Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 170. 000-t kap, csak mert...

170. 000-t kap, csak mert otthon van a gyerekével. Nem sok ez a mostani helyzetben?

Figyelt kérdés
Ismerősöm most szült, ennyit kap. Meg persze a 12e CSP-t. Nem luxus ez most?
2012. ápr. 24. 14:52
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én vagyok ez az anyuka. Megszólt tegnap a védőnő, hogy bezzeg ő soha életében nem fog ennyit kapni. Kíváncsi voltam mások véleményére.

A bruttó bérem 280.000 volt, plusz túlóra. Sosem dolgoztam feketén, mindig fizettem rendesen adót.

Nincs 4-5 gyerekem, nem is tervezünk ennyit. Ahogy utolsó válaszoló leírta: ez nem SEGÉLY. Nem alanyi jogon jár, mert szültem (nem kipottyantottam egy gyereket, szültem!).

Amúgy meg ha nem lenne gyerekem, akkor meg az lenne a baj hogy "a gazdagok miért nem szülnek" :-))))

2012. ápr. 24. 17:47
 22/35 anonim ***** válasza:
12%

"Az összes irigykedő, rosszindulatú ember mindenkori jövedelméből kellene elvenni 30%-ot! :) "

El is veszik és a te kölyködnek adják, akár dolgoztál akár nem.

2012. ápr. 24. 17:47
 23/35 anonim ***** válasza:
32%

"Mellesleg hozzáteszem jogosan és megérdemelten kap ennyit, hiszen Ő pont az általad annyira preferált fehérített pénzt kapta valószínűleg. Azért volt ilyen magas a BÉRE!!!!!! Hihetetlen, hogy nem képesek egyesek ezt felfogni..."

Én felfogom, és elismerem hogy dolgozott érte és normál körülmények között meg is érdemelné, de mint írtam a mostani helyzetben nem kellene ezt sem kifizetnie az államnak! Még a nyugati országokban is nehézséget okoz kifizetni ennyiféle támogatást, vagy hívjuk akárhogy, nemhogy Magyarországon. Jelenleg nem Magyarországon élek, mert meguntam azt, ahogy az emberek egymással bánnak, az állandó acsarkodást, hátbatámadást, stb. Idekinn nyugodtabb a megélhetés, az emberek többsége tényleg emberként bánik a másikkal, nem úgy mint otthon.

2012. ápr. 24. 17:52
 24/35 anonim ***** válasza:
0%

"Én vagyok ez az anyuka. Megszólt tegnap a védőnő, hogy bezzeg ő soha életében nem fog ennyit kapni. Kíváncsi voltam mások véleményére.

A bruttó bérem 280.000 volt, plusz túlóra. Sosem dolgoztam feketén, mindig fizettem rendesen adót.

Nincs 4-5 gyerekem, nem is tervezünk ennyit. Ahogy utolsó válaszoló leírta: ez nem SEGÉLY. Nem alanyi jogon jár, mert szültem (nem kipottyantottam egy gyereket, szültem!).

Amúgy meg ha nem lenne gyerekem, akkor meg az lenne a baj hogy "a gazdagok miért nem szülnek" :-))))"

Akkor még sem vagy olyan gazdag. Én ennél többet keresek, és nem is azért írtam mert irigy vagyok, hanem mert az ország ezt nem engedheti meg magának. Minden fillére szüksége van az országnak. Akárhogy nézzük, a gyerekes családok mindig mindenben előnyt élveznek, ami diszkrimináció! De nem csak otthon, hanem nyugaton is. Fel nem foghatom, minek kell az államnak ennyire nyomatni a gyermeknevelést, mert véleményem szerint csak annak szabadna gyermeket vállalni, aki minden gond és anyagi vagy bármilyen segítség nélkül fel tudja nevelni őt vagy őket.

2012. ápr. 24. 17:57
 25/35 A kérdező kommentje:

Ha nem kaptam volna egy fillért sem, nem vállaltam volna gyereket. Ez nem azt jelenti, hogy a pénzért szültem. Csak a mai világban, bármennyire is szeretem a férjem és bízok benne, bizony megvan rá az esély hogy fogja magát és lelép. Én meg ott leszek egy mondjuk 7 hónapos gyerekkel, 0 ft bevétellel. A munkahelyem vagy visszavesz, vagy nem, hiszen már nem kötelező neki. A gyereket vagy felveszik bölcsődébe, vagy nem. Ha igen, akkor fizethetem a bölcsődei díjat.

Ha nem kaptam volna semmit, de valóban garantálja az állam hogy 1-2 év után mehet a gyerek bölcsődébe engem pedig visszavesznek a munkahelyemre, az oké.

De hogy se juttatás, se bölcsőde, se munka - így elég kevés nő merne szülni szerintem.

2012. ápr. 24. 18:06
 26/35 A kérdező kommentje:
Amúgy meg ha külföldön élsz, pláne miért fáj? Még ha a te adódból kapnám, oké. De így?
2012. ápr. 24. 18:13
 27/35 anonim ***** válasza:
29%

"Amúgy meg ha külföldön élsz, pláne miért fáj? Még ha a te adódból kapnám, oké. De így?"

2,5 éve élek külföldön, de látom azt, hogy a szüleim mennyit güriznek a megélhetésükért és egyszerűen felháborít az, hogy azokat, akik tisztességesen dolgoznak, azoknak nem jár semmilyen kedvezmény, tőlük csak elvesznek mindenféle jogcímen, és odaadják azoknak, akiknek az állam szerint szükségük van. És egyébként Nyugaton is ez az egy dolog zavar, hogy az állam olyanoknak adja az adóm egy részét, amire szerintem nem kellene. Mert gyereket vállalni a juttatásokért, az véleményem szerint nem játszik. Bár abban igazad van, hogy egy fix munkahelynek vagy bölcsödének lennie kellene.

2012. ápr. 24. 18:20
 28/35 anonim ***** válasza:
Érdekes a 3-400 ezer forintot kapó "kisnyugdíjastól" senki nem sajnálja, akkor sincs hőzöngés amikor ezt az összeget Orbánék még meg is fejelik egy csinos kis emeléssel évente.Akkor senki nem háborog?
2012. ápr. 24. 20:16
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
Én támogatom az államot abban hogy igenis legyenek jól támogatva és részesüljenek kedvezményekben a nagy családosok.Hogy miért?Mert az ő csemetéik építik a jövőt.Egy országnak kell lennie egy bizonyos természetes nép szaporulatnak ha ez nincs meg akkor a népesség fogyni fog.Az államnak azért kutya kötelessége támogatni a nagy családokat.Nyugaton is támogatva vannak és keleten is.Ennek ez a rendje módja.Az államnak kötelessége támogatni a jövő nemzedékét.
2012. ápr. 24. 20:22
 30/35 anonim ***** válasza:

"Miért kell pénzzel jutalmazni, hogy szaporodik? Csak mert szült egy kis adófizetőt?"

Azért, hogy mire nyugdíjas leszel, akkor is legyen miből fizetni a nyugdíjat. Például ezért KELL most támogatni azt, aki úgy szül gyereket, hogy azt fel is tudja nevelni tisztességesen. Aki 170e gyes-gyed-akármit kap, az valószinűleg nem azért kap ennyit, mert előtte világéletében munkakerülő volt.

2012. ápr. 24. 20:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!