Ingyenes nyugdíjas utazások megszűntetése. Ehhez mit szóltok?
A cikk az ingyenes (főleg nyugdíjas) ingyen utazgatások megszűntetéséről, annak hátteréről szól.
Mit szóltok hozzá?
Én személy szerint maximálisan támogatom az ötletet. Egy 2 felnőtt minimálbérből élő 4 fős család bérletre a nettó 120-130 ezerből 30 ezret bérletre költ, csak BKV-n. Ugyanennyi nyugdíjból élő nyugdíjas meg utazgathat korlátlanul fel-alá ahogyan épp kedve van.
Abszurd szerintem.
"Azt is tudjuk, hogy azok közül akik 40 év szolgálati idővel rendelkeznek és nagyon alacsony nyugdíjat kapnak, többet érdemelnének."
Aki ilyen bicskanyitogatóan alacsony nyugdíjat kap, az aktív korában sem fizetett be túl sokat az államkasszába... Aki a munkaideje harmadát-felét fekete pénzen élte, most ne siránkozzon a csekély nyugdíján...
Én meg úgy gondolom, hogy többekkel b*sztak így ki.
Nővérem rokkantnyugdíjas, ezelőtt 3 évvel találkoztunk utóljára (Jász-Nagykun-Szolnok megyében lakik, egy faluban), autót nem vezethet a betegsége miatt. Ezek után nem fog tudni hazajönni. KÖSZI, "NORVÉG" MINISZTERELNÖK!
Aki 130 ezren felül kap, az ne kapjon utazási kedvezményt, de aki 60-70-et, azzal miért kell szívózni? Tetvek!
13:40
"...de aki 60-70-et, azzal miért kell szívózni? Tetvek!"
Azért, mert nem telik rá. Tetszik érteni? :)
"de aki 60-70-et, azzal miért kell szívózni? Tetvek!"
Nagyon sokan dolgoznak ennyi pénzért, mégis teljesárú bérletet kell venniük.
Igen, de az az ember többet, mint ti, valószínűleg 16-18 éve kora óta, nehezére esik a mozgás, beteg, ő is fizeti a rezsit, közüzemit, ő is eszik és iszik. Komolyan ennyire utáljátok az öregeket? Nektek nincsennek nagyszüleitek?
Nem a balf*sz kormányt és a törvényhozókat kéne piszkálni, amiért lehetőséget adtak arra, hogy semmittevésért, kamu munkahelyekért zsíros pénzeket kapjanak sokan nyugdíjként? Miért kapnak olyanok 20-30 év meló után 200-300 ezret nyugdíjként, akik tényleg semmit nem csináltak, akár a rendszerváltás előtt, akár most?
Nektek öregen még ennyi sem fog jutni.
Akkor minek örültök? A fizutok nem lesz több, olcsóbbak se lesznek a boltok árui.
Nem, nem utáljuk az öregeket. És tudom, hogy 90-130 e Ft-ból nem lehet fenntartani egy családi házat, rezsivel, kajával együtt. Mint ahogy a legtöbb nyugdíjas nénike próbálja. Aztán sírnak, hogy kevés a nyugdíj. És a minimálbér mennyi? Egy minimálbérért dolgozó fiatal ember fenn tud-e egyedül tartani egy 120 m2-es családi házat a fizetéséből? Amíg az a válasz, hogy nem, addig szerintem ne sírjon a nyugdíjas, hogy kevés a nyugdíja, meg neki jár ez, meg az. Neki utazni nem kötelező, munkába járni viszont igenis meg kell venni a bérletet. A közgyógyra pedig ingyenes az utazás, szóval az sem érv, hogy valaki beteg. Aki nagyon beteg, azért még a betegszállító is kijár ingyen és bérmentve.
Ez az egész eleve azért volt, mert sok a nyugdíjas, kell a masszív szavazótábor, és ezért mindenféle kedvezményeket találnak ki nekik. Pedig a legtöbb nyugdíjasnak több a jövedelme, mint a minimálbér. Hogy egyedül nem él meg 120 e Ft-ból a négy személyes családnak épített családi házban? De nem akarja eladni, mert ezt már ő úgy megszokta? Az már nem az állam dolga. Ha egy 20 éves fiatal nem él meg egyedül a fizetéséből, annak nem ad az állam semmit ingyen. Se buszjegyet, se tüzelőt télire. Sőt, lassan már munkanélküli segélyt sem.
Meg kell mindenkinek érteni, az ország csődközeli helyzetben van, ezért mindenféle ésszerűtlen kiadást le kell faragni. A nyugdíjasok utazási kedvezménye pedig tényleg ésszerűtlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!