Az LMP kiakadt, hogy "irredenta műdalt" énekeltek a parlamentben. Aki ilyen kijelentéssel él a Székely Himnusszal kapcsolatban, az mégis hogyan formál jogot arra, hogy a magyar országgyűlésben képviselje a nemzetet?
Ezt a meccset már lefutottuk, nem?
A székely himnusz egy 1921-ben írt műdal, jelenlegi változata pedig irredenta, lévén az utolsó sor nem egyezik az eredeti szöveggel. A víz nedves, a tűz forró, a székely himnusz meg irredenta műdal. Azt gondolom tudja a kedves kérdező, hogy ez a dal akkor volt himnusz, amikor a "ragyogj ragyogj kiscsillag", azaz soha a büdös életbe.
"A székely himnusz egy 1921-ben írt műdal, jelenlegi változata pedig irredenta, lévén az utolsó sor nem egyezik az eredeti szöveggel."
Tehát azért irredenta, mert nem egyezik az utolsó sora az eredeti szöveggel ( amit gondolom, fejből tudsz idézni:))
Figyu kaller: itt egy neked való, ha majd a te pártod győz, elénekelheted velük, addig pedig még sokszor fogod hallani a Székely HIMNUSZT, nyugodj bele:))
68
1: Liberálisként miért énekelném az internacionálét?
2: Ne hagyd el Erdélyt, Erdélyt, Istenem!/ Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk! minimum érdekes változtatás.
3: Ez a közepes magyar nóta akkor sem lesz himnusz, ha a magyar jobboldal beledöglik a legitimálásába.
és akkor mikortól lesz himnusz kalergi?
ugyanis a székelyek ezt éneklik meccsek előtt is
sőt egy ilyet is találtam:
A himnuszt a 2009. szeptember 5-én Székelyudvarhelyen megtartott Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlésen határozatban fogadták el az önkormányzati képviselők Székelyföld hivatalos himnuszának.
akkor miért is nem himnusz?
68
"1: Liberálisként miért énekelném az internacionálét?"
Igaz. Liberálisként neked tökmindegy mit énekelsz.
"2: Ne hagyd el Erdélyt, Erdélyt, Istenem!/ Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk! minimum érdekes változtatás."
Csak így tovább. Olvasd tovább, ismerkedj a szöveggel. Jövőre tán már el is tudod énekelni:)
"3: Ez a közepes magyar nóta akkor sem lesz himnusz, ha a magyar jobboldal beledöglik a legitimálásába."
Szevasz dessewffy:)) Lekéstél: már himnusz, és nem a jobboldal van halálra ítélve.
66
Egy országnak egy himnusza van. ( Legalább is, én így tudom, javíts ki, ha tévedek)
A magyar parlament logikus, hogy a magyar himnuszt énekli. Nekünk ez a dal nem himnuszunk. A székelyeknek lehet, de nekem, mint magyar állampolgárnak, nem.
"Egy országnak egy himnusza van. ( Legalább is, én így tudom, javíts ki, ha tévedek)
A magyar parlament logikus, hogy a magyar himnuszt énekli. Nekünk ez a dal nem himnuszunk. A székelyeknek lehet, de nekem, mint magyar állampolgárnak, nem."
Most mondok egy meglepőt: a székely is magyar.
A Szózatot egyébként hova teszed?
Mert az sem a magyar himnusz, oszt' mégis eléneklik.
Vagy tiltsuk be, mert irredenta ("Még jőni kell,még jőni fog /Egy jobb kor, mely után/Buzgó imádság epedez/ Százezrek ajakán.), és persze műdal ( hiszen ismerjük a szerzőjét).
És helyette legyen ez?: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!