Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ingyenes nyugdíjas utazások...

Ingyenes nyugdíjas utazások megszűntetése. Ehhez mit szóltok?

Figyelt kérdés

[link]

A cikk az ingyenes (főleg nyugdíjas) ingyen utazgatások megszűntetéséről, annak hátteréről szól.

Mit szóltok hozzá?

Én személy szerint maximálisan támogatom az ötletet. Egy 2 felnőtt minimálbérből élő 4 fős család bérletre a nettó 120-130 ezerből 30 ezret bérletre költ, csak BKV-n. Ugyanennyi nyugdíjból élő nyugdíjas meg utazgathat korlátlanul fel-alá ahogyan épp kedve van.

Abszurd szerintem.

2012. márc. 16. 19:41
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
70%
Nekem is az a véleményem, hogy fizessen mindenki mindenért, de emeljék meg a nevetségesen alacsony nyugdíjakat és ne 47 ezer forintot adjanak napi 8 órás munkáért és ne 22800ft-ot adjanak annak aki hosszú ideig fizette a munkanélküli járulékot. Néha a nyugdíjakat sem százalékosan kellene emelni. Milyen igazság az, hogy aki kap 300ezer nyugdíjat, annak megemelik mondjuk 15 ezerrel, aki 50-et kap, annak meg 2500-al. Ne is mondja azt senki, hogy mert az többet fizetett be azért érdemli meg, mert tudjuk, hogy nagyon sokan nem érdemlik meg ezt a magas nyugdíjat. Azt is tudjuk, hogy azok közül akik 40 év szolgálati idővel rendelkeznek és nagyon alacsony nyugdíjat kapnak, többet érdemelnének. Biztosítani kellene a megélhetést és nem a bürokráciát növelni azzal is, hogy különböző kedvezmények járnak és ezzel egy csomó adminisztrációs munkát csinálnak.
2012. márc. 17. 13:17
 42/76 anonim ***** válasza:
92%
Hát az irreálisan magas nyugdíjak,valóban bicska nyitogató téma, amikor ennyire szűkös az állami bevétel.
2012. márc. 17. 15:36
 43/76 A kérdező kommentje:

"Azt is tudjuk, hogy azok közül akik 40 év szolgálati idővel rendelkeznek és nagyon alacsony nyugdíjat kapnak, többet érdemelnének."

Aki ilyen bicskanyitogatóan alacsony nyugdíjat kap, az aktív korában sem fizetett be túl sokat az államkasszába... Aki a munkaideje harmadát-felét fekete pénzen élte, most ne siránkozzon a csekély nyugdíján...

2012. márc. 17. 16:09
 44/76 anonim ***** válasza:
44%

Én meg úgy gondolom, hogy többekkel b*sztak így ki.

Nővérem rokkantnyugdíjas, ezelőtt 3 évvel találkoztunk utóljára (Jász-Nagykun-Szolnok megyében lakik, egy faluban), autót nem vezethet a betegsége miatt. Ezek után nem fog tudni hazajönni. KÖSZI, "NORVÉG" MINISZTERELNÖK!

Aki 130 ezren felül kap, az ne kapjon utazási kedvezményt, de aki 60-70-et, azzal miért kell szívózni? Tetvek!

2012. márc. 19. 13:40
 45/76 anonim ***** válasza:
47%

13:40

"...de aki 60-70-et, azzal miért kell szívózni? Tetvek!"

Azért, mert nem telik rá. Tetszik érteni? :)

2012. márc. 19. 13:50
 46/76 anonim ***** válasza:
65%

"de aki 60-70-et, azzal miért kell szívózni? Tetvek!"

Nagyon sokan dolgoznak ennyi pénzért, mégis teljesárú bérletet kell venniük.

2012. márc. 19. 14:07
 47/76 anonim ***** válasza:
76%
Nem is értem a vita lényegét.Aki 22.800 Ft-os "minek nevezzelek" segélyt kap,annak is kell lukasztani,aki 47 000 Ft-os szégyen pénzt kap annak is,aki minimálbéren tengődik,annak is,akinek semmiféle jövedelme nincs, annak is.Akkor mi a gond?Ha a semmiből is meg kell venni azt a ku@a menetjegyet 360 Ft-ért,akkor vegye meg az IS,akinek 60.000 Ft a nyugdíja.Ba@@a meg.Ne legyen kivételezés,mert beteg,mert ez a baja,az a baja.Amikor én a lázas beteg gyerekemet a világ végére vittem az ügyeletre,akkor tőlem is kérte az ellenőr a menetjegyet.Ennyi.
2012. márc. 19. 14:24
 48/76 anonim ***** válasza:
10%

Igen, de az az ember többet, mint ti, valószínűleg 16-18 éve kora óta, nehezére esik a mozgás, beteg, ő is fizeti a rezsit, közüzemit, ő is eszik és iszik. Komolyan ennyire utáljátok az öregeket? Nektek nincsennek nagyszüleitek?

Nem a balf*sz kormányt és a törvényhozókat kéne piszkálni, amiért lehetőséget adtak arra, hogy semmittevésért, kamu munkahelyekért zsíros pénzeket kapjanak sokan nyugdíjként? Miért kapnak olyanok 20-30 év meló után 200-300 ezret nyugdíjként, akik tényleg semmit nem csináltak, akár a rendszerváltás előtt, akár most?

Nektek öregen még ennyi sem fog jutni.

Akkor minek örültök? A fizutok nem lesz több, olcsóbbak se lesznek a boltok árui.

2012. márc. 19. 14:45
 49/76 anonim ***** válasza:
70%
De emberek, az idősek azért kapják a nyugdíjat, mert dolgoztak egész életükben. Ezen felül miért kell még ingyenes utazás is? Ennyi erővel kaphatnának ingyen kaját, ingyen villanyt, ingyen fűtést is. A nyugdíj azért van, hogy ezeket a költségeket abból kigazdálkodja az ember, az nem csak zsebpénz. Az meg nem érv, hogy kevés a nyugdíj, mert a fizetések is kevesek.
2012. márc. 19. 15:11
 50/76 anonim ***** válasza:
77%

Nem, nem utáljuk az öregeket. És tudom, hogy 90-130 e Ft-ból nem lehet fenntartani egy családi házat, rezsivel, kajával együtt. Mint ahogy a legtöbb nyugdíjas nénike próbálja. Aztán sírnak, hogy kevés a nyugdíj. És a minimálbér mennyi? Egy minimálbérért dolgozó fiatal ember fenn tud-e egyedül tartani egy 120 m2-es családi házat a fizetéséből? Amíg az a válasz, hogy nem, addig szerintem ne sírjon a nyugdíjas, hogy kevés a nyugdíja, meg neki jár ez, meg az. Neki utazni nem kötelező, munkába járni viszont igenis meg kell venni a bérletet. A közgyógyra pedig ingyenes az utazás, szóval az sem érv, hogy valaki beteg. Aki nagyon beteg, azért még a betegszállító is kijár ingyen és bérmentve.

Ez az egész eleve azért volt, mert sok a nyugdíjas, kell a masszív szavazótábor, és ezért mindenféle kedvezményeket találnak ki nekik. Pedig a legtöbb nyugdíjasnak több a jövedelme, mint a minimálbér. Hogy egyedül nem él meg 120 e Ft-ból a négy személyes családnak épített családi házban? De nem akarja eladni, mert ezt már ő úgy megszokta? Az már nem az állam dolga. Ha egy 20 éves fiatal nem él meg egyedül a fizetéséből, annak nem ad az állam semmit ingyen. Se buszjegyet, se tüzelőt télire. Sőt, lassan már munkanélküli segélyt sem.

Meg kell mindenkinek érteni, az ország csődközeli helyzetben van, ezért mindenféle ésszerűtlen kiadást le kell faragni. A nyugdíjasok utazási kedvezménye pedig tényleg ésszerűtlen.

2012. márc. 19. 15:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!