Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek igazságos a...

Szerintetek igazságos a hallgatói szerződés?

Figyelt kérdés
2012. febr. 4. 16:36
1 2 3
 21/24 Andizsuzsi ***** válasza:

18-as!

[link]

[link]

Hasonlítsad csak össze a két táblázatot, és mindjárt látod, mire gondoltam.

Pl.: 2011-ben az ELTE-n jogász képzés évi becsült önköltsége 920.000 Ft. Jövő szeptemberben költségtérítése: 237.000 Ft/félév. Ez kb. a fele a becsült önköltségnek. De a pécsi egyetemenen "csak" 175.000 Ft/félév lesz a költségtérítés. Ott vajon mitől olcsóbb ennyivel egy jogász képzése?

2012. febr. 6. 08:38
 22/24 anonim ***** válasza:

Nem tudom mitől olcsóbb, a veszteséget valószínűleg benyeli az egyetem, és megoldják más forrásból.

Én az SZE-n vagyok, abba látok bele. Azon kevés egyetemek egyike, amelyik szufficites. Én nem tudom egyetlen képzés árnövekedéséről sem, vagy ha volt az csak minimális. Leírja a veszteséget az egyetem, megoldják valahogy. Attól, hogy más egyetemnek növelnie kell a ktg. térítés összegét, mert vannak egyéb fedezendő kiadásai, azok pl. minket nem érdekelnek. Ezért van különbség az árakban.

2012. febr. 6. 10:55
 23/24 Andizsuzsi ***** válasza:
Ezzel én is tisztában vagyok. De akkor ne mondjuk azt, hogy a költségtérítéses hallgató önköltséget fizet, mert ez nem igaz.
2012. febr. 6. 10:57
 24/24 anonim válasza:
Nagy hülyeség az egész... Hoffman Józsika meg a drágalátos Vikike úgy elbaszta az egész oktatási rendszert amennyire csak lehetett. Hogy igazságos e a hallgatói szerződés? már hogy francba volna az?? Korlátozza az alapvető emberi jogokat és megtagadja az EU legfőbb tulajdonságát a szabad munkavállalás jogát. És lehet azzal takarózni meg mentegetőzni h más országokba tandíj van meg miegymás, de vegyük csak Angliát egy átlag diplomás fizetés kb évi 20000font amit át lehet váltani h nem annyi mint a mi fizetésünk a tandíjaink mégis nem sokkal maradnak el pl az OxBridge 9000 fontos éves tandíjától ami valamivel több mint 3 millió forint. Ráadásul szerintem egy átlag egyetemi hallgató szülei EU-s szinten sokkal de sokkal több százalékát adózzák le a fizetésüknek mint az átlag... Pl elmondanám h ha az embert valamilyen csoda folytán felvesznek költségtérítéses orvosira és netalán utána még szakosodik is kb ott van h 28 éves ha a képzési idő dupláját itt tölti hát akkor már vígan a 4. X-t fogja taposni mire elmehet ebből az istenverte országból...
2012. márc. 12. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!