Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Schmitt Pál megúszta a plágium...

Schmitt Pál megúszta a plágiumvádat. Most egyszerűen hagyni fogjuk, hogy egy ilyen ember legyen a köztársasági elnökünk?

Figyelt kérdés

Én amit 19 évesként nem értek ebben az országban, hogy miért van az, hogy felháborító dolgok történnek, amiért állítólag egy német nép már régen kiverte volna a balhét, mi meg NEM CSINÁLUNK SEMMIT. Mi ennek a töketlenségnek az oka? Miért nem érezzük, hogy itt az idő tenni valamit, nem lehet ezt tovább hagyni, mert nem lehet az ország vezetője egy csaló? Aki, más országban, ha csak felmerül a gyanúja annak, amivel őt vádolták, pusztán már azért is lemondana. Mivel különbek a németek nálunk? Miért érzik, hogy mikor mit kell tenniük? Mit csodálkozunk, hogy ilyenek történnek, ha hagyjuk? Naná, hogy mindent megtesznek velünk, hisz semmit nem szólunk. Ez mindenhol így megy, a dzsungel óta; aki nem áll ki magáért, nem harcolja ki az igazát, hanem meghunyászkodik, azt ide-oda rugdossák. Nem csoda, hogy a fejünkre nőnek a vezetőink, ha mindent hagyunk nekik, mint ahogy egy szülőnek is a fejére nő a gyereke, ha nem szab neki korlátokat.

Szerintem ez a mai helyzet egy rossz vicc. Az, hogy a végrehajtó hatalom feje bizonyítottan csaló, olyan mértékben demoralizálja az országot, hogy az nagyon gáz. Innentől kezdve méginkább beleivódik az emberek gondolkodásmódjába az, hogy "én miért legyek becsületes, ha már az ország vezetője sem az?". És nem nagyon lehet ezzel vitatkozni.

Szóval nem értem, miért nem történik semmi. Mire várnak az emberek, hogy a postájukban megjelenjen egy levél a Jóistentől, amiben ezennel engedélyt ad a hőbörgésre, hogy a nép az akaratát érvényesítve, a demokrácia nevében kiharcolja magának az igazat? Mi kéne még ahhoz, hogy valamit csináljanak is az emberek? Nem veszik észre, mi folyik itt?

Az apátia egyenlő az igazat adással. Egy nagyon okos ismerősömtől hallottam a mondást: "A rossz győzelméhez az is elég, hogy a jók semmit ne tegyenek". A rádiókban, politikai műsorokban olyan politológusokat, egyetemi tanárokat és más értelmiségieket látok, akik ezerszer jobban értenek a dolgukhoz, mint a mostani vezetők, akár Schmitt Pál, és valószínűleg felelősebbek is lennének. Miért nincs megoldva, hogy ők jussanak az ország élére?

2012. márc. 28. 20:29
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

"Cink hogy nem a doktori disszertációja miatt lett köztársasági elnök így összefüggést nem nagyon látok a lemondásával kapcsolatban..."

Ugye nem vagy ennyire hülye? Ha kiderülne, hogy régen autótolvaj volt, azt mondanád, hogy mivel a mostani pozíciójának nincs köze az autókhoz, nincs semmi gond?

Japánban állítólag lemondott az elnök, amikor a pontosságáról világhíres Sinkanszen 14 percet késett. Nem azért kéne lemondania, mert a doktorija létszükség az országnak, hanem mert csalt, és ez köztársasági elnökként bebizonyosodott róla.

2012. márc. 28. 21:10
 12/24 anonim ***** válasza:
68%
Nem mindegy, hogy ki az elnök? Ha lemondana, odaraknának a helyére egy másik bólogató jánost. Alapjaiban szar az egész.
2012. márc. 28. 22:09
 13/24 anonim ***** válasza:
16%

"Most egyszerűen hagyni fogjuk, hogy egy ilyen ember legyen a köztársasági elnökünk?"

Én biztos. Vagy szerinted most kéne csinálnom? Kövessek el ellene öngyilkos merényletet?

2012. márc. 29. 05:26
 14/24 anonim ***** válasza:
50%

"Ugye nem vagy ennyire hülye? Ha kiderülne, hogy régen autótolvaj volt, azt mondanád, hogy mivel a mostani pozíciójának nincs köze az autókhoz, nincs semmi gond?"

Azt. Ez is olyan mint a Clinton ügy, Monika Lewinsky -val, mindenki azzal baxik akivel akar és ez nem függ össze a munkájával, hacsak nem épp prostituáltról van szó és a munkaeszközét koptatja.

2012. márc. 29. 05:29
 15/24 anonim ***** válasza:
7/14 -nek ez egyszerűen olyan erkölcsi kérdés, mint ahogy az amikor egy papról kiderül,hogy Qvapecér az nem lehet többet pap.
2012. márc. 29. 07:49
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tűnik, győztünk! :) Az egyetem visszavonja a doktori címet. Mégiscsak van igazság. Bár a kormány már most hárítja a felelősséget (nem az ő ügyük), azért az látszik, hogy valahol, nagyon messze még a pofátlanságnak is van határa.
2012. márc. 29. 11:37
 17/24 anonim ***** válasza:
26%
Jelenleg Schimittnél nincs jobb jelölt a posztra. Ráadásul egy undorító rágalomhadjárat indult ellene. Főképp a szánalmas mélyliberálisok által.
2012. márc. 29. 15:46
 18/24 anonim ***** válasza:
60%

Schmittnél?! Nincs?! Alkalmasabb?! Te igen beteg lehetsz, már bocs.

Rengeteg alkalmas jelölt lenne, csak sajnos kritérium, hogy elvakult fideszes legyen, s mellette még önálló személyisége, akarata sem lehet. Ezeknek egy aláírógép kell. De akkor legalább olyat válasszanak, aki tényleg művelt ember és normális fokozattal rendelkezik.

Ja és kedves utolsó, te még a "dr. úr" nevét se tudod leírni helyesen, szóval vegyük úgy, hogy meg se történt a hozzászólásod, oké? De ne izgulj, elnök még így is lehetsz :)

2012. márc. 29. 16:13
 19/24 anonim ***** válasza:

"Jelenleg Schimittnél nincs jobb jelölt a posztra."

Mármint hogy aláírjon mindent, amit eléraknak? Erre a posztra bármelyik második osztályos alkalmas.

2012. márc. 29. 18:41
 20/24 anonim ***** válasza:
Hát igen a hazaárulóknak biztos valamelyik MSZP-s álmagyar tetszene. De szerintem Schmitt már tett le annyit az asztalra hogy megérdemelje a posztot.
2012. márc. 29. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!