Váltana ki valami reakciót a társadalomból, ha betiltanák az alkoholt és a cigit?
Ha betiltanák, azzal csak azt érnék el, hogy jópáran iszonyúan meggazdagodnának a csempészetből és az illegális kereskedelemből.
Pedro
Ja, meg vedelnek.... Mert Allahnak annyi néznivalója van, hogy úgysem néz pont ide és pont akkor, mikor iszunk...
Ezzel a hozzáállással már találkoztam. :-DD
Pedro
Nem alkoholizálok, nem dohányzom, nem élek kábítószerekkel, sőt még nem is KV zom.
De nem értem, ha alkoholizálni lehet, akkor füvezni miért nem? Hiszen orvosi értelemben és a hatását tekintve semmivel nem rosszabb mint az alkohol!
Felőlem betílthatnák az összest, nem érdekel.
#19:40
Azért van kis különbség, legalábbis a kemény drogok sokkal több problémát tudnak okozni, mint az alkohol. Legalábbis szerintem.
De ezzel együtt a lényeg az, hogy a dohányon és az alkoholon hatalmas adó van, ami állami bevétel. Ha ez megszűnik egyik napról a másikra, akkor az állami bevételek is jócskán megcsappannak. Ezért állam bácsi (kissé kétszínűen) inkább megtűri, minthogy betiltsa...
De ez jól is van így! Nem vagyok részeges fajta, de néha-néha azért jól esik ledönteni egy sört, vagy ismerősök, barátok közt elpoharazgatni kicsit. :-D
Pedro
Csak társasági ivó vagyok, de (vagy így) a minőségi sörről és borról nem szívesen mondanék le.
A kannásborokat, ill. a különböző fajta "-izű" italokat pedig egyenesen betiltanám (ebben még a Fidesszel is egyetértek -pedig ez nagy szó részemről-, hogy jobban adóztatja a gagyi italokat).
Nem dohányzom, így felőlem azt csinálnak a cigivel, amit akarnak.
Viszont (amint írták már előttem is) a teljes tiltás csak a feketekereskedelemnek válna a javára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!