Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor nő ki végre ez az...

Mikor nő ki végre ez az ország a Kádár-korszak iránti hamis nosztalgiából?

Figyelt kérdés

2012. jan. 16. 15:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/86 anonim ***** válasza:

"Mikor lázadozok az öregek ellen, nyugdíjas ismerősöm, midig azt mondja: "kisfiam én 42 évet dolgoztam, te még ennyi idős sem vagy és még meg kellene élned - akkor én miért nem érdemlem meg a békés öregkort, akár 90 évig is?" Ha komolyabban belegondolsz, sajnos igaza van. "

Nincs igaza.

Mond meg nekik, hogy nekünk esélyünk sincs nyugodtan folyamatosan akár egy helyen ledolgozni a 42 évet. Mert ilyenek most a körülmények.És a munkakörülmények a hajtás a sterssz(már ha ismeri ezt a szót)pedig olyan , hogy arra hogy a nyugdíjas korhatárt egyáltalán megérjük minimálisak.Az hogy még nyugdíjat is kapjuk ,az még minimálisabb.Mert nem lesz aki összedobja nekünk.

Úgyhogy örüljön ,hogy luk van a seggén ebből a szempontból szerencsés generációba született .Kb az utolsóba akik még nyugdíjasok is lehetnek egyáltalán.

Vannak emberek akik tönkre dolgozzák magukat a nagy hajtásban , vannak akik más módszerekkel hobbiból, szenvedélyből teszik tönkre magukat időnap előtt és vannak akik csak simán pechesek.

Azok pedig akik ezt megússzák meg sikerült öregedjenek, vagy nagyon szerencsések , mert mindent kibírnak,vagy okosan kímélték magukat, mert olyan szerncséjük volt ,hogy megtehették.

2012. febr. 8. 21:21
 62/86 anonim ***** válasza:
44%

Mikor nő ki végre ez az ország a Kádár-korszak iránti

hamis nosztalgiából?

A kérdés jó,mert ez a nosztalgia valóban hamis. Nagyon hamis. A tényferdítő válaszoknak két oka van:

1. "Mindent megszépít az emlékezés" (Nade ennyire?!)

2. Némelyek úgy begyakorolták a hazudozást,hogy már abba se bírják hagyni. - És hogy legyen egy harmadik ok is -

3.Vannak emberfélék,melyek tudatosan,szándékosan hazudnak félrevezetés céljából,mert elkötelezték magukat a hazugoknak vagyis az "elvtársaknak" a "komcsiknak".

Annak a kornak gyakorlati oldaláról már többen írtak,ugyanazért pártolva,vagy miatta felháborodva,ezért én ezt nem teszem,helyette megpróbálom a józan értelmezést előhívni,a figyelmet arra irányítani,s megértetni,remélve,hogy - bár a sokadik válaszoló vagyok -nemcsak a kérdező olvassa majd hanem többen is,elsősorban a fiatalok,hiszen őket szeretném megóvni a hamis tudástól,a megtévesztéstöl,mely több esetben tudatos. A vénségek nem nagyon érdekelnek,mert

1.Mert kiszolgálói voltak idegen érdekeknek. (többnyire ezek éltek jól.)

2. Akinek meg akkor se volt esze,vagy bátorsága,ma már olyan mindegí - Mellesleg én is nyugdíjas vagyok. Most 74 éves.-

Tehát jőjjön a LOGIKA alapfokon.

Hódítók a történelemben sokszor voltak. Amely népet meghódítottak azt soha nem annak érdekében tették,hanem saját érdekből. Hamis megokolást mindig találtak,hogy valahogy magyarázzák jelenlétüket. Pl.:Rómaiak. Kultúra terjesztése. Építészet. Hogy a franc se kérte rá őket,arról bölcsen hallgattak. Az általuk leigázott részben katonaság,és helytartók voltak.Az itteni Szovjet haderő tekintetében ugyanez volt,csak másképp nevezték őket.

Abban az időben,mikor egy fiatalasszonynak említettem ezt,ő ezt válaszolta:"Mit bánom én kik vannak itt,csak nekem legyen jó" Azért idéztem ezt,hogy ilyen szemlélet is van,s gyanítom nem volt egyedül.

Nos kedves fiatal Uram/Hölgyem! Ezt az írást bekeretezheted magadnak,mint igaz beszédet.Hozzátéve még,hogy olyan élet,mely mindenkinek egyformán jó,soha nem lesz.

Ha helyes következtetésre akarsz jutni,ne kötelezd el már előre magad pró,vagy kontra. Légy objektív,mint a kettős könyvelés: Kér: Követel:

2012. febr. 9. 10:15
 63/86 anonim ***** válasza:

Biró Miklós: "Mellesleg én is nyugdíjas vagyok. Most 74 éves."

Ha ez igaz, akkor te is komcsi nyugdíjas vagy? Nem akkor lennél gerinces, ha vissza adnád azt hazug, elvtársi, komcsi nyugdíjat? Valami nem stimmel nálad.

2012. febr. 9. 17:25
 64/86 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom,hogy nálad nem stimmel valami.Abból következtetsz komcsi voltaomra,hogy 74 éves vagyok? Nórmális? Mért tagadnám ha párttag lettem volna?És kik miatt bújkálnék? Azon hazugok miatt akik jó kornak hazudják a Kádár-kort.? Nincs az az átok amit rájuk ne szórnék,de itt nem tehetem.
2012. febr. 9. 21:20
 65/86 anonim ***** válasza:

A nyugdíjjárulékot minden dolgozótól levonták a fizetéséből.Te trljesen tájékozatlan vagy

Ne írjál nekem semmit mert nemválaszolok semmit A fiataloknak írtam. Óvva öket a nagy hazugoktól és ha nem vetted volna észre(talán nincs hova) Én a gondolkozásképességükre appelláltam.

2012. febr. 9. 21:26
 66/86 anonim ***** válasza:

Bíró Miklós

Nyugi, a fiatalok körében kb senki sem támogatja a kommunizmust. Van pár nosztalgiázó 50 pluszos, és ennyi.

2012. febr. 9. 22:52
 67/86 anonim ***** válasza:
Szerintem jó volt a Kádár-rendszer. Biztonság volt, és mindenkinek volt munkája. Lehet hogy nem Kádár János volt a legtökéletesebb, de az összes közül Ő volt a legjobb.
2012. febr. 10. 16:57
 68/86 anonim ***** válasza:
Nem csodálkozom a válaszodon zsuzsika. Hát még csak 12 éves vagy. Kicsilány mondták már neked,hogy ne beszélj a felnőttek dolgába? - Te kis neveletlen. -
2012. febr. 10. 17:23
 69/86 anonim ***** válasza:

Biró Miklós: légyszíves ne háborogj. Nem lehet egyértelműen elmenni a leírásaidon (lehet, hogy én vagyok a hülye, de ha megértelek akkor már nem biztos).

Újra kezdem:

- a korod nagyon szép és én lehet, hogy meg sem élem,

- ha Magyarországon dolgoztál és ahogy írod levonták a fizetésedből a nyugdíjjárulékot - amit most élvezel - akkor irigyellek, mert folyamatosan volt munkád és lehet, hogy egy helyen,

- hogy a politika akkor is (és most!) folyamatosan hazudott, téged hogyan érintett, mert "annyira" haragszol rájuk?

- a Kádár - korszakban téged vagy családod bármely tagját ért-e atrocitás, mert ha igen akkor megértem haragodat?

- nos akik nosztalgiáznak, azoknak a munkahely, a létbiztonság jelent valamit és az nem számított, hogy milyen áron,

- ma sem jobb a helyzet, mert apám azt mondja, hogy akkor csak egy párt lopott, csalt, hazudott, ma meg négy csinálja ugyanazt (csak halkan meri mondani, hogy az elmúlt húsz év több kárt okozott, mint az azt megelőző 45 év).

Ha mégis válaszolsz vagy részletesebben elmagyarázod haragodat, akkor lehet, hogy a hülyeségen csökken. Kösz.

2012. febr. 10. 20:21
 70/86 anonim ***** válasza:
73%

Tudod Zsuzska 12!

Nehéz a helyzetem veled többszörösen is,mert a

1. A gyerek inkább hisz az apjának,mint egy idegennek.

2. A vitát már régóta hiábavalónak tartom,mert sok esetben csak az van,hogy megharagszanak egymásra,s aztán mindenki marad a maga igazánál.( ezért nem megyek bele vallási vitába se,higgyen amit akar.)

3.Pál apostol is azt mondta? "testvéreim,ne bocsátkozzatok szócsatába.")

Mért ne érnéd meg a koromat,vagí akár többet is?Tudod,hogy mennyit éheztem gyerekkoromban?

(A nevem után írd a googleba Áldás,akkor érdekes dolgokat olvahatsz rólam. Persze csak ha akarod.)

Munkája mindenkinek kellett,hogy legyen,mert ha nem volt,akkor őt úgy hívták,hogy KMK=közveszélyes munkakerülő. A fizetés olyan magas volt,hogy azzal vették el az emberek munkakedvét.,mert a fizu épphogy elég volt egyik fizetéstők a másikig.

Engem,vagy családomat ért-e atrocitás? először is: Vannak emberek akiknek nemcsak a saját sérelmük fáj,hanem a másé is. De volt ilyen is. Eurázsia földrajzát igaz még rákosi idejében tanultuk.Itt mondta tanárunk,hogy india angol gyarmat. Ott vannak az angolok. Mire én. Itt meg itt vannak az oroszok Más is volt Úgyhogy mire kb.VIII-os lettemazut mondta az isk.ig. az irodájában: ""Gyermekbíróság elé allittatnálak pol. magt.miatt csak édesanyádat sajnálom."

Ugyancsak Rákosi idejében volt Anyám bort vitt Pestre Demizsonban eladni Két hétre becsukták feketézésér. Tudom,ezek nem Kádár idejében történtek. Most jőjjön ő. Nem kérdem mit szólnál hozzá,ha a hatalom elvenné ami jogosan a tied. Ez tudható. Ez volt a TSZCSÉ-sités. Nem ment önként,se könnyen. Dunavacsén egy ének és tornatanár,olyan iskolazenekart csinált,hogy a felnőttek hónapokig beszéltek róla. A tanár neve Gyukity Bódog. '56-ban elszavalta a Talpra magyart. Mikor leverték a forradalmat úgy elverték a talpát,hogy évrkik sántított Később valahogy Némerországba ment. (részleteket nem tudok)

Akkor volt munka.Volt hát,mert a gyarmatosítonak,szovjetuniónak kellettek a gyárak,melyben nekik dolgoztak az emberek. Pl.Sztáliváros. Most Dunaújváros. Szegénység nem volt,mert tilos volt mégcsak említeni is. 1961-ben Pest peremére villamosoztam ,s döbbvenve láttam,hogy az emberek sufnikban laknak. Ha olyan jó volt akko,akkor ez hogy lehetett igy?

Aki úgy próbált fizetésén emeltetni,hogy munkahelyet változtatott,arra azt mondták. "Vándormadár". Később már nem bélyegeuzték így. Fordult a szó: "Önbizalom kell ahoz,hogy valaki máshol is megállja ahelyét".

Állandó féleleemben élni az se jó Beszélni is tilos volt arról,hogy valakit elhurcolta . Éjjel. Annak az apának a keservére gondolni is rossz akinek a fiát felakasztották.

Abbahagyom. Nekem már légyszi ne írjál,mert nem válaszolok. Harag nincs. De értelmetlen a vita.

2012. febr. 11. 17:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!