Több a gazdag, mint a szegény?
Kérdező: nagy bölcsesség, hogy mindenki a maga sorsának a kovácsa.
A történelemben és napjainkban nem egy ember a saját erejéből érte el azt, amit elért. Ha valaki gazdag, nem feltétlenül jelenti azt hogy semmit nem tett érte. Ha pedig szegény, nem biztos hogy csak más tehet róla, lehet hogy neki is van benne része. (Mindennek az ellenkezője is igaz lehet persze).
Na jó, tegyük fel, hogy elmennek tüntetni a szegények. Mi lenne a céljuk?
"Vannak nagyon jóeszű szegények, akik okosabbak mint az általad említett okos gazdagok!"
Vannak, én általánosságban beszéltem. De szerinted ezek az okos szegények miért nem állnak egy általad is várt tüntetés élére? Mert nem érdekli őket a politika, van jobb dolguk is: mondjuk a saját életüket szépíteni. De meglásdd: ha kilábalunk ebből a válságból, akkor ezek az "okos szegények" lesznek az elsők akik munkával és kitartással felzárkózhatnak a középosztályba vagy a felsőosztályba.
Ami a közfoglalkoztatott- béreket illeti: azt a mi adónkból fizeti az állam.
Megoldás: legyenek magasabbak az adók, hogy kifizessük az ő bérüket?
"Telefonadó: a szolgáltatók megemelhették volna a percdíjakat és kész. Ehelyett a kormány hepajt csak megint."
Tehát nem az adóval van a baj, hanem a tálalással? Ha mondjuk a kormány eltitkolta volna és később kiderül hogy a 2 Ft-ot ő szedi be, az nem lett volna baj?:)
"A szegényebbek nem tesznek semmit sem, "
És valószínűleg fiatalon sem tettek semmit, éppen azért szegények. Mert én még nyomorgó fogorvosról, vagy tolmácsról sosem hallottam. Mindenki magának alakította a saját sorsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!