Miért kellene elnézést kérnie a magyarságnak a holokausztért?
Azért, hogy Horthy kormányzó több százezer pesti zsidót mentet meg, majdnem a fia élet árán. És hogy a magyarok közül a jelentős részt kényszer toborzott háromezrelékes és jobbára német nemzetiségű nyilas mozgalom és a vidéki csendőrségen kívül, -> a szlovákokkal ellentétben<- szinte senki sem bántotta őket? Azért mert számarányában hazánkban élték túl a zsidók a második világháborút az akkori németek befolyása alá eső országok közül?
Az ő hálájuk hiányáért kérjünk elnézést, vagy mert sokan vádaskodhatnak nekünk köszönhetően?
Jó tudom, ez nem egy össznépi meggyőződés.
Miért kellene elnézést kérnie a magyarságnak a holokausztért?
Mit tettünk mi? Az a baj, hogy sokuknak mi megmentettük az életét, és sok néptagjai szemében ez egy életre való lekötelezettség jelent?
"A kártérítést pedig osztják mindenkinek, másod- harmadunoktestvérenk, nagybácsinak, nagynéninek..."
Jé, én nem kaptam!
"ma 10:28"
- Hát akkor kérd ki magadnak, és írd meg a 168 órában:) "Magyarországon dübörög a fasizmus."
01:05!
Ezt elnézted, apai ágon német vagyok, német-magyar állampolgár, jelenleg is Düsseldorfban élek. Ismerem a németeket, mivel szeretem tisztán látni a dolgokat, több oldalról is megismerni ugyanazt a történetet, szeretek ilyenről beszélni.
Amit mondasz, sose vezet eredményre. Minden nép követett el bűnöket, minden nép csinált rosszat. Ha ahelyett, hogy ezekért bocsánatot kérne, folyamatosan a másikra mutogat, sose lesz megnyugvás a népek között. Mindenféle relativizálás nélkül, tényszerűen szembenézni a tettekkel - ez kellene.
A magyarok is követtek el bűnöket, és nem csak a kiegyezés idején. Az erős magyarosítás, amit a kisebbségek ellen folytattak (ezt csinálta mindenki Európában, de attól még rossz volt), amilyen tisztogatásokat végrehajtottak a hideg napok idején, a magyar zsidóság ilyen gyors deportálását. Talán az egyedüli dolog miatt, amiért bocsánatot kértünk, az a prágai forradalom leverésében tanusított szerepünk volt. Olvass még, és meglátod, hogy nálunk is voltak, akik virággal fogadták a németeket, és a szlovákoknál is oylanok, akik puskával. Nálunk is volt, aki megmentett zsidókat, és nálunk is voltak, akik sajátkezüleg ölték meg őket. Szóval a magyaroknak is van saruk, nem jelentheted ki rólunk, hogy nincs miért bocsánatot kérnünk.
"Mondja egy zsidó akinek gyakorlatilag nincsen hazája :)"
Miért nincsen hazám? Neked miért van? Az életedet áldoztad érte? Tűnés a hazámból kifele! Mit képzelsz magadról?
"Tűnés a hazámból kifele! Mit képzelsz magadról?"
- Itthon vagyunk.
Nem, nem vagyok az. Magyar vagyok, dédnagyszülők szintjén bizonyos mértékben szlovák, de többségében magyar. De ez hogy is jön ide?
Én nyitott szemmel járok, és hajlandó vagyok meghallgatni másokat is, függetlenül attól, hogy az zsidó, német, szlovák, bantu, stb. származású (amiről nem tehet), vagy hogy keresztény, liberális, jobboldali, stb. ideológiát támogat. És hajlandó vagyok gondolkozni, és saját véleményt alkotni. De hogy szerinted emiatt én hogy lettem zsidó, azt nem tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!