Schmitt Pál megúszta a plágiumvádat. Most egyszerűen hagyni fogjuk, hogy egy ilyen ember legyen a köztársasági elnökünk?
Én amit 19 évesként nem értek ebben az országban, hogy miért van az, hogy felháborító dolgok történnek, amiért állítólag egy német nép már régen kiverte volna a balhét, mi meg NEM CSINÁLUNK SEMMIT. Mi ennek a töketlenségnek az oka? Miért nem érezzük, hogy itt az idő tenni valamit, nem lehet ezt tovább hagyni, mert nem lehet az ország vezetője egy csaló? Aki, más országban, ha csak felmerül a gyanúja annak, amivel őt vádolták, pusztán már azért is lemondana. Mivel különbek a németek nálunk? Miért érzik, hogy mikor mit kell tenniük? Mit csodálkozunk, hogy ilyenek történnek, ha hagyjuk? Naná, hogy mindent megtesznek velünk, hisz semmit nem szólunk. Ez mindenhol így megy, a dzsungel óta; aki nem áll ki magáért, nem harcolja ki az igazát, hanem meghunyászkodik, azt ide-oda rugdossák. Nem csoda, hogy a fejünkre nőnek a vezetőink, ha mindent hagyunk nekik, mint ahogy egy szülőnek is a fejére nő a gyereke, ha nem szab neki korlátokat.
Szerintem ez a mai helyzet egy rossz vicc. Az, hogy a végrehajtó hatalom feje bizonyítottan csaló, olyan mértékben demoralizálja az országot, hogy az nagyon gáz. Innentől kezdve méginkább beleivódik az emberek gondolkodásmódjába az, hogy "én miért legyek becsületes, ha már az ország vezetője sem az?". És nem nagyon lehet ezzel vitatkozni.
Szóval nem értem, miért nem történik semmi. Mire várnak az emberek, hogy a postájukban megjelenjen egy levél a Jóistentől, amiben ezennel engedélyt ad a hőbörgésre, hogy a nép az akaratát érvényesítve, a demokrácia nevében kiharcolja magának az igazat? Mi kéne még ahhoz, hogy valamit csináljanak is az emberek? Nem veszik észre, mi folyik itt?
Az apátia egyenlő az igazat adással. Egy nagyon okos ismerősömtől hallottam a mondást: "A rossz győzelméhez az is elég, hogy a jók semmit ne tegyenek". A rádiókban, politikai műsorokban olyan politológusokat, egyetemi tanárokat és más értelmiségieket látok, akik ezerszer jobban értenek a dolgukhoz, mint a mostani vezetők, akár Schmitt Pál, és valószínűleg felelősebbek is lennének. Miért nincs megoldva, hogy ők jussanak az ország élére?
Tegyük fel, hogy mindenki összefog, és szétszedjük a parlamentet. Tegyük föl, hogy mindenkit ki tudunk zavarni, mert nem leszünk töketlenek. Ok. És onnan? Onnantól mi lesz? Kinevezünk valami atyaúristent államfőnek? Ki fog derülni róla, hogy ő is ember, és neki is vannak hibái. Aztán majd őt is elzavarjuk...
Én azt vettem észre, hogy a magyar népnek épp az nem tetszik, ami van. Messze áll tőlem mindenféle politikai párt, de még olyat sosem hallottam, hogy : óóó, igen, velük meg vagyunk elégedve.
Lehet, hogy nincs is ok a megelégedésre...na de ki tud jobbat mutatni? Ha teszem azt, megválasztják a Kiss Jóska Szivárvány pártot, az sem lesz jó.
Miért, miért ...
Miért hagytuk 150 évig a nyakunkon a török hatalmat, közel 50 évig a szovjet hatalmat, és vele együtt az MSZMP-féle uralmat, 8 évig az MSZP-ek csaló, hazug politikusait a nyakunkon? Miért, miért?
Most ez a legnagyobb problémád, hogy Smitt Pálnak nincs rendben valami olyan papírja, amivel egyébként ha nem lenne vastag, ki lehetne törölni ...
Valóban úgy gondolod, hogy ennél nagyobb gondunk nincs?
"Szóval nem értem, miért nem történik semmi. Mire várnak az emberek, hogy a postájukban megjelenjen egy levél a Jóistentől, amiben ezennel engedélyt ad a hőbörgésre, hogy a nép az akaratát érvényesítve, a demokrácia nevében kiharcolja magának az igazat? Mi kéne még ahhoz, hogy valamit csináljanak is az emberek? Nem veszik észre, mi folyik itt?"
De észreveszik. VISZONT. Az emberek elsöprő többsége olyan mint a vízforralóba tett béka. Ha szép lassan melegítjük a vizet akkor a béka azt nem fogja érezni mert a testhőmérséklete követi a víz hőmérsékletének változását. De van egy pont amikor a béka egyszer csak megdöglik mert már túl forró a víz.
Magyarországon már sok-sok évtizede megy a vízmelegítés és ez ellen a helyzet ellen igazából csak akkor lenne esély tömegesen fellépni ha NAGYON sok magyar legalább egy-két évre kiköltözne külföldre, megszabadulna a forró víztől és újra megismerné milyen a kellemes langyos víz hogy aztán amikor visszatér érezhesse hogy valójában milyen gyalázatos a helyzet az országban.
(Mindezt tapasztalatból írom ugyanis külföldön élek 2 éve és valahányszor hazalátogatok mindig megdöbbent az amihez korábban hozzá voltam szokva, de erre otthon csak lenézést kapunk mert ez az otthoniaknak úgy jön le mintha mi el lennénk kényeztetve és ok nélkül sírna a szánk...)
ez az ország már csak ilyen, töketlen és végtelenül buta
viszont ha lesz vmi jó kis anti-smitt találkozó szívesen részt veszek
"szégyen az biztos, de szerintem túldramatizálod... ő csak egy szimbólum,tény hogy az országot képviseli de senki sem fogja az országot róla megítélni"
Erre nem fogadnék. Szerintem már most is rajtunk röhög a fél Nyugat-Európa. Mindig az aktuális vezetőkről ítélnek meg egy országot.
"Tegyük fel, hogy mindenki összefog, és szétszedjük a parlamentet. Tegyük föl, hogy mindenkit ki tudunk zavarni, mert nem leszünk töketlenek. Ok. És onnan? Onnantól mi lesz? Kinevezünk valami atyaúristent államfőnek?"
Első lépésnek elég lenne azt lemondatni, aki nyilvánvalóan csaló. Hogy kit nevezünk ki kormányfőnek, azt ne tőlem kérdezd. Igaz, hogy jogilag már választhatok és választható vagyok, de ettől még vannak olyanok, akik sokkal jobban értenek ehhez nálam, akik az egész életükben politológiával foglalkoztak. Mondjuk kinevezhetnénk az ország legjobb közgazdászait.
"Ki fog derülni róla, hogy ő is ember, és neki is vannak hibái. Aztán majd őt is elzavarjuk... "
Itt nem személyiséghibákról van szó, hanem lopásról. Igen, mindenki ember, mindenkinek vannak hibái, de attól még léteznek olyanok, akik becsületesek és olyanok, akik csalók. Engem nem a jellemhibái érdekelnek, hanem a törvényekhez való hozzáállása. Úgy is lehet valaki ember, hogy nem követ el ilyent.
"Miért, miért ...
Miért hagytuk 150 évig a nyakunkon a török hatalmat, közel 50 évig a szovjet hatalmat, és vele együtt az MSZMP-féle uralmat,"
Ne tőlem kérdezd, nem én hagytam őket hatalmon. Ami azt illeti, nem is éltem még akkor. Ha én lettem volna felelős helyzetben a kritikus időben, akkor pl. azt sem hagytam volna, hogy Mo. Németország oldalán belesodródjon a háborúba.
"8 évig az MSZP-ek csaló, hazug politikusait a nyakunkon? Miért, miért? "
Arról, hogy melyik párt milyen, megoszlik az emberek véleménye.
"Most ez a legnagyobb problémád, hogy Smitt Pálnak nincs rendben valami olyan papírja, amivel egyébként ha nem lenne vastag, ki lehetne törölni ...
Valóban úgy gondolod, hogy ennél nagyobb gondunk nincs?"
Igen, úgy gondolom, hogy előbb a vezetést kéne helyre tenni, mielőtt a tüneteket kezeljük. És igen, úgy gondolom, elég gáz, hogy az a bizonyos papír nincs rendben, ugyanis nem egy ki nem fizetett parkolócéduláról beszélünk. Engem még csak nem is a hozzáértésének a kérdésessége érdekel, hanem maga az, hogy ezt megteheti, hogy az államfőnk ilyet csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!