Melyik a rosszabb, ha az emberek tudnak róla, hogy diktatúrában élnek, vagy ha vakok és nem veszik észre?
írtam ilyet? nem emlékszem
ez egy kérdés volt, és válaszokat várok, nem pedig belelátott szavakat
Soféle diktatúra van.
Az én fogalmaim szerint:
Katonai: pl. Észak-Korea, Burma
Adminisztratív: pl. Oroszország, Fehéroroszország
Kommunista: pl. egykor Kambodzsa, Kína
Államkapitalista: Kína
Puha vagy kemény diktatúra is van.
Az igazi, tiszta demokrácia talán csak Észak-Európában létezik néhány helyen, egyébként szinte ismeretlen. A médiamegjelenés határozza meg gyakorlatilag azt, hogy ki kerül a hatalomba, a médiát pedig pénzzel lehet befolyásolni.
Szerintem most Magyarországon ilyen 'Médiadiktatúra' van, Európa és Észak-Amerika nagy részén úgyszintén. Távol áll az igazi diktatúrától, de az igazi demokráciától is.
Üdv!
Leftlegged Player :)
Ha tudnak róla,de az életük nem rossz,elviselhető,akkor nem olyan rossz. Ha viszont értik is a hatását a minden napjaikban,akkor az rosszabb.
Rákosi diktatúrája elviselhetetlen volt,azért tört ki a forradalom. A Kádár-rendszeré viszont nem volt annyira rossz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!