Miért nem támadja az unio a szlovák nyelvtörvényt? Miért csak magyar törvényeket támadja?
19:48
Azért annak elfoglalva a klubrádióval, mert az az utolsó ellenzéki média Magyarországon. Feltételezem jobboldali vagy , mit szólnál hozzá ha egy baloldali párt 4 év múlva tönkretenné az ellenzéki médiát?? Akkor olyan kérdést tennél fel h. ezek a szemetek miért szüntették be a Lánchíd rádiót, a Magyar Nemzetet és a (nem értelmes) balos odamegy és majd a képedbe röhög.
A választ én is ott keresném, ahol a 3-mas válaszoló. Az a gond, hogy Orbánék pimaszok, elvetették a sulykot. Talán nem kéne olyasmit ordítani a március 15-ei népgyűlésen, hogy nem engedünk Brüsszel diktátumának. Nem kéne azt harsogni, hogy kipateroltuk az IMF-et, különösen 3 héttel az előtt, hogy éppen visszakönyörögjük. És mondjuk szólni kéne a mellettünk tüntető haveroknak, hogy ugyan ne hirdessék már azt, hogy mi az EU gyarmata vagyunk. Meg ilyesmi...
Tudod az EU-t és más intézményeket is csak emberek alkotják, akikben kialakul egy általános benyomás a partnerekről, sőt még megsértődni is tudnak. Lehet, hogy nem mindenben fair és igazságos az, amit Magyarországgal csinálnak, csak azt ne higgyük, hogy amit csinálnak az a véletlen vagy valami átok műve. A magyar kormány a diplomáciai érzék és az elemi alkalmazkodókészség minimumáról sem tett tanúbizonyságot, sőt primitíven sértegették másfél éven át az EU-t, sőt a nyugati világot. Akkor most mit várnak cserébe? A nyugati intézményrendszer is ott tart be nekik, ahol tud. Ezt lehetett előre tudni. És ezt nem csinálta se Szlovákia, se Románia, se senki más. Ezért is természetes, hogy nekik jobban elnéznek bizonyos kisebb kilengéseket.
Egyetértek az előttem szólóval.
Másrészt szlovákiai magyarként én nem érzem hogy engem bármiben is korlátozna az a bizonyos törvény. Szerinted melyik részét kellene hogy támadja az Unió és miért?
19:55 IgazMagyar
Kapásból kaptál négy választ is (amiből egy teljesen bennfentes)...
Azon elgondolkozott-e már egy jobbikos barátunk is, hogy mi lenne, ha Magyarországon a cigányok is ki akarnák harcolni, hogy az ő nyelvük is hivatalos legyen! Tudom, egy kissé durva a példa, de könnyen párhuzamot lehet húzni a két ország között. Szlovákiában is kb. 10% a magyar, míg Magyarországon is kb. 10% (bár a jobbikosok szerint még ennél is több) a cigányság aránya.
Jöhet a megkövezés, hogy párhuzamot mertem vonni a cigányok és a magyarok között! Csak ha egy kicsit (az előítéleteket félretéve) belegondoltok, akkor...
ma 21:17
Csak az ott élő magyarok nem tesznek kárt szlovákiában...
21:28 Kérdező
Ez a nyelvhasználat szempontjából lényegtelen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!