Ha népszavazás lenne most, hogy még mindig akarunk e EU tagok lenni, te hogy szavaznál?
Most is nemmel szavaznék!
Ha akkor nem lépünk be, mára már annyi EU-s tranzitunk lenne itt Európa közepén, hogy egy rakodómunkás 500.000-et keresne!
Nem-igen.
Nem tudom, hogy szavaznék, mert sok dolog szól mellette és ugyanennyi ellene. Egyrészt a német és uniós export miatt rá vagyunk kényszerülve, tehát oda tudunk értékesíteni, de ennek most betesz a magas árfolyam és a dilettáns kormánypolitika. Másrészt elszívják a képzett munkaerőt és gyakorlatilag egy lerakatpiac vagyunk nekik. Azonban lehetőséget adott az útlevél nélküli korlátlan utazásra, az együttes európai érdekérvényesítésre a világgal szemben, stb. Lehetne ez nekünk jó "buli" is, de nem tudom, hogy az utóbbi évek - és most nem csak a Fideszre gondolok - politikája miatt egyáltalán nekünk való-e az unió. Az is előny lenne, ha a nagy nacionalizmust és jószomszédi rivalizálást félretéve a visegrádi négyek összefognának és együttesen érvényesítenék az érdekeiket, ahogy az némely esetben elő is fordult. Sajnos ritkán... Tényleg nem tudom, hogy szavaznék.
Igen, mint anno.
No comment, hogy miért...
#19:30
"mára már annyi EU-s tranzitunk lenne itt Európa közepén,"
Sajnos nem vagyunk annyira nagyok (sem fizikailag, sem politikailag) hogy ne tudnának könnyűszerrel megkerülni minket. Kis országként kénytelenek vagyunk alkalmazkodni a vezető gazdaságokhoz - különben egyszerűen szóba se állnak velünk.
Tudom, ez sokak szerint nem is baj, de azok végiggondolták-e, hogy még a számítógépük is külföldön készül? És még olyan sok minden, ami "elengedhetetlen" a 21. században.
"Tudom, ez sokak szerint nem is
baj, de azok végiggondolták-e,
hogy még a számítógépük is
külföldön készül? És még olyan
sok minden, ami
"elengedhetetlen" a 21.
században."
Pl. Oroszország sincs benne az únióban, mégis megvan mindenük. Én nem arra gondolok hogy nem szabad beengedni semmit, csupán azt, hogy amit mi is előtudunk állítani, azt ne engedjük be.
Hogyan is jutnának el görög, ciprus, román és bulgár földre az áruk?
Mint ha úgy rémlene, hogy mi vagyunk a kapocs dél, és a nyugat között, de szóljatok ha nem így van.
De mondok mást!
Hány román, szlovák, bolgár, szlovén kamion csinál balesetet egy héten az országban? Na azt szorozd meg ezerrel, és annyi az átmenő forgalom, gumikerekeken!
"Én nem arra gondolok hogy nem szabad beengedni semmit, csupán azt, hogy amit mi is előtudunk állítani, azt ne engedjük be."
OK, és mégis miből vennéd meg azt, amit viszont nem tudunk előállítani? Ha itt védővámok lennének, nem 20 ezerért kapnál winchestert a gépedbe, hanem kétszer ennyiért - és nem vennék meg az egyébként tényleg jó minőségű magyar termékeket, mert azért meg tudják azt termelni maguknak máshol is... Az egésznek az lenne az eredménye, hogy sokkal drágábban jutnál hozzá minden olyan termékhez, amiből behozatalra szorulunk.
Kérlek vedd figyelembe, hogy a magyar gazdaság messze nem önellátó.
Pedro
"OK, és mégis miből vennéd meg
azt, amit viszont nem tudunk
előállítani?"
Ha nem folyna ki a pénz az országból a multikon keresztül, akkor lenne pénzünk rá. Ez a legnagyobb probléma itt, hogy a multik behozzák a rengeteg szemetet, és az emberek azokat veszik meg. Azt a rengeteg pénzt meg persze külföldön költik el. Akkor ez miért is van a hasznunkra? A dolgozóknak kiosztott pénz(aminek a nagy részét szintén multikban költik el az emberek), és az adó által, a gazdaságba juttatott pénz nagyságrendel kissebb mint amit kilopnak! Olyanok vagyunk mint egy tehén! Folyton fejnek minket, és cserébe alig kapunk valamit!
"Kérlek vedd figyelembe, hogy a
magyar gazdaság messze nem
önellátó."
Ami szintén az eu, ésa multik hibája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!