Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ingyenes nyugdíjas utazások...

Ingyenes nyugdíjas utazások megszűntetése. Ehhez mit szóltok?

Figyelt kérdés

[link]

A cikk az ingyenes (főleg nyugdíjas) ingyen utazgatások megszűntetéséről, annak hátteréről szól.

Mit szóltok hozzá?

Én személy szerint maximálisan támogatom az ötletet. Egy 2 felnőtt minimálbérből élő 4 fős család bérletre a nettó 120-130 ezerből 30 ezret bérletre költ, csak BKV-n. Ugyanennyi nyugdíjból élő nyugdíjas meg utazgathat korlátlanul fel-alá ahogyan épp kedve van.

Abszurd szerintem.

2012. márc. 16. 19:41
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
90%
Csak a tisztánlátás miatt, az ingyen utazás korhoz kötött, talán 65 felett van.
2012. márc. 16. 21:13
 32/76 anonim ***** válasza:
66%
Így igaz, kedves előző. Egyébként a Kádár-rendszerben sem volt ingyenes utazás az időseknek, először a Németh-kormány vezette ezt be 1989-ben a 70 év felettieknek, majd Horn Gyula vitte még lejjebb 1994-ben 65 évre.
2012. márc. 16. 21:15
 33/76 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem is ideje megszüntetni. Valamennyit fizessenek ők is és ne csak a helyet foglalják el az egész nap dolgozó munkások elől.

Ha orbi meg annyira fél, hogy szavazatot veszít, hát akkor oldja meg, hogy aki nyugdíjat kap, annak nem járjon szavazati jog.

2012. márc. 16. 21:16
 34/76 anonim ***** válasza:
87%

"Ingyenes nyugdíjas utazások megszűntetése. Ehhez mit szóltok?"

Én úgy csinálnám, hogy lenne egy kedvezményes idősáv. Tehát csúcsidőn kívül utazhatnak ingyen, mondjuk 10-14 órakor. Máskor viszont fizetniük kell.

"majd Horn Gyula vitte még lejjebb 1994-ben 65 évre"

Gondolt a jövőre Gyula, hiszen 1997-ben lett 65 éves.

2012. márc. 16. 21:29
 35/76 anonim ***** válasza:
62%

"Én úgy csinálnám, hogy lenne egy kedvezményes idősáv. Tehát csúcsidőn kívül utazhatnak ingyen, mondjuk 10-14 órakor. "

Ezt nem Te találtad ki, hanem a szóvivő mondta kb egy hete. Így jobban el lennének osztva az emberek a közlekedésben, járat is kevesebb kéne, plusz lé is lenne.

A jóléti állam fenntarthatatlan. Mindenhol, nem csak nálunk. Úgyhogy a megszorítások idejét éljük egy jó darabig. Ennek már rég meg kellett volna történnie, csak egy ekkora szavazóbázis ellen senki nem mer lépni. Én abszolúte egyetértek vele.

2012. márc. 16. 22:15
 36/76 anonim ***** válasza:
63%

A közlekedős dologgal lehetne valamit csinálni.Hogyha nem is 100%-os de egy 50%-os jegyet kelljen vennie a nyugdíjasnak is , annyit kibír.Vagy valamit kezdeni vele hogy csak az orvoshoz tudjon ingyen menni.Mert sok öreg azt csinálja hogy megy 4 megállót mert ott 20 forinttal olcsóbb egy pohár tejföl.

+ muszáj nekik reggel 6-7 fele elmenni a Tescoba vagy a temetőbe a legnagyobb tömegnyomorban a buszokon, mert még a végén bezárnak. Gyakran még balhéznak is, hogy miért hordjuk a hátunkon a táskát. Na meg hazafele felszállnak a megyeszékhely félhivatalos - reggel és délután egész véletlenül az iskolák útvonalán haladó - buszára és fel vannak háborodva, hogy miért megyünk busszal.

2012. márc. 16. 22:52
 37/76 anonim ***** válasza:
79%
Engem igazából csak az bosszant, hogy a saját jövedelemmel egyáltalán nem rendelkező diákoktól van pofájuk elkérni 4ezer forintot havonta, miközben a nyugdíjat kapók (legyen az akármennyi, a semminél mindenképp több) ingyen utazgatnak. Vagy a nyugdíjasok is fizessék meg az utazásuk felét, vagy a diákoknak is adjanak ingyenes közlekedést, nekem teljesen mindegy melyik, de ami most megy az minden, csak nem igazságos.
2012. márc. 16. 23:22
 38/76 A kérdező kommentje:

Igazad van kedves utolsó. Ezt nehezményezem én is.

Ez szimplán csak az, hogy a diák még nem szavaz. A nyugger pedig igen.

És többségük egy tál kajáért vagy kulcstartóért eladja a lelkét. Vele együtt a szavazatát is... És nem azért mert rászoruló...

2012. márc. 16. 23:48
 39/76 anonim ***** válasza:
66%
Én ezen már évek óta felvagyok háborodva.Most meg főleg.Munkanélkülieknek fizetni kell,aki minimálbérből él annak is,aki 22.800 Ft bérpótló segélyen nyomorog annak is,aki 47.000 ft-os szégyen fizetést kap annak is.Akkor a nyugdíjasnak miért nem kell?Ezt én nem fogom belátni,ha a föld az éggel össze szakad akkor sem.Számtalan 80-90 ezer forintot kapó nyugdíjas van a környezetemben,simán tudnának legalább egy 50%-os jegyet,vagy bérletet venni.Nincs miből? Ne már..a munkanélkülinek van miből?
2012. márc. 17. 02:16
 40/76 anonim ***** válasza:
73%
A nyugdíjasnak nem hogy buszra de még benzinre is futja bőven a 100ezer ft-os nyugdíjából. Ismerek jó pár ilyet.
2012. márc. 17. 03:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!