Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Több a gazdag, mint a szegény?

Több a gazdag, mint a szegény?

Figyelt kérdés
A legtöbb új intézkedés a tehetősebb rétegnek kedvez. A szegényebbek nem tesznek semmit sem, úgy értem nem tüntetnek. Miért nem? Lehet helytelenül gondolom, de eltünt a középosztály, és már csak gazdagok és szegények vannak. Ez utóbbi réteg eltűr már mindent. Pl minimálbér megadóztatása, telefonadó stb... Annyira kevés szegény ember él az országban, hogy kevesen vannak egy nagyméretű, országos szintű tüntetéshez, vagy már megszokták a tehetetlenséget? Esetleg több a gazdag, mint a szegény?
2012. máj. 6. 08:08
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
Nem is az a lényeg! Viszont már nagyon nagy a társadalmi igazságtalanság. Nem tudom melyikőtök írta, de neki ezt válaszolom: nyugodjon meg, a közalkalmazottak is adóznak, sőt mindenki aki dolgozik az adózik.
2012. máj. 6. 11:01
 22/42 anonim ***** válasza:
39%

"Utoljára írom le: ahhoz hogy valaki tanuljon pénz kell!"

Először írom le, bár elég régóta van így: Magyarországon a közoktatás ingyenes!

Általános- és középiskolát simán el lehet végezni minimális szülői kiadásokkal. A gimnáziumok általában drágábbak, de egy jó szakmát elvégző okos mesterember sem fog hiányt szenvedni semmiben élete során, nem kell ahhoz egyetemre menni hogy valaki meg tudjon élni. Nem egy olyan ember létezik aki az árvaházból jutott el elég messzire...

2012. máj. 6. 11:01
 23/42 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Itt fogorvosokkal, orvosokkal jönnek, nem gimnáziumot vagy szakmunkást végzett emberekkel. Őket amúgy is lenézik azok akik azt gondolják magas lovon ülnek.
2012. máj. 6. 11:04
 24/42 anonim ***** válasza:
A lenézés nem abból jön hogy ennek annak több pénze van.Hanem az akaraterő hiány miatt nézik le őket.Mivel tudna de nincs akaratereje.Nem hozza ki magából a maximumot.Személy szerint én is kerülöm a kisigényű emberek társaságát.Én maximalista vagyok , nagyigényű , soha nem érem be kevéssel.
2012. máj. 6. 11:06
 25/42 A kérdező kommentje:
Oh de azért csak jó hogy van pincér, aki kiviszi az ételt, hogy van pl fodrász, ács, festő stb... vajon mi lenne ezek nélkül az "akaratgyenge" emberek nélkül azokkal akiknek volt "akaratuk"? Saját maguk kétkezileg építenék fel a házukat? Oh, azért ugye mégis jó hogy vannak "akaratgyenge" emberek. Megjegyzem nem teljesen normális ha valaki ránéz pl egy festőre és akaratgyengének titulálja...
2012. máj. 6. 11:16
 26/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem az ilyenekről beszélek.Nem láttam még szegény pincért vagy fodrászt.Hanem az olyanokról akik eljutnak a 8 általánosig és ügyvezetők meg igazgatók akarnak lenni 8 általánossal.
2012. máj. 6. 11:19
 27/42 A kérdező kommentje:
Hát ha megtehetik akkor legyenek azok. Egyébként a vendéglátósok fizetése a béka s..e alatt van. 10-12 órákat dolgoznak, nem csak fizikailag hanem pszichésen is megterhelő munka. A jattot a legtöbb helyen kötelesek szétosztani. Lényeg hogy úgy veszem észre, végzettségtől függetlenül menekülnek az emberek ebből az országból.
2012. máj. 6. 11:30
 28/42 anonim ***** válasza:
83%
Persze hogy menekülnek.Én 2 hét múlva költözöm , már mindent előkészítettem.Akinek esze van elmegy.Ki kell használni az Eu nyújtotta lehetőségeket.Nem becsülik meg és nem fizetik ki rendesen a dolgozókat ebben az országban függetlenül attól hogy orvos vagy asztalos az illető.
2012. máj. 6. 11:55
 29/42 Andizsuzsi ***** válasza:
8%

"Igen nagy félreértések vannak a közfoglalkoztatási béreket illetően. Ők bértáblázat szerint dolgoznak!"

Láttál te már közalkalmazotti bértáblát?

2012. máj. 6. 12:47
 30/42 anonim ***** válasza:

"Igen nagy félreértések vannak a közfoglalkoztatási béreket illetően. Ők bértáblázat szerint dolgoznak!"

És szerinted ki adja a munkabért? A bértábla?

„Utoljára írom le: ahhoz hogy valaki tanuljon pénz kell! Nem minden okos gyereknek vannak tehetősebb szüleik, akik kiperkálják a tandíjat.”

Ez igaz. Nekem is volt egy ilyen csoporttársam 10 éve ( sajnos neki egyáltalán nem voltak szülei).

Nappali tagozaton tanult, délután meg éjjel dolgozott a gyárban, ebből fizette a tanulmányait.

Neki is lett diplomája, és minden tiszteletem az övé, szemben azzal aki nyervákol hogy neki miért nincs lehetősége.

De hogy ne menjünk messze: az én szülei sem voltak soha tehetősek ( pedagógusok ált. isiben), 3-man vagyunk testvérek, nekem sem hullott minden az ölembe. Nyáron elmentem dolgozni, év közben diákmunkát vállaltam. Utána munka mellett levelezőn szereztem még egy diplomát.

Aki tehetséges és okos, annak így is vannak lehetőségei tanulásra, még ha a szülei nem is tehetősek.

2012. máj. 6. 12:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!