Azért mert jobb volt. Mit mondjanak, hogy rosszabb volt?
2012. febr. 25. 06:16
22/48 anonim válasza:
"Viszont sokan meg csak a kommunista elnyomásról beszélnek."
Ez egy paradoxon. A kommunizmus alapja az egyenlőség, az elnyomásé pedig enyhén szólva nem az egyenlőség. De olyat kimondani, hogy kommunista elnyomás az már tényleg ostobaságra vall.
2012. febr. 25. 06:19
23/48 anonim válasza:
"Azért volt jobb abban az időben élni , mert az állam hatalmas hiteleket vett fel ."
Nem vett fel hiteleket.
2012. febr. 25. 06:20
24/48 anonim válasza:
"A lakosság mennyire volt kitéve szovjet fenyegetettségnek?"
Semennyire. Mért fenyegettek volna?
2012. febr. 25. 06:23
25/48 anonim válasza:
"Egy hétköznapi embert zavart elnyomás?"
Nem volt elnyomás. Ha mégis akkor meg olyannyira zavart, hogy észre sem vettem!?
2012. febr. 25. 06:26
26/48 anonim válasza:
"Ezen felül balhéztak bármiért is? "
Soha.
2012. febr. 25. 06:27
27/48 anonim válasza:
De olyat kimondani, hogy kommunista elnyomás az már tényleg ostobaságra vall.Akkor az is ostobaság,hogy ennek emléknapot állítottunk?El kéne látogatni a terrorházába.Azért mert egyesek tagadják(mint a holokausztot is)attól még valós volt!Kérdező ,bátran kérdezzél meg élő személyeket vidéken is akiknek elvették a vagyonukat,mert nem léptek be a pártba.A közbiztonság az valóban jobb volt,ezért voltak a hobbi,hétvégi telkek.De amikor árammal kellett védeni a bácsinak a termést,ott már nagy a hiba.
2012. febr. 25. 06:51
28/48 anonim válasza:
A legnagyobb előnye az volt, hogy mindenkinek volt munkája. Ha utcaseprő volt, akkor az volt, de volt munkája. Én is nagyon kicsi voltam még akkor, de sokat olvastam, hallottam erről a témáról. Tény és való, hogy be kellett fogni a pofádat, mert jött a fekete autó, de meg lehetett élni. Ha valaki szegény volt, akkor is el volt valahogy. De most? Ha nem tudod fizetni a csekkjeidet, előbb utóbb az utcára kerülsz. Akkoriban segítették a családokat, fontos volt, ha valakinek gyereke van. Most, ha meghallja a munkáltató, hogy gyereke van egy nőnek fel sem veszi.....
2012. febr. 25. 07:50
29/48 anonim válasza:
Az igazságot nem fogod megtudni,mert kinek mi az.Romániában is sokan állítják, a Ceaușescu rendszer jobb volt,na ehhez nem lehet mit hozzá tenni.A lét, meghatározza a tudatot.Akinek zsíros, tuti állása volt,most meg egy senki lett,az biztos élteti a múltat.De akik visszakapták a veréssel elvett vagyonukat, az biztos nem élteti.Szerintem nézd meg a statisztikákat, persze fenntartással,hogy akkori vagyonka,meg a mostani.
2012. febr. 25. 09:17
30/48 anonim válasza:
06:20
"Nem vett fel hiteleket."
Hogyan lehet átmenni abba a párhuzamos univerzumba, ahonnan te jöttél? :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!