljenek, de pénzük meg nincsen fogamzásgátló eszközökre. Beláthatatlan következményei lesznek, ha 13-15 éves gyermekotthonos kislányok újabb és újabb állami gondkoskodásba kerülő gyerekeket hoznának a világra.

2010. nov. 26. 13:40
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!