Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Még ez után is kell nektek a...

Még ez után is kell nektek a Fidesz, ha ez igaz lesz?

Figyelt kérdés
[link]
2012. febr. 24. 19:00
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
de ha úgy nézzük, hogy SZOLIDARITÁS, amit ők annyira előszeretettel emlegetnek, igazán megmutathatnák mondjuk a saját bérük csökkentésével.. ugyan miket beszélek, majd pont ők..
2012. febr. 25. 01:19
 32/44 anonim ***** válasza:
István, én nem gyárról beszéltem, hanem egy két személyes kisboltról. Persze hogy egy céget már nem mentene meg, de azok a cégek, gyárak az egy kulcs nélkül is lehúzhatnák a rolót, mivel ha nincs profit, mindegy mekkora az adó mértéke, a vége úgyis a csőd. Ellenben viszont ahol magas szintű a termelés, és magasak a bérek is, ott jobban járnak az emberek is ezzel az adóval. Persze ott vannak azok a vállalkozások ahol eddig is éppen hogy kijöttek úgy hogy mindenki minimálbért kapott, és még a vezető is csak szerényen élt, ott a kompenzálás már korántsem egyszerű, ebben az esetben létszámcsökkenés fog bekövetkezni. A dolgokat meg lehet közelíteni a te szemszögedből is, meg az enyémből is, valahol mindkettőnknek igaza van. Jó lenne ha több komoly profittal bíró cég működhetne, ahol a vezetők sem csak a saját zsebükre gondolnának. Egyébként ha te annyi fizetést kapnál mint a miniszterelnök, akkor joggal jöhetne minden dolgozó hogy ők is ennyit akarnak. Ugye tudod mivel járna ha ilyen fizetéseket akarnának kiosztani a dolgozóknak? A fizetéseket mint már írtam két dolog határozza meg. Az hogy mekkora profittal bír egy vállalat és milyen a vezetőség hozzáállása a dolgozók felé. Ha zsigerelők akkor minimálbér, ha nem akkor valamivel több. Egy cégnél azonban más költségek is vannak mint a bérek, sokszor nem véletlen hogy annyit tudnak fizetni amennyit. Kell a pénz a fejlesztésekre, gépek tervezésére, legyártására, alkatrészek, szerszámok megvásárlására, stb. Tudod, ezt is a termelésből származó profitból kell állni.
2012. febr. 25. 01:35
 33/44 anonim ***** válasza:
és a kisboltot miért mentené meg az egykulcsos adó?
2012. febr. 25. 01:41
 34/44 anonim ***** válasza:

Kolopele!

Ha Te tényleg eg sikeres vállalkozó vagy, 200 embert foglalkoztatsz és a dolgozóidnak sem 47 ezer forintot fizetsz 8 órás munkáért, akkor elhiheted, hogy senki nem irigyli tőled a jólétet. Azt azonban ne mond, hogy az ország lakosságának jelentős része előtt ott áll ez a lehetőség! Te is tudod, hogy ez nem így van. Ha egy kis településre kiraknának egy szegény család gyerekének, és mindenféle kapcsolat nélkül, még ha okosabb vagy is mint az átlag, nem biztos, hogy elérnél bármit is. Vannak a szegények közt is okosak és vállalkozó szelleműek is, de sok olyan ok van amiért nem sikerülhet. Itt nálunk is vannak jó szakemberek, akik kénytelenek 47 ezer forintért csatornát tisztítani, vagy más közmunkát elvállalni, pedig szívesen dolgoznának a szakmájukban. Ezeknek az embereknek is adni kellene valamilyen lehetőséget.

2012. febr. 25. 01:43
 35/44 anonim ***** válasza:
Az egykulcsos adóban az én véleményem szerint nem az a baj, hogy az egyik fél jobban jár, hanem az, hogy nem folyik be az államnak és ez miatt még több adót kell kivetni és ez a kis embert jobban sújtja.
2012. febr. 25. 01:50
 36/44 anonim ***** válasza:
0%
Nem születtem gazdag családba. A vasműanyagnál kezdtem dolgozni mint géplakatos, és már akkor próbáltam tanácsokkal ellátni az akkori vezetést, ami az elején még kissé merész volt a végén viszont kinevetek vezetőnek. Persze ott mindenről be kellett számolnom a párttitkár úrnak, ha egy termék amit én terveztem kikerült egy megnyitóra, akkor az mindig úgy volt bemutatva, hogy a párttitkár úr tervezte, holott még egy műszaki rajzon sem tudott eligazodni. Amikor viszont beszélni kellett a konkrétumokról azt mindig nekem kellett, és azért ez kissé feltűnő volt már egy idő után. Így alakítottam ki titokban kapcsolatokat már akkor, és amikor végre megjött a rendszerváltás, megnyílt az út. Vagyis egyszerű családból származó ember is tud elérni valamit ha van gógyija. Tudod, ha valakin látják a tehetséget, az egyediséget, ha valamiben a befektetők pénzt szagolnak, ott a siker nem marad el. Lehet nem túl sűrűn van ilyen, és igazad van, nem lehet mindenki vezető, tulajdonos, feltaláló, stb., mert akkor nem volna villanyszerelő, kőműves, ács, kéményseprő, stb., akikre nagyon is szükség van. Én is azt szeretném ha a tisztességesen dolgozó emberek normális béreket kaphatnának, de ez nem rajtam múlik. Nálam 400 ezer a legmagasabb havi nettó de tudom hogy ezt a nagy átlagban képtelenség volna kitermelni. Ha valami kis előnye volt a Kádár rendszernek, akkor az az hogy megismerhettem azokat az embereket akik alig várták hogy vége legyen a szocializmusnak és együtt tudjunk dolgozni. Obama elnök úrnak meg csak annyit, hogy kissé erőltesse meg magát a válaszon, hogy vajon miért is tudta tovább húzni az igát egy kisbolt az egy kulcs végett. Nagyon egyszerű, menni fog.
2012. febr. 25. 01:59
 37/44 anonim ***** válasza:
52%
István, az egy kulccsal befolyó összeg valóban csökkent, viszont a kormány célja ezzel és a társasági adó csökkentésével az volt hogy több munkahely jöhessen létre, ami után ugye több adó folyhatott volna be, kevesebb segélyt kellett volna fizetni és kiegyenlítődtek volna a viszonyok. Sajnos nem így alakult, és ez a probléma. Az ötlet jó volt, a megvalósításba hiba csúszott. Így az egy kulcsot most csak a élvezheti, aki beleesett a magasabb kategóriába. Ez az a pont, ahol neked is igazad van.
2012. febr. 25. 02:10
 38/44 anonim ***** válasza:
100%
Azért az vicces, hogy foggal-körömmel véded a dolgot, csak azért, mert a Fityesz azt mondta, hogy az jó dolog. Közben az EU is, az előző két pénzügyminiszter is, a németek is, meg úgy általában mindenki megmondta, hogy szar az egész, de ők biztosan inkompetens barmok, és meg akarják támadni Magyarországot.
2012. febr. 25. 02:15
 39/44 anonim ***** válasza:

kolopele

megerőltettem magam, de nem jutottam sokra.

Amit viszont látok és hallok, hogy küldik el az embereket ez miatt. Történetesen a szomszéd kisboltban már csak 2 dolgozó van a 3 helyett. Tényleg segítette őket az 1(?) kulcs.

2012. febr. 25. 03:35
 40/44 anonim ***** válasza:

"A Kádár rendszerben én többet dolgoztam mint most. Nem fizettek akkor sem a lógásért."

Ezt én is tapasztaltam. Ma már csak eljárogatunk a közmunkára aluszkálni, télen meg tolják a segélyt a semmiért. De ha akarnánk akkor sem tudnánk dolgozni, eladtak minden gyárat.

2012. febr. 25. 06:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!