Schmitt Pál megúszta a plágiumvádat. Most egyszerűen hagyni fogjuk, hogy egy ilyen ember legyen a köztársasági elnökünk?
Én amit 19 évesként nem értek ebben az országban, hogy miért van az, hogy felháborító dolgok történnek, amiért állítólag egy német nép már régen kiverte volna a balhét, mi meg NEM CSINÁLUNK SEMMIT. Mi ennek a töketlenségnek az oka? Miért nem érezzük, hogy itt az idő tenni valamit, nem lehet ezt tovább hagyni, mert nem lehet az ország vezetője egy csaló? Aki, más országban, ha csak felmerül a gyanúja annak, amivel őt vádolták, pusztán már azért is lemondana. Mivel különbek a németek nálunk? Miért érzik, hogy mikor mit kell tenniük? Mit csodálkozunk, hogy ilyenek történnek, ha hagyjuk? Naná, hogy mindent megtesznek velünk, hisz semmit nem szólunk. Ez mindenhol így megy, a dzsungel óta; aki nem áll ki magáért, nem harcolja ki az igazát, hanem meghunyászkodik, azt ide-oda rugdossák. Nem csoda, hogy a fejünkre nőnek a vezetőink, ha mindent hagyunk nekik, mint ahogy egy szülőnek is a fejére nő a gyereke, ha nem szab neki korlátokat.
Szerintem ez a mai helyzet egy rossz vicc. Az, hogy a végrehajtó hatalom feje bizonyítottan csaló, olyan mértékben demoralizálja az országot, hogy az nagyon gáz. Innentől kezdve méginkább beleivódik az emberek gondolkodásmódjába az, hogy "én miért legyek becsületes, ha már az ország vezetője sem az?". És nem nagyon lehet ezzel vitatkozni.
Szóval nem értem, miért nem történik semmi. Mire várnak az emberek, hogy a postájukban megjelenjen egy levél a Jóistentől, amiben ezennel engedélyt ad a hőbörgésre, hogy a nép az akaratát érvényesítve, a demokrácia nevében kiharcolja magának az igazat? Mi kéne még ahhoz, hogy valamit csináljanak is az emberek? Nem veszik észre, mi folyik itt?
Az apátia egyenlő az igazat adással. Egy nagyon okos ismerősömtől hallottam a mondást: "A rossz győzelméhez az is elég, hogy a jók semmit ne tegyenek". A rádiókban, politikai műsorokban olyan politológusokat, egyetemi tanárokat és más értelmiségieket látok, akik ezerszer jobban értenek a dolgukhoz, mint a mostani vezetők, akár Schmitt Pál, és valószínűleg felelősebbek is lennének. Miért nincs megoldva, hogy ők jussanak az ország élére?
Hihetetlenül primitív ez a troll. Szerintem hanyagoljuk, nem is érdemes válaszolni neki.
A hazaárulózás nagyon nem menő, egy szánalmas jobbikos fogalom. Az MSZP-t lehet szeretni és nem szeretni, de semmi értelme szidni egy olyan kérdésnél, ami nem pártpolitikáról szól. Mindannyian tudjuk, hogy a Fidesz-rendszer egy újabb aláírógépet fog az elnöki székbe ültetni, de ha Schmitt megúszná, az az egész magyar tudományra és oktatásra nézve hatalmas szégyen lenne.
"egy szánalmas jobbikos fogalom. Az MSZP-t lehet szeretni és nem szeretni"
Az első felében leírtál egy jó nagy hülyeséget (a hazaárulás fogalma csöppet idősebb a Jobbiknál, de sebaj), a második felében meg jön az MSZP langyos vízben mosdatása, gratulálok.
Na jó, kötözködésből nem kérek. Nézz utána kicist a "hazaáruló" szó jelentésének. Aki például külföldi gazdasági kapcsolatokkal rendelkezik, aki nem tartja bűnösnek a volt kommunista ügynököket, aki nem érzi Trianont óriási tragédiának, aki baloldali eszméket vall, vagy akit éppenséggel egyáltalán nem érdekel a nemzeti érzés, a nemzet sorsa, az NEM hazaáruló (még sorolhatnám, csak felsoroltam pá dolgot, amire az észlény jobbosok azt mondják, h. hazaáruló). Az a hazaáruló, aki szándékosan, komoly anyagi v. más jellegű haszon fejében stratégiai kárt okoz az országnak. Pl. nemzetbiztonsági adatokkal üzletel, háborúban titokban összejátszik az ellenséggel, stb.
De itt most nem ez a téma. A lényeg, hogy - ebben a konkrét ügyben - győzött az igazság :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!