Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki számít magyarnak? Mit...

Ki számít magyarnak? Mit jelent az, hogy magyar?

Figyelt kérdés

Talán túl idealisztikus leszek.

Szerintem magyarnak lenni egy létforma.

Ez a nép régen befogadó volt, olvasztótégely, ahol nem az számított, hogy az apád zsidó származású, cigány, német vagy éppen székely (és még sorolhatnám), hanem hogy helyén volt a szíved, szeretted szülőföldedet, foggal körömmel harcoltál érte és szeretted, tisztelted az itt élő embereket. Szerintem magyarnak lenni azt jelentette: "összetartozunk".

Összetartozunk, vagyis ha kell, összefogunk egymásért.

Ma mit jelent?

2009. jún. 20. 23:26
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
84%
Én inkább úgy fogalmaznám meg hogy minden olyan ember magyar aki magyarnak érzi magát és.Szereti a népét,hazáját,ismeri a történelmét és azonosulni tud a magyar sorssal és adott esetben életét áldozza nemzetéért.Az ország belterületén élő vagy élősködő kisebbségeket abszurdum lenne magyarnak hívni,hiszen ők maguk se vallják magukat annak.A cigány büszke arra hogy cigány,ugyanígy a zsidó büszke hogy zsidó....stb.Egyes kisebbségek asszimilációja(magyarságba való beépülése)kívánatos(sváb,tót..stb)viszont más kisebbségek asszimilációja nem(cigány,zsidó).Mert míg az egyik kultúrájával gazdagítja(sváb,tót) a magyarságot addig a másik kultúrájával(cigány,zsidó)rombolja és pusztítja a magyarságot.És nem utolsó sorban a MAGYAR FEHÉR EMBER.Akinek nincs szüksége a Hottentotta,Piréz,Palesztín bevándorlók beépülésére.
2009. jún. 21. 01:29
 12/29 anonim ***** válasza:
96%

Magyar az,aki annak vallja magát.

"NEM TUDHATOM...

Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,

nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt

kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.

Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága

s remélem, testem is majd e földbe süpped el.

Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel

egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom,

tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton,

s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon

a házfalakról csorgó, vöröslő fájdalom.

Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,

s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály,

annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát,

de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát,

az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket,

míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg,

erdőt, füttyös gyümölcsöst, szöllőt és sírokat,

a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat,

s mi föntről pusztitandó vasút, vagy gyárüzem,

az bakterház s a bakter előtte áll s üzen,

piros zászló kezében, körötte sok gyerek,

s a gyárak udvarában komondor hempereg;

és ott a park, a régi szerelmek lábnyoma,

a csókok íze számban hol méz, hol áfonya,

s az iskolába menvén, a járda peremén,

hogy ne feleljek aznap, egy kőre léptem én,

ím itt e kő, de föntről e kő se látható,

nincs műszer, mellyel mindez jól megmutatható.

Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,

s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,

de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,

és csecsszopók, akikben megnő az értelem,

világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,

míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,

s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.

Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg."

1944. január 17.

2009. jún. 21. 05:17
 13/29 anonim ***** válasza:
66%

Ez hogy "ha annak gondolom mgama", et ne hari de baromság. H aén olasznak gondolom magam , akkor meg olasz vagyok? És ha a pápának gondolom magam, akkor meg a pszichiátriára kerülök? ne csináld már, azért ez nem így megy.

Azért mert magyarországon születik, még simán lehet nem magyar természetesen, a magyar az aki mondjuk 3 generációig vissza (minimum) magyarok leszármazottja. De nem értem, hiszen pl. svábok stb hogy verik a mellüöket, hogy márpedig ők svábok.

Az meg külön jó kérdés, hogy van-e mire magyarnak lennünk, szóval sokszor azt tapasztaltam, jobb, ha letagadom, mert csak furcsán néznek rám a legtöbb nyugati országban. Ne ringassátok magatokat illúziókban, a magyarok idiótaságai kijutnak ám a nagy nyugatra és meg is van a vélemény rólunk, úgyhogy én cseppet sem vagyok büszke (sajnos), de bár az lehetnék .... Na de mire? Vannak érvek?

2009. jún. 21. 07:02
 14/29 anonim ***** válasza:
67%

23:42-es !

Próbáld csak meg amit írsz, aztán max lecsuknak valami hülyeség miatt téged is ... Sajnos itt azért nem igazán így mennek a dolgok, bár nem lenne rossz.

2009. jún. 21. 07:04
 15/29 anonim ***** válasza:
38%

Én pl utálom ezt az országot és utálok magyarnak lenni, mégis az vagyok. Valahogy megszabadulhatok ettől?

Létezik még a menekült-státusz kérelmezése más országnál? Nyelv nem probléma.

2009. jún. 21. 09:50
 16/29 anonim ***** válasza:
85%
csak azt tudom mi a magyar nemzet:-a magyar nemzet a kárpát-medencében élő különböző népcsoportok összessége.hogy ezenbelül mi az magyarnak lenni az mindenkinek a szívén és eszén és lelkiismeretén múlik.
2009. jún. 21. 10:47
 17/29 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem az magyar aki annak születtet!Ahogy Beatricse is énekli :)Magyar vagyok magyarnak születtem
2009. jún. 21. 11:11
 18/29 anonim ***** válasza:
80%

07:02-nek!

Igen, ha olasznak gondolod magad olasz vagy. Nehéz elhinni, de így van :) Főleg ha tudod a nyelvet.

A pápás viszont nem ilyen egyszerű, hisz ott nem téged választottak meg..

Szóval nem azok magyarok, akik Magyarországon születtek, hanem akik annak érzik magukat.

2009. jún. 21. 12:03
 19/29 anonim ***** válasza:
48%

Én pl utálom ezt az országot és utálok magyarnak lenni, mégis az vagyok. Valahogy megszabadulhatok ettől?

Létezik még a menekült-státusz kérelmezése más országnál? Nyelv nem probléma.

Szégyeld el magad! De nincs is szükség ilyen emberekre, menjél Ferihegyre, veszel egy repülőjegyet, és bye bye. :)

2009. jún. 21. 12:04
 20/29 dellfil ***** válasza:
85%
Én. Azt jelenti, ami vagyok.
2009. jún. 21. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!