Az egykulcsos adó tényleg egy raklap szar...egyetemistaként 2 diákmelóm van de ugye a mi bérünket is faszán megadóztatták 16% al mivel diák melóval aztán tényleg baromira jól lehet keresni, mivel annyit melózok amennyit csak tudok hogy tudjam fizetni a tandíjat, meg néha azért tudjak új ruhákat venni, ne adj Isten még eljárni edzeni etc...eddig 2 hónap alatt 40 ropi bukta...mind1 diploma után első dolgom lesz szedni a sátorfámat a párocskámmal együtt mert ez a hely élhetetlen..
2012. febr. 25. 00:20
22/44 anonim válasza:
Kolopele te biztos tudsz választ adni arra, miért van az, hogy minden politikus a saját sorsát kiválóan tudja egyengetni, de az országét egyik sem.
2012. febr. 25. 00:31
23/44 anonim válasza:
"Igen, ennek ékes bizonyítéka az, hogy kétharmadot adtak egy olyan párt kezébe" Nem egészen. Amikor 8 évet adtak az elvtársaknak, már akkor is birkák voltak. Persze hogy utána már váltani akartak, hiszen akkor kissé észhez tértek. De nagyon hamar bégetni kezdtek ismét. Vannak emberek akik semmilyen párt alatt nem tudnának megélni, mivel tőlük várják a megváltást. Mi ez, ha nem birkaság? A Fidesz megtesz minden tőle telhetőt, persze az is kevés. Mint a Kádár rendszerben az feküdne sokaknak. Semmi munka, jó élet. Ez a rendszerváltás óta kissé megváltozott.
2012. febr. 25. 00:38
24/44 anonim válasza:
A Kádár rendszerben én többet dolgoztam mint most. Nem fizettek akkor sem a lógásért. Akkor például én teljesítményben dolgoztam és ha nem volt meg a 100%, csak annyit fizettek amennyi volt. Inkább azt lehet mondani, hogy most nem ösztönzik az embereket nagyobb teljesítményre, mert órabért fizetnek a legtöbb helyen, és dolgozhat bármennyit, nem keres többet.
A vállalkozások meg csak úgy működnek most, hogy csalnak. Állítom, hogy egy olyan vállalkozás nincs ahol valamilyen formában ne szegnék meg a törvényeket. Aki becsületesen csinálja, húzhatja le a redőnyt.
2012. febr. 25. 00:51
25/44 anonim válasza:
István, egy ország sorsa a hozzáértésen és legfőképp a pénzen múlik. Itt eleve már a pénzzel van a gond, anélkül még a hozzáértés is kevés. Jó példa erre az én 200 fős gyáram, ami ugye úgy alakult meg hogy volt pár korszakalkotó ötletem, amit kivittem a rendszerváltás után a világ kiállításra, és ott egyből meg is lett rá a tőke. Válogathattam a befektetők között ha úgy tetszik. Azóta fejlesztek, megy ezerrel a termelés, konkurencia nincs, és nem is lesz, minden szinte külföldi cégeknek megy. Nem azt mondom hogy a Fidesz minden pénzt ésszerűen osztott el, csináltak hülyeségeket is, de nem olyan nagy jelentőségűeket mint mondjuk az mszp. Az meg hogy az élbolyban először a főnök profitál, a politikában és az életben is mindig is így lesz, ez alól egy párt sem lenne kivétel. A lényeg inkább az hogy a maradékkal hogyan gazdálkodnak, mire fordítják. Nem tagadom, hazai viszonyokhoz mérten kissé túl vannak fizetve egyes képviselők, de ez országos szintre kivetítve elenyésző összeg. Ebből nem oldódna meg senki élete. Abban mondjuk kicsit igazad van, hogy az egy kulcs megosztó, mivel én nem fogom azt mondani hogy rossz, aki rosszabbul járt vele annak természetesen nem jó. Vannak olyan kisebb vállalkozások is ahol kifejezetten az egy kulcs mentette meg a bezárástól. Mindennek van jó és rossz oldala, csak az arány nem mindegy.
2012. febr. 25. 00:52
26/44 anonim válasza:
Még annyit István, hogy mindezt csalás nélkül csinálom már több mint 20 éve, csak hogy megingassalak abban a hitedben hogy tisztességesen nem lehet jól élni. Ez általánosítás, és nem igaz. Ráadásul nem itthoni átlagkereseteket biztosítok, ami megint csak azt bizonyítja hogy a kizsigerelés sem áll közel hozzám. Persze ehhez nagyon magas profit, megfelelő piacok kellenek, de ha ez meg van, akkor semmi nem lehetetlen.
2012. febr. 25. 00:57
27/44 anonim válasza:
én meg Barack Obama vagyok
2012. febr. 25. 01:05
28/44 anonim válasza:
Hogy kik meg nem fordulnak ebben a topicban!
2012. febr. 25. 01:07
29/44 anonim válasza:
Kolopele. Az egykulcsos adó, hogy tud megmenteni egy gyárat a bezárástól. Ez személyi jövedelem adó. Inkább úgy tűnik még terhet is jelent a cégeknek, mert a kompenzációt is ki kellene gazdálkodni. Ez a cégeknél is a magas fizetésű munkatársaknak jó egyénileg, de nem értem, mit hozott a vállalkozás konyhájára. Esetleg nagyon kicsi családi vállalkozásnál jelenthet valamit, mert esetleg ezt a pénzt visszaforgatja. Lehet, hogy nem jól látom mert én nem vagyok vállalkozó csak így látszik kívülről.
2012. febr. 25. 01:12
30/44 anonim válasza:
Azt tudjuk, hogy nem sokat jelentene ha a képviselők és a miniszterek összes fizetését elvennék sem, de ha így nézzük, az sem sokat jelentene ha én is annyi fizetést kapnék.:)))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.