Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ingyenes nyugdíjas utazások...

Ingyenes nyugdíjas utazások megszűntetése. Ehhez mit szóltok?

Figyelt kérdés

[link]

A cikk az ingyenes (főleg nyugdíjas) ingyen utazgatások megszűntetéséről, annak hátteréről szól.

Mit szóltok hozzá?

Én személy szerint maximálisan támogatom az ötletet. Egy 2 felnőtt minimálbérből élő 4 fős család bérletre a nettó 120-130 ezerből 30 ezret bérletre költ, csak BKV-n. Ugyanennyi nyugdíjból élő nyugdíjas meg utazgathat korlátlanul fel-alá ahogyan épp kedve van.

Abszurd szerintem.

2012. márc. 16. 19:41
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 A kérdező kommentje:

"öregedő társadalomban politikai öngyilkosság lenne ezt megszüntetni."

No igen.

Így viszont kicsit "Beszartam, de olyan jó meleg, jó üldögélni rajta" érzése van a dolognak.

Mindenki tudja, hogy felesleges luxus még az ország jobb anyagi helyzetében is, most amikor végképp nincs pénz, akkor különösen.

Mégis olyan jó üldögélni a kupac tetején. Mert a nyugdíjas szent és sérthetetlen. Hiszen a nyugdíjast kell támogatni, ő dolgozik, ő adózik, ő tartja el az államot.

Majd ha nincs pénz az ingyen utazgatásra, akkor mégjobban kizsigereljük a dolgozókat.

Csak hogy továbbra is jó legyen szaros gatyában ücsörögni :(

2012. márc. 16. 20:43
 22/76 anonim ***** válasza:
40%

A nyugdíjas dolgozott egész életében,és fizette az adót meg a járulékokat! Az ő munkájuk teremtette meg a mai társadalmat!

Egy nyugdíjas lehet,hogy azért utazik,hogy melegben legyen. De nem tudhatod,hogy futná-e a nyugdíja fűtésre?

Az utazási kedvezmények: miért éppen a nyugdíjasoktól sajnáljátok? Rengetegen kapnak még kedvezményt,olyanok is akik nem szorulnak rá. Külföldiek stb.

Nekem akkor megy fel a vérnyomásom,amikor egy olyan diák utazik kedvezményesen,akinek a ruhája,cuccai márkás,drága dolgok. A szerelése 50-100.000.- Ft. Na,neki nem adnék semmilyen kedvezményt.

2012. márc. 16. 20:50
 23/76 anonim ***** válasza:
76%

Jó ötlet, de nem fogják megtenni. 3 millió nyugdíjas van ebben az országban, ha elkezdik megnyírbálni a jogaikat, nem nyernek soha többet választást.

Szerintem az lenne a reális, hogy orvoshoz menjen ingyen, de máshova nem. Az egyébként nem igaz, hogy fizetni kell érte mindenkinek, mert a barátnőm kisfia pl. autista, és kaptak közgyógyot, ők ingyen utaznak. Ennyi kedvezmény a nyugdíjasoknak is elég lenne.

Én akkor akadtam ki rájuk, amikor egyetemista voltam. Volt 1 busz Pécsről Győrbe, ellenben a szomszéd faluba fél óránként. Mégis a nyugdíjas mamikák tolakodtak a legjobban az első sorban, mint a terminátor, és érdekes módon, amint felértek a buszra, egyből nagyon elesettek lettek, és át kellett nekik adni a helyet. Ha megkérdeztem, hogy miért nem a következő busszal megy a szomszéd faluba, hát ő nem akar várni. Persze, később is ki lehetett volna jönni a váróba. Volt olyan buszsofőr, aki kikötötte, hogy győriek előre, de a nyugdíjasoknak az sem számított, ennek ellenére ők szálltak fel először, mert nekik kell az ülőhely. Én meg várjak egy napot a következő buszra, ha erre nem fértem fel.

2012. márc. 16. 20:50
 24/76 anonim ***** válasza:
76%

már rég meg kellett volna szüntetni....

erre találták ki a nyugger bérletet(helyi közlekedés)

távolsági közlekedés legyen 50%os(ha orvoshoz megy nem kell mert fizeti a tb)

de ne kapjanak a volán,máv dolgozók családtagjai sem ingyen bérletet

felén a városi járatokon munkaidőn kívül az utazók 80%-a nyugger,amiből ugye 1 ft haszna sincs a volánnak aztán emg sírnak h 400milla az adósság

2012. márc. 16. 20:54
 25/76 anonim ***** válasza:
73%
ja és még az előzőhöz...1 külföldi se kapjon(határontúli román) se az aki 80 gyereket szült meg ilyesmi...kapjon a fogyatékos és kísérője kedvezményes utazást vagy vmi,de azért mert vki elfingja magát ne utazhasson már ingyen..
2012. márc. 16. 20:55
 26/76 anonim ***** válasza:
78%

"De nem tudhatod,hogy futná-e a nyugdíja fűtésre? "

De könyörgöm, ez nem érv! Nemcsak a nyugdíjasoknak vannak megélhetései problémái.

2012. márc. 16. 20:56
 27/76 A kérdező kommentje:

"A nyugdíjas dolgozott egész életében,és fizette az adót meg a járulékokat!"

És én nem fogok halálomig dolgozni, és járulékot fizetni?

Sőt én még 100% bizonyossággal azt is kijelenthetem, hoy nekem már nyugdíjam sem lesz, mert nem lesz aki kitermelje nekem addigra.

Azért fizetett járulékot, hogy AKKOR a TB-t megkapja és az akkori nyugdíjasoknak fizessék a nyugdíjat belőle.

A mostani nyugdíját pedig most mi adjuk össze.

Semelyik járulékot nem fizette annó azért, hogy most ingyen utazgathasson!!

"Egy nyugdíjas lehet,hogy azért utazik,hogy melegben legyen. De nem tudhatod,hogy futná-e a nyugdíja fűtésre? "

És azzal ki foglalkozik, hogy nekem futja-e fűtésre?! Ha nekem nem futja, attól még nekem is jegyet kell vennem. TELJESÁRON.

"Az utazási kedvezmények: miért éppen a nyugdíjasoktól sajnáljátok?"

Mindenkitől sajnálom, aki ingyen utazgat. Mivel a nyugdíjasok vannak elgnagyobb arányban, így főleg ők vannak említve...

"amikor egy olyan diák utazik kedvezményesen,akinek a ruhája,cuccai márkás,drága dolgok. A szerelése 50-100.000.- Ft. Na,neki nem adnék semmilyen kedvezményt."

Azért egy 50 ezer forintos felszerelés nem nagy kunszt a MAI világban sajnos... Csak így belegondolok:

Cipőm 16000 ft, farmer "csak" 6000, pólóm 3000, pulóver 10e körül volt, kabátom vagy 25 e. Rajtam is láthatsz 60-65 e forintnyi göncöt, pedig egyedül a cipőm márkás, Reebok azt hiszem. De nem a márka miatt vettem, hanem ebből kaptam 49-eset... Tehát önmagában az, hogy valaki fel tudja ruházni magát és 60-70 ezer forintot látsz rajta még nem jelenti hogy jól él... Csak azt, hogy szimplán felöltözött...

Én nem sajnálom a diákságtól, hiszen hamarosan ők lesznek az adófizetők. Támogatni a fiatalokat kell elsősorban, hiszen pár év és máris hipphopp két lábon járó adófizetőkké válnak...

Persze a diákkedvezményt is lehetne kicsit megreformálni.

2012. márc. 16. 21:00
 28/76 A kérdező kommentje:

A dolgozók családtagjainak ingyenes utazását is célszerű lenne elkaszálni.

Kapjanak ők is évi 3-4 alkalommal mondjuk 50% kedvezményt és kész...

A dolgozóktól viszont nem kell elvenni, mert ha elveszik utána az adminisztrációs költségek többszörösébe kerülnének, mint maga a spórolás :S

2012. márc. 16. 21:05
 29/76 anonim ***** válasza:
83%

gyerekek hol éltek?nézzetek már utána mióta van adórendszer mióta kell járulékot fizetni?

a mostani nyuggerek nagy része az sem tudj ami az az adó...

2012. márc. 16. 21:06
 30/76 anonim ***** válasza:
81%

Nagyon helyes lenne megvonni, kár, hogy semmi sem lesz belőle. Viktor a napnál is világosabban megmondta az idei évértékelőn, hogy a nyugdíjasokhoz nem lehet hozzányúlni, mert kell a szavazatuk. Slussz.

Nem vagyunk olyan gazdag ország, hogy ilyesféle luxuskiadásokra futná. Egyébként meg semmi nincs ingyen, a nyugdíjasok ingyen utazását természetesen a többiek adójából dobják össze. Egy félárú kedvezménnyel egyetértek számukra.

20:50

"A nyugdíjas dolgozott egész életében,és fizette az adót meg a járulékokat!"

Ez az egyik nagy tévedés. A mai nyugdíjasok fele korhatár alatt, sokan közülük 20-30 akárhány év szolgálati múlttal húztak el nyugdíjba. Nem szólhatnak egy szót sem, ha most egy kicsit visszavesznek tőlük is. De persze minden maradni fog a régiben.

Egyébként a gyerekes családokban az egy főre eső átlagjövedelem kisebb, mint az átlag öregségi nyugdíj. Csak hát az senkit sem érdekel, a gyerekek ugyanis értelemszerűen nem szavazhatnak, a nyugdíjasok meg igen.

2012. márc. 16. 21:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!