Miért kellene elnézést kérnie a magyarságnak a holokausztért?
Azért, hogy Horthy kormányzó több százezer pesti zsidót mentet meg, majdnem a fia élet árán. És hogy a magyarok közül a jelentős részt kényszer toborzott háromezrelékes és jobbára német nemzetiségű nyilas mozgalom és a vidéki csendőrségen kívül, -> a szlovákokkal ellentétben<- szinte senki sem bántotta őket? Azért mert számarányában hazánkban élték túl a zsidók a második világháborút az akkori németek befolyása alá eső országok közül?
Az ő hálájuk hiányáért kérjünk elnézést, vagy mert sokan vádaskodhatnak nekünk köszönhetően?
Jó tudom, ez nem egy össznépi meggyőződés.
Miért kellene elnézést kérnie a magyarságnak a holokausztért?
Mit tettünk mi? Az a baj, hogy sokuknak mi megmentettük az életét, és sok néptagjai szemében ez egy életre való lekötelezettség jelent?
"Van Államhatár" mozgalom*
Magyarul kevés, például kevesebb mint ahány magyart az Izraeli állam az igazak közé emelt. Pedig az pár év volt és élet veszélyes, Izrael meg már mióta is háborúzik a saját palesztin polgára ellen is, és Palesztina területén?
# 42/42: szeretnék beköltözni a házadba - ingyen- nekem csak az egyik szoba kellene meg a tulajdonrészed.
Meg a víz ( amit én felügyelek, és majd akkor adok ha jól viselkedsz, az én szabályaim szerint, egyébként mehetsz a kútra).
Ha nem tetszik és ellenkezel, akkor az a minimum hogy rád zárom a szobád ajtaját és nem kapsz sem enni sem inni.
Majd felhívom a barátaimat ( persze csak nekem van telefonom és netem) hogy mondják el mindenkinek milyen szemét és gyűlölködő vagy és hogy nem hagysz élni még ezen a kis helyen sem, és igenis megérdemled a büntetésedet.
Ha egyedül nem bírok veled, megkérem a barátaimat hogy segítsenek téged észre téríteni. Ha nem értesz a szép szóból, kénytelen leszek keményebb eszközökhöz folyamodni.
Szíriában több Palesztin él már mint Palesztinában. - Szíria arab ország, de Egyiptomban és még számos más országban is a Ben-Gurion féle palesztin civil falú kiirtások miatt és a kazettás bombák és a civil lakosság ellehetetlenítésén túl, a városok bombázása miatt sokan hagyták el szülőföldjük.
Nem a diaszpóra és Izrael az igazi kérdés, mert németnél is mindegy hol él ha neonáci, tök mindegy, hogy magyar német nemzetiségi neonáci vagy németországi esetleg francia állampolgár, ugyan így a zsidó rasszista cionista is tök mindegy hol gyűlölködik, sehol sem jó. Radnóti akit több magyar cionista is ki akar sajátítani a zsidó és magyar származása miatt, az ő zsidó náci ügyének, a költőt aki amúgy magyar keresztény nacionalista volt.
Elégé az volt, csak még Komoroczy tanár úr sem tud beletörődni, hogy a tíz legnagyobb magyar költő egyike aki éppen zsidó származású volt, megtagadta zsidó a hitet és zsidó származását, mert (a maga korában) összeegyeztethetetlenek tartotta a számára oly fontos magyar nacionalizmussal, azt nem érezhette meggyőződése szerint, hogy zsidó is meg magyar is lehet egyszerre (és így választott).
Amúgy egy kis érdekes nüansz, mint tudjuk hazánk nagy költőjét nem vették fel a numerus clausus miatt a Pázmány Péter katolikus egyetemre, ezért Szegedre került a Szegedi Ferenc József Tudományegyetem bölcsészeti karára, és ott is ragadt Szegeden az egyetem elvégése után, egy helyi gimnáziumban tanítani. Na itt az érdekes apróság a tekintély elvűséget folyton kikezdő Rákosy Mátyás mint diákja a vele való összeveszés miatt nem lehet orvos, mivel nála nem érettségizhetett, így nem voltak meg a szűkséges táragyai az orvosi egyetemre sem, és a pénze meg a vegyész mérnők szakra, de az így szín jeles érettségiével az ösztöndíjból eltudta végezni a kereskedelmi akadémiát.
Ez a holokauszt dolog szerintem csak egy nagy üzlet a zsidóknak,amivel újabb bőrt húzhatnak le a magyar államról.Ha szenvedések elszenvedése miatt kapnak pénzt(immár a háború óta a negyedik generáció)akkor elvileg ők is fizethetnének a palesztínoknak,de azt hiszem az egész világnak azért amit okoztak.A pénz központú fogyasztói társadalmakért,ahol az élet és az erkölcs teljesen háttérbe szorul,ehelyett robotolhatunk nekik és miattuk a megélhetésért,a pénz miatt kirobbantott háborúik miatt,ami sok millió ember életébe került, mert minden országban saját társadalmat alkotnak és kézzel lábbal tiporják az őket befogadó emberek történelmét,hagyományait,szokásait stb...
Ne felejtsétek!Ők magukat magyarországi zsidóknak tarják és NEM zsidószármazású magyaroknak!Nagy különbség.
Magyarnak lenni annyi,mint felelni azokért is amiket el sem követtünk!
Zsidónak lenni annyi,mint felelősségre vonás nélkül megúszni bármit is követünk el!
Ez nem etnikai kérdés!Ez habitus!
Ismered Káin és Ábel történetét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!