Rosszabb a közhangulat, mint négy éve?
Rengeteg apatikussá vált ember él körülöttem. Nem bíznak semmiben és senkiben. Miért is tennék? Csodát vártak az új uraktól, s mit kaptak helyette? Pökhendi, hazug nyilatkozatokat, látszatintézkedéseket.
Szomorú világban élünk. Igaz, az előző rendszer korrupt volt, de mi a biztosíték arra, hogy ezek nem azok?
Én szerencsére öreg vagyok, de nagyon sajnálom a fiatalokat.
Dr. Gyökössy Endrét a rendszerváltás után meghívták a Parlamentbe: „Ott ezt mondtam a Tisztelt Háznak: Szenvedjétek el egymást szeretetben! Ha láttátok volna, hogy kapták fel a fejüket az emberek! Igen, mondtam, képviselő uraim, ez még önökre is vonatkozik. Hogy egymás másságát elszenvednénk. Mert ha ezt képesek megcsinálni, ha elfogadják a másikat, ha készek a párbeszédre, akkor abból a másiktól talán valami hasznosat is meríthetnek, és beépíthetik a saját életükbe."
Tán szót kellett volna fogadni neki....
"Én szerencsére öreg vagyok, de nagyon sajnálom a fiatalokat. "
Drága Embertársam!
Ne sajnáljon minket, nem vagyunk mi sajnálatra méltóak.
Fiatalok vagyunk tele energiával, van tanulási lehetőségünk, van ruhánk, élelmünk, van hol laknunk és aludnunk, ha akarunk tudunk dolgozni, van internetünk, mobilunk, és még sorolhatnám naphosszat. Ha jól körülnézek, a világ fele rendkívül boldog lenne ha cserélhetne velünk.
tanulási lehetőségünk,
igazán????
"Ha jól körülnézek, a világ fele rendkívül boldog lenne ha cserélhetne velünk."
Nem hinném. A világ nagy része nagyon boldogan él, annak ellenére, hogy szerényen. Vannak helyek, ahol borzalmas körülmények vannak, például Afrika szarva, de az koránt sem a világ fele. A bolygó különböző helyein mások az emberek igényei. A magyarok igenis jogosan depressziósak, mert látják és tudják, hogy párszáz kilométerrel arrébb mennyivel jobban élnek a embertársaik. A harmadik világ lakóinak a nyugati jólét egy távoli dolog, amit szinte fel se fognak. Ők boldogak akkor is, ha két szobában lakhatnak 10-en. Mások az igények.
16:28
Erről ne nyissunk vitát. A Földön kb. 250 állam van. A leggazdagabb államok listáján Magyarország a 44-ik helyen szerepel. Nézz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!