Miért nem támadja az unio a szlovák nyelvtörvényt? Miért csak magyar törvényeket támadja?
19:04
20:10
Lassan írom, hogy megértsétek:
Az a párhuzam, kedves jobbikos barátaim, hogy amíg Szlovákiában küzdünk a nyelvhasználatunkért (szerintem is jogosan), addig itthon ti mit szólnátok, ha a cigányok is kitalálnák, hogy (mivel meg van - legalábbis szerintetek - a 20%-uk) ezentúl Magyarországon is használhassák a cigány nyelvet hivatalos nyelvként. Például: helységnév táblák, közintézmények elnevezései, nyelvhasználat a HIVATALOS helyeken... Nem azt mondtam (ill. kérdeztem eredeti kérdésként), hogy tiltva van Magyarországon, hanem azt, hogy MIT SZÓLNÁTOK HOZZÁ?
Nahhh... ennél lassabban nem tudtam leírni.
"ezentúl Magyarországon is használhassák a cigány nyelvet hivatalos nyelvként. "
Teljesen hivatalosan pl. bármely orvos beszélhet bármely páciensével bármilyen nyelven. Mit szólok hozzá? Semmit. Örülök neki. Szlovákiában ezt két magyar nem teheti meg hivatalosan. Jelenleg például a fővárosnak is szláv neve van félig (Pest ugyanis barlangot jelent). Mit szólok hozzá? Semmit. Ez a neve. Szlovákiában egy magyar város nem hívhatja magát a saját nevén. Érted már te húgygyúltagyú, hogy a párhuzamod egy fosch? Remélem elég lassan írtam le neked, te szerencsétlen.
20:40
"Teljesen hivatalosan pl. bármely orvos beszélhet bármely páciensével bármilyen nyelven."
Szlovákiában nem, ugye?
"Mit szólok hozzá? Semmit. Örülök neki."
Na látod! Pont ezt nem hiszem el!
"Jelenleg például a fővárosnak is szláv neve van félig (Pest ugyanis barlangot jelent). Mit szólok hozzá? Semmit. Ez a neve."
Ezzel most mit igazoltál?
"Szlovákiában egy magyar város nem hívhatja magát a saját nevén."
Nem mondasz igazat! Csak egy példa (bár nem fog Neked tetszeni, hogy az Indexről van):
"Érted már te húgygyúltagyú, hogy a párhuzamod egy fosch? Remélem elég lassan írtam le neked, te szerencsétlen."
Tőled megtiszteltető, hogy trágárul beszélsz!
"Szlovákiában nem, ugye?"
Így van.
"Na látod! Pont ezt nem hiszem el!"
Ezen mit nem hiszel el? Hogy örülök annak, hogy ez egy szabad ország, és mindenki olyan nyelven beszél, amilyen nyelven akar?
"Ezzel most mit igazoltál?"
Azt, hogy Magyarországon senki nem tiltakozik ez ellen, hiába próbálod így beállítani. Vagy esetleg hallottál már ilyenről?
"Csak egy példa"
Ez a példád is jó szar, ugyanis a város hivatalos neve továbbra sem az eredeti magyar, hanem a szlovák.
"Tőled megtiszteltető, hogy trágárul beszélsz!"
Megtisztelnél, ha nem irkálnál megállás nélkül hülyeségeket.
Addig míg a cigány népnek nincs egy egységesen ismert és elfogadott történelme, írásrendje ,nyelve,hagyományai(lopáson kívül) vagy irodalma amit ismernek ők is és mások is addig az sincs mit kérjenek csórók.
Nem létző , helyi jellegű zagyva nyevlre amit az adott etnikum negyede ha ismer valamennyire,nincs mit alapozni.
Csakis tőlled tellik ki ilyen (had ne minősítsem) ötlet, hogy ezt az irásnélküli ,egységeskultúra és nyelv nélküli írástudatlan népet a magyarokhoz hasonlítod.Akiről a Kárpát medencében LEGALÁBB 1000 ÉVE lehet tudni mindent.Lehet ismerni tetteiket ,munkásságukat, királyaikat, harcaikat a nyelvük szabályait amik az Vend vidéktől ,Gyergyóig, Szepességtől,Szabadkáig ugyanazok még akkor is ha a helyi ízt és jelleget és szépséget adó tájszólásokat is figyelembe vesszük .
Komolyan aggódom Sz1u ,hogy te ufó vagy:)
"Teljesen hivatalosan pl. bármely orvos beszélhet bármely páciensével bármilyen nyelven. Mit szólok hozzá? Semmit. Örülök neki. Szlovákiában ezt két magyar nem teheti meg hivatalosan."
Van olyan aki ezt el tudja képzelni a XXI. században? Az ébredjen fel gyorsan! Vagy éljen tovább az álomvilágában, csak ne hülyítse a többieket!
21:15
"Szlovákiában nem, ugye?"
"Így van."
Jelzem, hogy nem így van! Nyitrán vannak rokonaim és simán magyarul beszélnek. Kár erőlködnöd!
"örülök annak, hogy ez egy szabad ország, és mindenki olyan nyelven beszél, amilyen nyelven akar?"
Ezt az álszentséget!
"Ez a példád is jó szar, ugyanis a város hivatalos neve továbbra sem az eredeti magyar, hanem a szlovák."
Mi az eredeti? Mi még csak 1100 éve vagyunk itt! Előtte kik éltek itt, vagyis ott? Lehet, nem Sturovónak hívták anno, de a kérdés továbbra is az, hogy mi az eredeti?
"Megtisztelnél, ha nem irkálnál megállás nélkül hülyeségeket."
Remek! Itt én be is fejeztem. Szerencsére még sokkal kevesebben vagytok, akiknek a gyűlölködés a lételemük (hiába próbálod az említett álszentkedéseddel álcázni).
S végül:
Egy névtelen oldalon igazán használhatnád az álnevedet, hogy legközelebb ne kelljen feleslegesen koptatni a billentyűnket...
"Nyitrán vannak rokonaim és simán magyarul beszélnek."
Hivatalos közegben? Ugyanis állami intézményben tilos a szlovákon kívül másmilyen nyelvet használni (például hivatalokban, akár kórházakban is), az ez ellen vétők akár 5000 euróra is bírságolhatók. Utána lehet nézni.
"Ezt az álszentséget!"
Mi a szarról beszélsz?
"Mi az eredeti?"
Hát nem az a politikus, akiről elnevezték. De akár el is olvashatnád az állandó POFÁZÁS helyett a cikket, amit te linkeltél nekem.
"Remek! Itt én be is fejeztem."
Fejezd is be, kérlek szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!