Lassan mindenhol megjöttek a januári fizetések. Ki járt rosszabbul?
Senki!
Ugyan már, hiszen Szijjártó is megmondta, hogy mindenki jól fog járni. Nem értem ezt a negatív hozzáállást.
Nagyon helyes amit írtál, "pofa be" és váj türelemmel Még van több mint két évük.
Két év múlva járhat a szád, de addig feleslegesen szitkozódsz. Az MSZP-t ár nyugottan átkozhatnád, hogy nyolc év alatt idejutottunk. Remélem nem gondolod komolyan, hogy ez a lerohadt állapot pár hónap alatt keletkezett?
"Remélem nem gondolod komolyan, hogy ez a lerohadt állapot pár hónap alatt keletkezett?"
Hát én úgy gondolom, hogy az egykulcsos adórendszerre 2 évvel ezelőtt Orbán igencsak köpködött, most meg bevezette... Aztán megszüntették szépen az adójóváírást...
Én tudom, hogy mindennek Gyurcsány az oka, de azért megkérdezhetem halkan, hogy EZT (az adóátalakítást) vajon miért is az mszp nyakába kell varrni?
Mi vagy Te közgazdász? Nálunk ketten is vannak a családban és azt mondják, hogy hosszabb távon igen is jó!
Aki többet dolgozik, vagy termel annál több is marad és abból tud fejleszteni, jobban élni. Egyszerűen, bármennyire is fáj egyeseknek, aki többet strapálja magát annál több is marad a jövedelméből. Meg is értettem, hogy ez már megint egy irigység csak a baloldal részéról, és megint igaz az, hogy amit ők elleneznek az tulajdonképen jó az országnak, ha nem is azonnal, de hosszabb távon feltétlenül.
Na, ezt hívják demagógiának!
A közgazdászok valószínűleg nem minimálbért keresnek.
Valószínűleg te sem minimálbéres vagy, különben nem lennél ennyire elégedett pártunk és kormányunk működésével. Láttad mostanában a tv-ben a riportokat a mélyszegénységben élő emberekkel? Most ne mondd azt, hogy aki akar, az talál magának többszázezres fizetéssel munkát. Jászkarakóalsótöttösön nincs munka, az emberek napról-napra élnek, nem élnek, vegetálnak.
A kormány elvette az alkalmazotti adókedvezményt, a kiesett pénzt pótlását rálőcsölte a vállalatokra. Én kaptam kompenzációt, ami valami keveset pótol. Sok cég nem adott kompenzációt, mert nincs miből, vagy mert nem akar adni. Tudod, hogy van olyan munkahely, ahol még a 600 forintos órabért sem adják a melósoknak, nincs fűtés sem? A kisvállalkozók terheit meg az egekbe emelték, talán evvel segítik őket?
Szerintem azt, aki nem tud a gyerekének, gyerekeinek enni adni, nem vigasztalja, hogy Amerikában vannak nála sokkal szegényebbek.
Örülj, hogy téged üldöz a munka. Nem tudom, hol élsz, de valószínűleg nem Borsodban, Szabolcsban, vagy pedig nagyon jó szakmád van. Nem lehet mindenki diplomás, de attól, hogy valakinek 8 osztálya van, még joga lenne emberi élethez. Nekem csak érettségim van, fizikai munkát végzek, kicsivel vagyok a minimálbér felett.
A médiát valóban lehet sok mindenért bírálni, de az is a dolga, hogy bemutassa pl. azt, ami most emberek sokaságával történik. Jó sajnos most nem történik az emberek nagy többségével. Aki idáig is max. 80 ezer forintot keresett,és most megrövidítették 15 ezer forinttal, az nem fog arra gondolni, hogy hosszú távon jaj de klassz lesz. Neki nem holnap kell enni adni a gyerekének, és nem 5 év múlva kell számlákat fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!