Milyen lenne számodra az ideális Kormány?
Az utóbbi években mindenki politizál és osztja az észt, viszont megoldásokkal nagyon kevesen tudnak előállni.
Vázlatosan megírnátok, mégis hogy képzelnétek el Magyarországnak egy olyan Kormányt, akivel az emberek nagy része elégedett lenne?
Versenyszférában bizonyított, ennek hiányában - például az oktatás területén - az adott területhez értő, 10-15 éves tapasztalatot felmutató emberekből állna. Nem pedig olyanokból, akik diploma után mentek politikusnak. Aminek még én személy szerint örülnék, hogy ha következetesek lennének, tehát az EU egyik héten nem ellenség lenne, a másikon meg a jövőnk egyedüli záloga, hanem lenne egy álláspontjuk egyes kérdésekben, és ahhoz tartanák magukat. Ott van például az államadósság kérdése. Engem zavar, hogy a ciklus elején az volt a terv, hogy majd lesz egy jó magas, 7 százalékos hiány, most meg az államadósaság a fő mumus. Lehet ezt így is, hogyne, de személyi változásokkal. Továbbá, örülnék, ha ez egy "világnézetileg semleges" kormány lenne, azaz a közgazdaságba nem kevernének mindenféle mákonyos filozófiát, és alapvetően arra törekednének, hogy az állam hagyja élni az embereket.
Mivel a kérdés csak a kormányra vonatkozott, nem pedig a kormányprogramra, többet nem írok.
Szakértői! Elegem van az évek óta jogászok által vezetett kormányból! Sőt előírnám, hogy legalább a kormány tagjainak minimum két diplomája legyen: egy természettudományi és egy társadalomtudományi (jellemzően közgazdaságtan). És igen, legyen tapasztalatuk.
Azt semmiképpen nem látom jó ötletnek, hogy majd interneten megszavazunk mindent, mármint állampolgárok. A legtöbb kérdésnél a többségnek (én is közéjük tartozom) halvány lila gőze nincs arról, hogy mi lenne jó az országnak, lévén nem hozzáértők. De pofázni mindennél jobban tudnak, tisztelet a kivételnek.
"A legtöbb kérdésnél a többségnek (én is közéjük tartozom) halvány lila gőze nincs arról, hogy mi lenne jó az országnak, lévén nem hozzáértők."
Ezért iktatnánk be a tartózkodom rublikát.
Az 1820-as, '30-as évekbeli, reformpárti ellenzék, Széchenyivel, Deákkal, Kölcseyvel, Batthyányival, Szemerével, Eötvössel, Kossuthtal, Wesselényivel...
Vagy a Horthy-korszak kormánya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!