Miért mondja egyre több ember, hogy jobb volt az élet a rendszerváltás előtt?
Egyre több ismerősöm mondja, hogy a 89 előtti időszak jobb volt, mert meg lehetett élni. Viszont sokan meg csak a kommunista elnyomásról beszélnek.
Kérlek meséljetek az akkori időkről!
- mi a végzettségetek, és ebből milyen életszínvonalon lehetett élni
- mekkora volt a munkanélküliség
- milyen módon jelentkezett az, hogy az ország kommunista elnyomás alatt volt, és ez mennyire érdekelt egy átlagembert
Köszönöm
19/F
Én egyszerűen megoldanám a kérdést.
Mindenkit köteleznék arra, hogy menjen be egy hivatalba és írjon alá hivatalos okiratot arról, hogy jobb volt-e a szocializmus, vagy rosszabb. Akik a jobbat választják, azok valószínűleg nem dolgoztak eleget, vagy sokat loptak. Ez kitűnő lenne, mert ezen személyek közt feloszthatnánk az államadósság akkor keletkezett kamatos részét, amit máris befizethetnének. Ha nincs pénzük, a nyugdíj vagy ingatlan ugrik. Nekünk KURÁRA NEM volt jó, sem nem tanított senki jóra.
Munkanélküliség nem létezett a "rendszerváltás" előtt.
vagyis nem volt létbizonytalanság, mert mindenkinek volt munkája. "KMK"-t büntették.
Én a gondtalan '80-as években nőttem fel, akkor se volt nagyobb elnyomás, mint most a "demokratúrában".
Nekem most diplomám van, de munkahelyem nincs.
nem volt jobb, sőt, jóval szarabb volt
és akkor is mindenkinek meg volt nyügje
akkor is sírt mindenki a pénz miatt
csak az idő megszépít mindent
én éltem benne, szal tudom
"17:59 Kösz! Nem is tudtam, hogy már akkor is ment a hitelfelvétel..."
na ez a baj. és utána összeképzelegtek midnenfélét.
ha nem is te, de a többségetek igen
bizony, a 10-esben Reednek van igaza
a szocializmus Mo-n a gazdasági csőd miatt bukott meg akkor és ott ne politikai okok miatt
igaz Gorbacsov is benne volt a pakliban, de a gazdasági kényszer nagyobb volt
"Gyakorlatilag az elmúlt 25 évben hétszeresére nőttek az árak, mig a bérek az 1980-as szinten be lettek fagyasztva."
ez mekkora hazugság már
persze, mindeki most is 5-7 ezer forintot keres
az árak meg nem a 7x-esére npttek hanem számszerüen tööbb mint a 20x-ára (van ami mégtöbb)
89-ben 7,60 volt egy liter tej, és 2,80 a banános túrórudi (om nom nom, de kár hogy már nicns)
93-ban egy GURU 200 forint volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!