Több a gazdag, mint a szegény?
"Utoljára írom le: ahhoz hogy valaki tanuljon pénz kell!"
Először írom le, bár elég régóta van így: Magyarországon a közoktatás ingyenes!
Általános- és középiskolát simán el lehet végezni minimális szülői kiadásokkal. A gimnáziumok általában drágábbak, de egy jó szakmát elvégző okos mesterember sem fog hiányt szenvedni semmiben élete során, nem kell ahhoz egyetemre menni hogy valaki meg tudjon élni. Nem egy olyan ember létezik aki az árvaházból jutott el elég messzire...
"Igen nagy félreértések vannak a közfoglalkoztatási béreket illetően. Ők bértáblázat szerint dolgoznak!"
Láttál te már közalkalmazotti bértáblát?
"Igen nagy félreértések vannak a közfoglalkoztatási béreket illetően. Ők bértáblázat szerint dolgoznak!"
És szerinted ki adja a munkabért? A bértábla?
„Utoljára írom le: ahhoz hogy valaki tanuljon pénz kell! Nem minden okos gyereknek vannak tehetősebb szüleik, akik kiperkálják a tandíjat.”
Ez igaz. Nekem is volt egy ilyen csoporttársam 10 éve ( sajnos neki egyáltalán nem voltak szülei).
Nappali tagozaton tanult, délután meg éjjel dolgozott a gyárban, ebből fizette a tanulmányait.
Neki is lett diplomája, és minden tiszteletem az övé, szemben azzal aki nyervákol hogy neki miért nincs lehetősége.
De hogy ne menjünk messze: az én szülei sem voltak soha tehetősek ( pedagógusok ált. isiben), 3-man vagyunk testvérek, nekem sem hullott minden az ölembe. Nyáron elmentem dolgozni, év közben diákmunkát vállaltam. Utána munka mellett levelezőn szereztem még egy diplomát.
Aki tehetséges és okos, annak így is vannak lehetőségei tanulásra, még ha a szülei nem is tehetősek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!