Miért mondják, hogy Magyarországon csak a gazdag embernek lehet autója, amikor 20000Ft egy Trabant? Nem inkább úgy kéne szólnia, hogy "csak a gazdag embernek lehet Nyugati autója"?
Kérdező: Kocsikázzal te a trabanttal, akkor. De arra kíváncsi lennék, mennyit enne egy ilyen járgány. Ezeket hívják benzintemetőnek.
Szerintem próbálj meg becsajozni is vele, úgy izgisebb.
Dehogy csak a gazdagoknak van autója.Van már majdnem mindenkinek.
Nekem az volna a luxus ha nem kellene a munkám során házhoz vigyek beszereljek mindent amit kérnek.De így vannak már kapatva a népek.Tarhatom fenn a "nyugati"járgányom és mehetek a sok örült felelőtlen népek közzé a forgalomba.Szabadon rohangálnak ész nélkül az utakon manapság.Nem tudok úgy megtenni 30 km-t sem hogy ne adódna olyan helyzet amikor én kell vigyázzak mások testi épségére.Mert előzgetnek rohangálnak mint a mérgezett egerek felelőtlenül abban bízva ,hogy megússzák.
Arra pedig ,HOGY csak nyaralni járjunk vele, vagy vásárolni, vagy hogy havonta egyszer meglátogassuk az 50 km-re lakó anyós pajtást ,soha nem vennék kocsit.
Nekem az volna a luxus ha ülnetnék itthon a hátsómon nyugodtan és hoznák helybe a pénzt és nem kellene "már megint " menni, bólkászni úttalan utakon falvakban nagyvárosokban ,utcácskákban, lécsőházakban keresgélni ,hogy hova is kell most itt jöjjek.Aztán meg olyan is van ,hogy a benzinpénzt is elfelejtem kérni, és csak a végén keresem ,hogy hol is van a haszon.
:)
Magyarországon kb. 3 millió személyautó van, háztartásonként átlagosan több mint 1 autó. Tehát gyakorlatilag mindenkinek lehet.
Az autó fenntartása drága. Szerintem nagyon sok esetben olyanok is tartanak autót, akiknek ez túl nagy teher. De mivel Magyarországon az autó (még mindig) státusszimbólum, nem szívesen mond le róla senki. Pedig pl. Budapesten elég sok embernek nincs rá igazán szüksége.
Lehet hogy 20.000 egy Trabant de amikor átíratod a nevedre akkor 50.000ft-ot fizetsz ki. Ezen felül kell még biztosítást fizetned, adót, műszakiztatni, tankolni, javítani ha elromlik.
Nem mindegy hogy napi 100km-t mész, vagy csak napi 20-at.
1-2km miatt felesleges az autó mert azt gyalog megteszem.
Én falun lakom és a város 8km-re van. A tömegközlekedés drága és bizonyos napszakokban kevés járat van vagy pedig tele van az összes busz iskolásokkal.
Nem attól boldog az ember ha lejjebb adja az igényeit.
Hanem attól kvára boldogtalan hangulatban tud lenni ,ha önmagához képest túl magasak az igényei.
A bibi ott van ,hogy helytelenül pozicionálják magukat az emberek és státuszszimbólumokra hajtanak.
Te buta kérdező.
Egy autó nem olyan mint egy bicikli hogy csak megveszem tekerem oszt kész.Egy autót fel is kell ám tudni tartani.Annak folyamatos negyedéves éves visszatérő költségei vannak (szerviz műszaki biztositás stb) persze házilag sokmindent meglehet javítani de fenntartási költségek akkor is vannak lesznek.Na most ha valakinek nincs állandó munkája csak alkalmi munkákból él (esetleg munkanélküli),netán van állandó munkája de csak minimálbért keres vagy nem tul sok mondjuk 100ezer forint körüli a havi fizetése abból elég nehéz ám autót is fenntartani meg lakást is.Hát ezért luxus ma magyarországon(akár még egy trabant is az hogy húszezerbe kerül az oké de azt még tankolni is kell 100km-en minimum 6 liter keverék) autót fenntartani mert az emberek túlnyomórészének nincs normális munkája megélhetése amiből fenn tudna tartani egy autót.Érted már?
Vegyél egy lakóautót ,akkor külön lakást nem kell fenntartani és akkor bárhova gurulhatsz vele ahol találsz magadnak munkát.Igy (ha szűkösen is)de fent lehet tartani egy autót.
A mai új világ munkáltatói most már úgyis elvárja minden munkavállalótól azt hogy mobil legyen hajlandó legyen költözni is akár másik városba is vagy oda ahol épp munkát kap.
"Dehogy csak a gazdagoknak van autója.Van már majdnem mindenkinek"
A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 22/29
aha.Ezaz hogy csak MAJDNEM mindenkinek.Mellesleg szeretném én látni azt a mindenkit. Szerintem meg sajnos még ma sem majdnem mindenkinek van autója.(a többségnek sajna nincs.)Sajnos nekem sincs. Például itt nálunk a lakotelepi panelházunkban van 31 lakás.A 31 lakásból mindössze 10!!! lakáshoz tartozik autó.Úgy gondolom ez egy apró de jó jelzés értékű példa országosan kivetítve hogy ma is milyen kevés embernek van saját autója(és mennyi embernek nincs, olyanoknak akiknek valóban szüksége lenne rá úgymond nem állatkodásra használni hanem közlekedési eszközként munkába dolgozni járni vele stb) Magyarországon.Itt kb még mindig harmadik világbeli afrikai színvonal van. 27 en használnak egy a ladát :-Đ (És ez sajnos szomorú tény.)
"Magyarországon kb. 3 millió személyautó van, háztartásonként átlagosan több mint 1 autó. Tehát gyakorlatilag mindenkinek lehet"
Na ezt a zseniális matematikát hogy sikerült összehoznod?
hogy 10millólakosra jut 3milló autó? Én még ezt is sokallom elnézve környezetemet meg amerre eddig jártam én inkább olyanmásfél kétmillio autót mondanék a 10 millió lakosra-Akkor hogyan fog kijönni háztartásonként LEGALÁBB 1 autó??hm?Nekem nincs acsaládomban nincs,az emeletünkön egy lakásban van 4főre egy.De bárhol jártam az országban társasházban szintenként 4-5lakásra jutott mindössze max 1vagy 2 autó.Ennyit a statisztikákról.Ez nagyon rossz arány.Nekem elhiheted.
Gondolomez statisztikai adat.Ne haragudj de szerintem ez egy hazugság.
A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 23/29 2012-02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!