Miért mindig a családosokat (gyerekeseket) emelik ki a társadalomból?
Egy másik kérdésben már leírtam erről egyszer a véleményemet, beillesztem ide is.
Az állam hosszútávú fennállásának a feltétele, hogy mindig legyen egy újabb generáció. Aki gyereket, gyerekeket nevel fel az a személy hozzájárul az állam későbbi fennállásához. Így egyáltalán nem igazságtalan a gyermekesek támogatása sőt teljesen logikus. Személy szerint nekem egyébként nincs gyerekem és nem tudom ,hogy lesz e valaha. Így csak sejthetem ,hogy micsoda munka lehet felnevelni egy gyereket, miközben én magam a kisujjamat se mozdítom az ország hosszútávú működésért, már ezért is jár a kompenzáció a gyerekeseknek. Aki többet tesz valamiért vagy dolgozik valamiért annak több is jár, az lenne az igazságtalan és logikátlan ha nem így lenne. Igen egy fajta kompenzációról beszélünk ami a plusz munkáért jár, hiszen aki gyereket nevel az plusz munkát végez azokhoz képest aki nem. Nem kell a puszta logikára épülő rendszert társadalmi igazságtalanságnak hívni.
Azt akinek nincs még gyereke azt úgy zsigerik ki ahogy csak tudják. Ez is szomorú."
Ez hülyeség a gyereket nevelőkre így is sokkal nagyobb teher hárul mint a gyermektelenekre. Amúgy mivel is zsigerelik ki? Én is gyermektelen vagyok. Még is kapok tb-ét, a tanulmányaimat ingyen végezhettem, bármilyen állami szolgáltatást akarok igénybe venni megkapom. Ne akard már bebizonyítani ,hogy bármiféle hátránnyal jár gyermektelennek lenni, pont ,hogy egyszerűbb az élet.
Egy csalad ha ket gyerekuk van kapnak szaros csaladi potlekot aztan cso, semmi tobbet.
Szal meg te a fizetesed magadra koltod ok a ket gyerekre is szal te jobban elhetsz, nekik kevesebb jut magukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!