Ledöbbentem amikor megtudtam hogy a szlovák himnusz eredetileg egy magyar népdal, melyet Kodály gyűjtött össze/dolgozott fel. Hogy lehet ez?
Akkor nemcsak az országuk és a címerük lopott?
Aki nem hiszi járjon utána! Katt a linkre:
http://www.youtube.com/watch?v=jvyCTic-RsA
22:20
Nézd már meg a linket mielőtt irogatsz. Ott megtalálod az eredeti magyar népdalt is meg a szlovák himnuszt.
Egyértelmű, hogy ez is koppintás, mindent tőlünk loptak.
Szlovákia fiatalabb, mint én és remélem túlélem.
Vesszen trianon !!
Azok a szlávok, akik ma szlovákiában élnek, 800 éven keresztül éltek a Magyar Királyságban. Két ennyi ideig együtt élő népnél szerinted nem alakulhatnak ki hasonló szokások? (elég sok magyar szavunk szláv eredetű, pl. ulica-utca, kovats- kovács - mi is loptuk ezeket?)
Amúgy mit loptak még? A címerük azt a vidéket jelöli, amit a mi címerünk is.
"A címerük azt a vidéket jelöli, amit a mi címerünk is."
Pontosan a "nagymagyarok" sokszor azt felejtik el, hogy a XIX. századig egyszerűen nem létezett olyan fogalom, hogy egységes nemzettudat és nacionalizmus. A közemberek és a nemesek is nem az országukhoz, hanem a városukhoz, birtokukhoz voltak hűségesek.
A kettőskereszt egyszerűen azt a régiót jelentette ami most Szlovákia, a magyar címer meg akkoriban egy árpádsávos pajzs volt, a piros részében egymás felé néző oroszlánokkal.
Látom ide is betolakodtak a liberális férgek. Nincs történelmük,kultúrájuk a nyelvüket is a csehektől lopták ezek után miről beszélünk? Sajnos egyesek még mindig elhiszik hogy a barbár magyarok ide jöttek és elvették szegény szlávok földjét, pff szánalmas. Nem kérdés, hogy mi voltunk itt előbb is a mi jogos követelésünk a Trianon előtti Magyarország. Soraimat egy szép Horthy idézettel zárnám.
"Mindnyájunk közös szent célja: Magyarország felszabadítása."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!