Hanyadik"minimális terhelést jelentő"adót rakja a kormány a nép nyakába?
De én úgy tudom, az úgy van, hogy ha sárga csekken fizet be valaki valamit, postán, vagy a szolgáltatónál, bárhol, akkor is rá kell fizetnie valamennyit.Szóval, tudtommal nem csak kártyás tranzakciók után van már ez.Vagy rosszul tudom?Ebben a hónapban még nem fizettem csekket, most készülök, na majd kiderül...
Egyébként bankkártya használatnál eddig is volt kezelési költség, nem is kicsi.Már sok évvel ezelőtt kártyára utalták(kötelezően sajnos)a fizetésem, és valahányszor vettem ki pénzt, mindig megsarcoltak pár száz forinttal.Akkor most a kezelési költség mellett még adót is vonnak le az amúgy is jól megadóztatott pénzekből?
Ez a pofátlanság már határtalan!
"Részemről a fizetés napon az egész pénzt kiveszem,és kártyával sem fogok többé vásárolni."
Mivel a kpfelvétre is vonatkozni fog az adó, ugyanott vagy, mintha vásárolnál a kártyával. Ráadásul ha csekken fizeted be a számládat, akkor mégegyszer fizeted az adót, tehát duplán fizetsz.
Utolsó
De minden esetben csak egyszer engedem meg,hogy megvágjanak.Ha egész hónapban nem használom a számlámat akkor ugyan miért vonnának le a 420 vagy 430 Ft-ot több alkalommal?Aki ki-be utalgat,meg a számláról fizeti a rezsit,és még kártyával is vásárol azokat fogják a leghülyébbnek nézni.Pont ezt kell megelőzni.
"De minden esetben csak egyszer engedem meg,hogy megvágjanak."
Úgy tudom, hogy ez az adó nem fix összegű lesz, hanem százalékos/ezrelékes. Szóval ha egyszerre felveszed az összes pénzed, ugyan annyi adót fizetsz, mintha folyamatában vennél fel csak annyit, amennyit kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!