60 000 Ft egy be nem kötött biztonsági öv? Ennyire emelte ez a félkegyelmü kormány a büntetési dijat?
"A valamelyik nap olvastam arról egy statisztikát hogy az eddigiekhez képest iszonyat kevés pénzbírságot szabtak ki. Mi ez kéremszépen ha nem visszatartó erő :D Még a végén megtanulunk közlekedni."
Szerintem megfeledkezel a benzin áráról.
"60 000 Ft egy be nem kötött biztonsági öv? Ennyire emelte ez a félkegyelmü kormány a büntetési dijat?"
60000Ft még mindig kevesebb mint az életed. Bekötöd magad és két legyet ütsz egy csapásra: nem döglesz meg ha baleseted lesz (nem csak te vagy az úton, ott van még vagy egymillió más autós is), és nem büntetnek meg. Ergo aki nem köti be magát az meg is érdemli. Sőt. KEVÉS.
Az a lány is be volt kötve aki utóbb rengetegszer szerepelt a tv2-ben májat keresett, kirepült övestül ülésestül.
"Az a lány is be volt kötve aki utóbb rengetegszer szerepelt a tv2-ben májat keresett, kirepült övestül ülésestül."
Úristen! Fel tudsz hozni évente mondjuk KÉT példát, amikor tényleg pont a biztonsági öv ölte meg az embert. És megfeledkezel körülbelül KÉTSZÁZEZER olyan balesetről, amikor megmentette az ember életét... Szánalmas egy kibújni akarás. De felőlem aztán ne kösd be magad. Remélem, hogy nem a rendőr, hanem egy vadállat fog megbüntetni... Mellesleg ha valaki "kirepült övestül ülésestül" azzal mi történt volna öv nélkül?
Én tényleg azt csinálnám, hogy baleset után a szabályszegővel nem fizettetnék büntetést: a teljes kórházi kezelést fizesse ki, amibe belekerült a rendesen közlekedőknek.
Aztán lenne sírás, hogy inkább 60.000 Ft-ot fizetnénk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!