Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Adolf Hitler őrült volt vagy...

Adolf Hitler őrült volt vagy inkább zseni?

Figyelt kérdés

Egyre több a II. világháborúval kapcsolatos dokumentációt olvasok, és ezzel kapcsolatos filmet nézek, de nem tudom eldönteni...

Mit gondoltok?

2012. márc. 25. 16:31
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
57%
Reichsarbeitsdienst
2012. ápr. 30. 23:33
 52/58 anonim ***** válasza:

21:56

A munkások életszínvonala Hitler kormányzása idején csökkent, egészen az első hadizsákmányok megérkezéséig.

Nemcsak a munkások reálbére csökkent (kb. 20-30%-kal) és a megvásárolható áruk minősége romlott (fa helyett farost, bőr helyett műbőr, kávé helyett pótkávé és más effélék), hanem pl. megtiltották számos iparágban a munkahely megváltoztatását is. Gyakorlatilag a munkásságot röghöz kötötték.

Hitlernek az alsó néprétegekben két fő bázisa volt: egyrészt az 1932-es munkanélküliek, akik 1933 után munkát kaptak, másrészt az eladósodott parasztok, akiken szintén segített az állam. A munkások nagy része inkább vesztett az új rendszeren, mint nyert. A KdF egy kirakatprogram volt, melyben csak kevés munkás vett részt.

2012. máj. 1. 15:53
 53/58 anonim ***** válasza:
76%
Én tudom a vaj helyett ágyút program csak 1937 körül indult be és addig a kapható áruk minősége nem volt rossz.Később még a háború első fele közben is polgári gazdaságot működtettek és csupán 1943-tól álltak át valódi hadigazdálkodásra.John Lukacs a Történelmi Hitler c. könyvében úgy írja hogy a munkásság széles tömegei részesültek a KDF és a Deutsche Arbeitsfront nyújtotta előnyökből.Emellett nem volt munkanélküliség sem,megvalósult a teljes foglalkoztatottság amit ráadásul nem fegyverkezéssel értek el hanem közmunka programokkal és nagy állami építkezésekkel.Az értelmiségi pályára készülőknek is kötelező volt egy nyáron 1-2 hónap munkát végezni állami földeken.Szerintem ötletes és jó programok voltak ezek.
2012. máj. 1. 16:24
 54/58 anonim ***** válasza:
100%

16:24

"Én tudom a vaj helyett ágyút program csak 1937 körül indult be"

A fegyverkezés azonnal megindult, ahogy az importkorlátozás is. 1936-ban hiány volt alapvető élelmiszerekből, majdnem összeomlott a rendszer. Hiány volt autógumitól a cipőtalpig kb. mindenből, ahova értékes anyagok kellettek.

"John Lukacs a Történelmi Hitler c. könyvében"

Roppant elavult és elfogult könyv.

"Emellett nem volt munkanélküliség sem,megvalósult a teljes foglalkoztatottság amit ráadásul nem fegyverkezéssel értek el hanem közmunka programokkal"

A munkanélküliséget a következő programokkal tüntették el: (1) nők kiszorítása a munkerőpiacról, (2) hadiipar fellendítése hitelből, (3) zsidók kiszorítása egyes szakmákból, (4) közmunkák.

Mindenki a közmunkákról beszél, de azok csak az új munkahelyek kis részét biztosították, ráadásul az autópályaépítési programot a Brüning-kormány indította be.

2012. máj. 2. 14:20
 55/58 anonim ***** válasza:
9%
Az én nézeteim szerint: Zseni! (Direkt írom nagy betűvel.)
2012. jún. 19. 12:52
 56/58 anonim válasza:
9%
zseni!
2013. máj. 24. 15:04
 57/58 anonim ***** válasza:
53%
Egy őrült zseni.
2013. jún. 2. 22:19
 58/58 anonim ***** válasza:
53%
Zseni volt!
2020. aug. 28. 16:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!